Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Battlefield 1'de Atlar Oyunu Nasıl Değiştiriyor?

 
   Electronic Arts ve DICE tarafından bu yıl Birinci Dünya Savaşı teması ile bizlere sunulacak Battlefield 1'de bildiğiniz üzere atlar yer alacak. İlk duyurusu sırasında da atların oyuna etki edebileceğini söyleyen DICE, Gamescom 2016 esnasında paylaştığı resmi tanıtım yazısı ile bizlere atların oyundaki etkisini anlattı.
 
   Tommy Rydling tarafından paylaşılan yazı şu şekilde.
 
"Battlefield 1’in 1. Dünya Savaşı’nda geçeceğine karar verdiğimiz anda, oyunda mutlaka atların da olması gerektiğini biliyorduk. Atlar, savaşın birçok cephesinde çok önemli bir rol oynamakla kalmıyor. Onlar aslında bu dönemi benzersiz kılan pek çok unsurdan biri. 1. Dünya Savaşı’nda eski dünya ile yeni dünya vahşi bir çatışmaya girdi. Bir tarafta tank ve uçaklar, diğer tarafta güçlü atlar.
 
Battlefield 1’de atlar çok özel birlikler. Tanklar kadar dayanıklı olmasalar da yakın muharebede etkililer. Hız ve çeviklikleri sayesinde düşmanları toynaklarıyla ezebilir, sizi kılıç kullanmanıza yetecek kadar düşmana yaklaştırabilirler. Biraz geri durmayı tercih ediyorsanız, at üstünde ateşlenebilen orta menzilli güçlü tüfekleri kullanabilirsiniz.

Bomba kullanıldığında atlar, anti-vasıta saldırılarında bile etkili olur. Daha yavaş kalan mekanize vasıtaların çevresinde daireler çizip onları bombalarla taciz edebilirsiniz. Saldırı kapasitesinin yanı sıra atlar bir nevi hareketli ikmal istasyonu olarak da kullanılabilir. Oyuncular eğer çantalarından mühimmat ve bandaj atarak silah arkadaşlarının hayatta kalmasına yardım edebilir.
 
 
 
At üstünde daha büyük bir hedef olduğunuzdan, düşmana fazla yaklaşmak tehlikeli olabilir (atlar binicisinden çok daha fazla cana sahip olsa da ölümsüz değildir), yine de sürekli hareket edip hız avantajını kullanırsanız çok etkili olabilirsiniz.

Ekipman ekranından at üstünde doğabilir ya da karşınıza çıkan bir ata binebilirsiniz. At üstündeyken onun tüm silah ve cihazlarına erişiminiz olur. Oyundaki diğer vasıtalarda olduğu gibi, piyade olarak savaşmak isterseniz attan inebilirsiniz (fakat biri gelip atınızı çalabilir). Oyundaki diğer vasıtalarla ortak yanları var diye ata binmek vasıta kullanmakla aynı şey diye düşünmeyin. Atların, motosiklete binmek gibi bir his vermemesi, aksine, doğal olarak, ata binmek gibi bir his vermesi için ekibimiz çok çalıştı.

Battlefield 1’e at koymanın zorluğu, insanların ondan normal bir vasıta tepkisinin ötesinde şeyler bekleyecek oluşuydu. Bir uçurum kenarında araba içindeyseniz, gaza bastığınızda uçurumdan aşağı yuvarlanıverirsiniz. Ama aynı uçuruma atla yaklaştığınızda, atın korkmasını ve ilerlemeyi reddetmesini beklemektir doğal olan. Gözüpek ve sadık olabilirler, fakat uçurumlardan ölüme atlayacak kadar değil.
 
Atın bazı durumlarda kendi kendine tepki vermesine yönelik çok ciddi bir kodlama, animasyon, seslendirme, çizim ve tasarım çalışması yapıldı. Battlefield 1’de atınızın tehlikelerle karşılaştığında gerçekçi tepkiler vermesini sağlamak istedik. Sığ suya girebilir, ama denize girip açıklara doğru yüzemez. Bir engele doğru dört nala giderseniz, ya ondan kaçınmaya ya da üstünden atlamaya çalışır. Karakterli bir varlık olarak at, etrafında olup bitene tepki verecek. Umarız siz de onunla savaşa girdiğinizde sizinle iletişim içinde olduğunu hissedersiniz."
 
   Battlefield 1, 21 Ekim tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte oyunculara sunulacak. 31 Ağustos tarihinde başlayacak betanın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Battlefield 5 FPS DICE Electronic Arts PC PS4 Xbox One
Gamescom'da EA'den İlk Video Fifa 17 İçin Geldi ve EA'nin Yayını Başladı FIFA 17 Oynanış Videosu - Dortmund vs. Bayern
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Eeltorm

19.8.2016 18:04:39

0
Atlar önemli tabi.

Myres

18.8.2016 11:47:54

0
Denge iyi sağlanırsa akar.

Serinyer

17.8.2016 23:55:24

0
Ben şahsen ilk fragmandaki gibi siper savaşlarının olacağı bir bf1 bekliyordum.Ama diğer battlefieldlardaki gibi açık alanda geçiyor.Ayrıca deniz savaşları nasıl olacak acaba onu merak ediyorum.

BSC Misafiri

17.8.2016 16:36:03

0
Roxy 1935 e kadar kızıl haç ismiylemi yaptı? Hilal-i Ahmer Cemiyeti duymadın herhalde bir halttan haberiniz olmadan lütfen yorum yapmayın

yekzan

17.8.2016 16:30:32

0
< 11 Haziran 1868'de Kızılayın başlangıcı kabul edilen “Mecruhin ve Marza-yı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti” kuruldu ama bu cemiyetin sembolü olarak kızıl haç işareti yada başka bir sembol kullanılmadı. Aslında Osmanlı hükümeti Uluslar Arası Kızılhaç örgütünün kuruluşu hazırlayan 1.Cenevre Konvansiyonunu 5 temmuz 1865 de onayladı ama 40 yıl boyunca herhangi bir dernek kurulmadı daha sonra 11 Haziran 1868 de yukarıda sözünü ettiğim cemiyet kuruldu onda da sembol olarak haç kullanılmadı. Bu dernek 1874 de faaliyetlerini tatil etti. Daha sonra 13 Ağustos 1876 da cemiyet ve bazı hükümet yetkilileri toplandı, 1864 deki Cenevre Konvansiyuna imza atan devletlerin seçtiği sembol olan Kızılhaç ın yeni cemiyetinin sembolü olamayacağı karara bağlandı. (Aslında 1868 de kurulan “Mecruhin ve Marza-yı Askeriyeye İmdat ve Muavenet Cemiyeti” nde de bu işaret kullanılmadı ama sanırım Cenevre komisyonuna atılan imzadan dolayı bu tür bir karar resmiyette de alınmak zorunda kalındı.)Kırımlı Aziz Bey’in konu üzerindeki çalışmaları sonucu Türkler'in sembol olarak Salib-i Ahmer (Kızılhaç) yerine Hilal-i Ahmer (Kızılay) kullanması kabul edildi. Hilâl işaretinin tescili için Cenevre'deki hükümet aracılığıyla bütün devletlere başvuru yapıldı; devletlerin çoğu amblemi kabul ettiğini bildirdi. Derneğin tüzüğü hazırlanıp hükümete teslim edildi. Haç yerine (zaten Osmanlı tarafından kullanılmadı, Cenevre konvansiyonu kararıydı)hilal kullanılması kararı üzerine hükümet tüzüğü onayladı.Cemiyet, 14 Nisan 1877’de resmen kuruldu. Meclis-i Umum-u Sıhhiye İkinci Reisi Hacı Arif Bey cemiyet başkanı olarak görevlendirildi. 19 Nisan 1877’de yapılan ikinci toplantıda cemiyetin adı “Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti olarak belirlendi. Wikipedia ve Kızılay'ın kendi sitesinden araştırarak anladığım şeyleri yazdım (bazı teknik bilgileri kopyala yapıştır yaptım) Bana bu cemiyetin sembol olarak daha önce haç kullanmış olması mümkün görünmedi, Cenevre antlaşmasına imza atılsa da sembole uyulmamış görünüyor. Zaten 1. Dünya savaşı 1914 de başladı, hilal sembolünü kullanan Hilali Ahmer ( hilal: ay ahmer: kırmızı demek,gümüzdeki Kızılay) kuruluşu ise 1877. Yani 1. dünya savaşı sırasında Osmanlı devleti tarafından haç sembolünün kullanılmış olması tarih açısından imkansız. Aslında daha öncesinde de dini gerekçeler yüzünden mümkün değildi. Hatalı verdiğim bir bilgi varsa düzeltin lütfen, yorumlar kendime ait teknik bilgilerin çoğu wikipedi Türk Kızılayı maddesi.
quote:

Orjinalden alıntı: Roxy.
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Osmanlı askerlerinin arkasından asılı olan sağlık paketinin üzerinde kızıl haç var
ee? önceden kızılay değildi zaten, 1935'e kadar kızılhaç ismiyle görev yaptı, zaten ortaklaşa kurulmuş bir şeydi ama sonradan halk rahatsız olduğu için Türk Kızılayı olarak değiştirildi. her şeyin altında bir kötülük aramayın

Sturmbannführer

17.8.2016 15:32:21

0
Çok güzel olacak çok.

KaleyDeskop

17.8.2016 14:28:51

0
vaybe türk tarafının gördüm ya off :D as bayrak as artık o bayrağı indirmeme ben olum :D

Roxy.

17.8.2016 13:41:36

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Osmanlı askerlerinin arkasından asılı olan sağlık paketinin üzerinde kızıl haç var
ee? önceden kızılay değildi zaten, 1935'e kadar kızılhaç ismiyle görev yaptı, zaten ortaklaşa kurulmuş bir şeydi ama sonradan halk rahatsız olduğu için Türk Kızılayı olarak değiştirildi. her şeyin altında bir kötülük aramayın

BSC Misafiri

17.8.2016 12:33:46

0
Osmanlı askerlerinin arkasından asılı olan sağlık paketinin üzerinde kızıl haç var

MovieClipS

17.8.2016 12:15:10

+1
İyi bayrağımızıda astık.. [url=http://hizliresim.com/yVABEL] [/url]

Sturmbannführer

17.8.2016 11:02:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Oyun çok hızlı geldi bana. Geri kalanı on numara olmuş.
Araçların hızları evet.

Mr.Legend

17.8.2016 09:30:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri her tarafta taramalı tüfeklerle birinci dünya savaşı temalı oyun yapmak çok saçma. bunun dışında oyun cidden mükemmel gözüküyor. birde nedense hiç story mode dan bahsedilmiyor. birtek lawrence the arabianla ilgili birkaç şey var elimizde o kadar.
1. Dünya savaşında otomatik tüfekler vardı. MP18, M1918 BAR gibi

_giray_

17.8.2016 07:27:02

0
Gamescom'da 4 round oynandı: https://www.youtube.com/watch?v=7yn9kedqeCA

BSC Misafiri

17.8.2016 01:07:25

+9
adamlar sadece at için ne kadar uğraşmışlar birde dönüp cod tarafına bakıyoruz ve kusuyoruz. bi ara black ops 2 nin railerında atlar vadı millet nasıl heyecanlanmıştı sonr aoyun çıkınca gördük atı :) battlefield serisinin değerini bilmek lazım. forza Dice

BSC Misafiri

17.8.2016 00:49:36

+2
her tarafta taramalı tüfeklerle birinci dünya savaşı temalı oyun yapmak çok saçma. bunun dışında oyun cidden mükemmel gözüküyor. birde nedense hiç story mode dan bahsedilmiyor. birtek lawrence the arabianla ilgili birkaç şey var elimizde o kadar.

nemesis16

17.8.2016 00:28:24

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Oyun çok hızlı geldi bana. Geri kalanı on numara olmuş.
aynen banada hızlı geldi sanki 2 dünya savası havası var biraz daha agır olabilirmiş

BSC Misafiri

17.8.2016 00:18:09

+1
Oyun çok hızlı geldi bana. Geri kalanı on numara olmuş.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Battlefield 1
+ TAKİBE
AL
29 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız