Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bethesda: "İkinci El Pazarı Büyük Bir Tehlike"


    Bu nesilde yayıncıların DLC, online pass ve mikro ödeme gibi ekstra gelir kapısı niteliğindeki sistemlere başvurduğunu gördük. Bethesda'nın yöneticilerinden Pete Hines'e göre yayıncılar, böyle şeylere başvurmak zorunda. Çünkü ikinci el pazarı, Bethesda ve diğer yayıncılar için büyük bir tehlike arz ediyor.
 
    Yaptığı açıklamalarda Pete Hines, gün geçtikçe daha da büyüyen ikinci el pazarı adına konuştu. Hines, "İkinci el pazarı bütün yayıncılar için halen büyük bir tehlike oluşturuyor." sözlerini söyledi. Bethesda'nın bu pazardan az seviyede hasar almak için DLC sistemine başvurduğunu söyleyen Hines'in açıklamaları şu şekilde;
 
"Bethesda olarak bu durumdan az hasasr almak için oyunlarımızı tekrar oynanabilir hale getirmek istedik. Bu yüzden kaliteli ve yeni içeriklere sahip DLC'ler sunmaya özen gösterdik. Böylelikle oyunculara da bekledikleri içerikler sunmuş olduk."
 
    Röportajı sırasında oyunnların fiyatlarına da değinen Pete Hines, yüksek oyun fiyatlarıyla ilgili, "Oyunlar rahatça satın alınabilecek kadar ucuz değil çünkü onları geliştirmek gerçekten pahalı." sözlerini söyledi. 
 
    Konuyla ilgili bir yorum yapmak gerekirse, Bethesda'yı seçtiği yöntemden dolayı takdir etmek gerekiyor. Çünkü kendileri DLC'lerde, bazı firmalar gibi iki-üç yeni kıyafet ve silah eklemeyi değil, yepyeni bir hikaye koymayı, oyunun dünyasını daha da geliştirmeyi tercih ediyorlar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
bethesda elder scrolls dishonored dlc ikinci el
Rise of the Triad, Harika Bir Videoyla Geri Döndü Yeni Gears ve GoW Oyunlarının Satışları Sürünüyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

17.4.2013 18:06:45

0
2. el oyunlar oyuncuların oyun piyasasında kalmasını sağlıyor. ps3 ü çıktığı ay aldım koleksiyonda 10 oyunum var beğendiğim oyunu tutuyorum ama sırf ikinci el olduğu için bu yun nasıldır acaba diye aldığım oyunlar var. ikinci el piyasası olmasa kesinlikle para verip alıp denemem alanda zaten beğenmezsem ikinci elde değerlendiririm diye alıyor 2 el olmasa 1 el oyun alımlarında da düşme olur özellikle başyapıt dılındaki oyunlarda. bayonetta 2 el olmadan satsında görelim oyunu!

BlackBeasT

16.4.2013 20:55:57

0
Bunlara 1 haller oldu, karnı doyar gözü doymaz oldular. Maliyet artıyor..maliyet artıyor, yapay gündem yaratıyorlar. 2.el oyun alanda nasılsa 10 veriyorsa 50de verir onun cebinde ki parada gözler....Korsan oyun kullanan zati hiç 1 şekilde olsada parası vermeyeceğini biliyorlar...

aykut291

16.4.2013 19:57:45

0
kusura bakmasınlar Skyrim gibi kaliteli oyun yaptıkları sürece 2 el nekadar yüksek olursa olsun 1 el alan kitle herzaman var Sıradan oyunlar sürekli kendini tekrar eden oyunlar 2 el alınıır kalkıpta kimse sıfır almaz almasınıda kşimse bekleyemez ben çok şüpheleniyom yeni xbox 2 el oyunları engelliycekmi die ama olsun busferde korsan var 2 el olmassa korsan var bukadar basit

Saiki

16.4.2013 15:57:10

+3
adamlar çöp oyunlar yapıp bide utanmadan dlc çıkarıp para dileniyor, sonrada şu büyük risk bu büyük risk, ulan ps1 ps2 xbox ta %60 korsan oyun oynuyordu rusundan ispanyoluna kadar ama kimseden ses çıkmıyordu ve kaliteli yapımlar çoğalıyordu, bu nesilde çoğunluk orjinal alıp ota b.ka para verdiği halde hâlâ fütursuzca açıklamalar yapıyorlar.

Artizt

16.4.2013 14:55:46

0
DLC'ler de çok pahalı ki. 15 dolara 2-3 tane Indie oyun alırsın kardeşim. DLC'lerin fiyatı 10doların aşağısına indirilmeli olmadı... Gerçi EA bu sorunu direk "PREMIUM" çıkararak çözdü.

saffet12

16.4.2013 14:40:06

0
Oyun fiyatlari bende cok fazla ben şahsen ayda 1 oyun alırım en fazla bence oyun fiyatlari düşürmeli Misal 40 dolar olabilir ve bu rakam gittikce düşürülebilir buna örnek steam de bir oyunu 10 dolar diye aldınız olur ki aldınız oyunu hiç yüklemediniz bile oluyor birde gitgide maliyetleri artıyor oyun 60 dolar dlc 15 dolar kimse almaz arkadaş

musAKka

16.4.2013 14:31:58

+1
İkinci el pazarı yapımcılar için her daim sorundur. Özellikle multiplayer içeriği olmayan oyunlarda 2. el toplam satışları ciddi bir şekilde baltalayabiliyor. Aslında Bethesda'nın yaptığı şey gayet mantıklı. Oyunu sürekli güncel tutacak ve merak uyandıracak DLC'ler ile oyuncunun oyunu elden çıkarmasına engel oluyorlar. Keşke tüm firmalar oyunlarını "oyna-bitir-kenara at" mantığından uzaklaştıracak kalitede, özellikle de ücretsiz ya da uygun fiyatlı eklentiler sunabilse.

The_Rahip

16.4.2013 14:15:12

+1
Allah gozunuzu doyursun. Oyunlardan ayri DLC lerden ayri para vuruyorsunuz. Ikinci el gidince ne olacak satışlarıniz katlanacak mi bence hayir hatta tam tersi bircok oyuncu oyun oynamayi bile bırakabilir

BSC Misafiri

16.4.2013 14:03:15

0
Yok arkadaş ben bunları anlamıyorum hem cd tak oyna mantığı getiriyorsun hemde 2. elden şikayet ediyorsun madem bu kadar zorunuza gidiyor steam sistemi gibi yapın konsolları da aktivasyon kodu koyun böylece cd olmadığı zamanlarda da indirip oynayabiliriz. sizde ağlamamış olursunuz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız