Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Archaelund, 8 Ocak Tarihinde Geliyor

 
 
4 Dimension Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, sıra tabanlı oyun Archaelund, 8 Ocak tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Geniş çaplı bir açık dünya içerisinde yer aldığımız bu yapımda birinci şahıs bir yapı ile beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda zindanlar içerisinde gezinebiliyoruz. Zindan temelli bu yapım içerisinde farklı farklı düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve sıra tabanlı taktik savaşlarıyla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Ekibimizle beraber ilerleyebildiğimiz ve grup temelli yapı ile karşılaştığımız bu oyun içerisinde bir yandan ekibimize rehberlik edebilir ve diğer yandan ise hikayenin birçok sırrını açığa çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayenin kapsamında ise elbette ilgi çekici detayların karşımıza çıkacağını bekliyoruz.
 
Bu tarz aksiyon rol yapma ve sıra tabanlı yapımlarda elbette arka planda yer alan hikaye oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu hikayenin oldukça ilgi çekici olması oyuncuların da bu oyunu uzun süreler oynamasına sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz hikaye içeriklerinin yer alması ve etraftan bulabildiğimiz nesnelerle beraber hikayenin açılması ve aynı zamanda arka planda yer alan hikayenin hem diyaloglar hem de ara sahnelerle beraber bizlere aktarılması gerçekten de ilgi çekici detayların bizlere sunulmasını sağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Bu detaylarla beraber hikaye içeriği gerçekten de güzel bir olayı bünyesinde de barındırıyorsa oyuncular bu tarz oyunlarda uzunca vakitler geçirebiliyor ve hikayenin sonuna ulaşana kadar da usta olmaya çalışabiliyor.
 
 
 
Taktiksel savaşlar içerisinde grubumuzla beraber ilerleyebildiğimiz yapımda elbette karakterlerimiz burada oldukça önem arz ediyor. Bir yandan düşmanları alt etmeye çalışırken diğer yandan ise karakterlerimizi burada hayatta tutmaya çalışıyoruz. Her bir karakterin ve grup üyesinin oldukça önemli olduğu yapım içerisinde karakterlerin burada farklı yetenekleri bulunuyor ve bu yeteneklerle beraber düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Düşmanları ortadan kaldırırken elbette taktik savaşları ile beraber kendi stratejimizi ve planlarımızı oyuna dahil edebilir ve bu tarz oyunlarda her oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu oyunlarda bildiğiniz üzere farklı taktikler ve stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Bu kapsamda her bir oyuncu burada farklı planlamaları devreye sokabiliyor ve bununla beraber de birçok sır açığa çıkarabilir ve aynı zamanda grubuna rehberlik edebiliyor. Dolayısıyla bu oyunda da bu tarz bir mekaniği ve içeriği olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Geniş çaplı bir açık dünya içerisinde yer aldığımız yapım boyunca elbette farklı farklı görevler bizlere aktarılıyor. Bu görevlerin zorluğu ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir içeriği bizlere sunmayı hedefliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi bulunuyor ve ekibimizi yani partimizi geniş bir açık dünya içerisinde gezdirip tozdurabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz gibi etrafı keşfedebiliyor ve farklı sırların ve gizemlerin açığa çıkmasını sağlayabiliyoruz. Bu kapsamda yer aldığımız süre boyunca oyunda farklı sırlarla beraber karşılaşarak hikayenin elbette özünü burada anlamaya çalışıyoruz. Beklenmedik sonlarla ve hikayelerle beraber karşılaşabildiğimiz yapımda aynı zamanda düşmanlarında beklenmedik olanı bizlere sunuyor ve çatışmalara katılabileceğimiz bir yapı sürekli olarak bizlere aktarılıyor.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca siz de göreceksiniz ki sürekli olarak kendimizi düşmanları ortadan kaldırırken bulabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette sürekli olarak karşınıza düşmanların ve düşman dalgalarının geldiğini görebiliyorsunuz. Taktik savaşları içerisinde elbette sıra tabanlı bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber ilk olarak biz, daha sonrasında ise rakip takım bizlere saldırabiliyor. Dolayısıyla burada yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız her hamle sonrası sıra karşıya rakibe geçiyor ve karşı rakip eğer bizim adamlarımızdan birazını ortadan kaldırırsa elbette bu bizi zor duruma sokabiliyor. Dolayısıyla oyunda yaptığımız her bir hamle ile düşmanları ortadan kaldırmak ve düşmanlara çok fazla hasar vermek durumunda kalıyoruz.
 
 
Bununla beraber oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve bu farklı bölgelere doğru ilerleyerek çevre avantajını da kendimize kullanmamız gerekiyor. Oyunda farklı bölgelerin farklı manzaraları, çevre detayları, avantajları, düşmanları ve sırları bulunuyor. Bunun yanı sıra farklı bölgeler içerisine girdiğimiz zaman farklı düşmanlarla beraber karşılaşabilir ve bunları analiz etmek ve nasıl saldırdığını öğrenmek için elbette onlarla sıra tabanlı taktik savaşlarına geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı unsurlarla beraber karşılaşmak ve düşman çeşitliliğinde oldukça bol olduğunu söylememiz gerekiyor. Bunlarla beraber yer aldığımız oyun boyunca üst düzey bir maceraya atılabiliyoruz ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda heyecan verici yenilikler ve ilgi çekici bir rol yapma deneyimi bizlere sunulmak isteniyor. Bu hedeflemelerle beraber de oyuncular elbette oyundaki yerini alabiliyor ve gelişimini tamamlayabiliyor.

Bunlar dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sıra tabanlı taktik savaşlarında elbette her bir karakter farklı bir savaş gücünü ortaya çıkarabilir ve elinizde bulunan donanımları da aynı zamanda düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz. Taktik savaşları içerisinde karakterlerinizi farklı ekipmanlarla donatabiliyor, karakterlerinizin seviyesini yükseltebiliyor, yeni becerilerin kilidini açabilir ve böylece düşmanlara karşı daha sert ve daha güçlü bir şekilde durabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca derin ve ilgi çekici karakter ilerleme sistemi bizlere aktarılıyor ve kariyer tabanlı bir sistem içerisinde yer aldığımız oyun boyunca karakterimizin farklı seviyelerde başlamasını sağlayabiliyor. İlk etapta karakterimiz tamamen sokak serserisi veya dilenci olarak yer alırken, daha sonrasında ise bu karakteri ekibimize dahil ederek ona bir asil şövalye olarak ilan edebiliyor ve böylece hem kaderini değiştirebiliyor hem de güçlü bir savaşçı olmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir kariyer ve karakter ilerleme sistemi bulunuyor diyebiliriz.
 
 

Kariyer sisteminin oyuna getirilmesi ile beraber gelişmiş bir karakter sisteminin de olduğunu söyleyebiliyoruz. Nitekim oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca grubumuzu istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor ve istediğimiz karakteri bu gruba dahil edebiliyoruz. Strateji odaklı yapım içerisinde her savaşın oldukça önemli olduğunu belirtebiliriz ve çatışmalara burada katılabiliyoruz. Kendi hedeflerimizin peşinde koşabildiğimiz yapımda farklı farklı görevlere grubumuzu götürebiliyoruz. Bu görevlerden başarıyla ayrılmak için elbette çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmamız gerekiyor. Düşmanlara karşı burada yakın dövüş veya menzilli dövüş saldırılarına geçiş yapabiliyoruz ve aynı zamanda buradaki yerimizi alabiliyoruz. Düşmanların karşısında elbette etkili savaş şekillerini gerçekleştirmemiz gerekiyor ve buradan düşmanların canlarını azaltmamız ve bu düşmanların nasıl saldırdığını ve hangi saldırılara karşı zayıf olduğunu öğrenmemiz gerekiyor.

Oyun içerisinde farklı farklı kamera bakış açıları bulunuyor. Öncelikle geliştirici ekibin belirttiğine göre klasik olarak birinci şahıs bakış açısıyla beraber dünyayı ve açık dünyayı keşfedebiliyor ve bununla beraber de zindanın her köşesinde neler olup bittiğini deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında sıra tabanlı taktik savaşlarına, yani çatışma esnasında geçtiğimiz zamanlarda klasik olarak üstten görünümde bir kamera bakış açısı bizlere aktarılıyor ve bu kamera bakış açıları da oyun içerisinde dilediğiniz şekillerde değiştirilebiliyor. Dolayısıyla keşif noktalarında birinci şahıs, çatışma noktalarında ise üçüncü şahıs bir kamera bakış açısının olduğunu söyleyebiliriz. Bu da geliştirici ekibin oyuna kattığı güzel gelişmelerden ve eklemelerden biri olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Bunlarla beraber de oyun deneyimi gerçekten de gelişmişlik gösterebiliyor.
 
 
 
Beklenmedik olaylarla beraber karşılaşabildiğimiz ve bu olayları kendi tepkilerimizle beraber yer verdiğimiz yapımda farklı farklı karakter sınıfları bulunuyor. Ancak bu karakter sınıfları elbette diğer oyunlardaki gibi bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor. Bu sınıf daha çok karakterin kariyeri ile ve ilerlemesi ile ilgili olarak karşımıza çıkıyor. Taktiksel seçeneklerle beraber yer aldığımız ve her rakibi burada indirebildiğimiz yapımda seviye atladıkça daha güçlü konuma gelebiliyor ve düşmanlarımızı yenmek için aynı zamanda burada daha da kuvvetlenebiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre ayrıntılı bir dünya yer alıyor. Bu dünya içerisinde etkileşime geçebileceğimiz çeşitli karakterler ve mekanlar bulunuyor. Bunlarla beraber yer aldığımız oyunda elbette arka planda canlı bir dünya bizlere sunuluyor ve bu canlı dünya içerisinde gizli noktalara doğru ilerleyebilir ve açığa çıkarılmayan sırları burada açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gizli bölgelere doğru ilerlediğimiz zamanda yine burada farklı donanımlarla ve ekipmanlarla beraber karşılaşabilir ve bunları ekibinize dahil etmekte oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.

Benzersiz yetenekleri elimize aldığımız ve burada farklı şekillerde ilerleyebildiğimiz yapımda kendi kaderimizi burada kendimiz belirleyebiliyoruz. Farklı insanlarla beraber tanışabildiğimiz, yeni ekipmanları bu insanlardan alabildiğimiz, çeşitli gizemleri çözebildiğimiz ve benzersiz görevleri atılabildiğimiz yapımında görevleri tamamlayarak yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda yeni ekipmanların sahibi de olabiliyoruz. Çözülmesi gereken sırların açığa çıkması ile beraber de savaşlarda düşmanları yağmalayabiliyor ve bunun dışında gizli noktaları açığa çıkardığımız takdirde burada hazinelerle beraber karşılaşabiliyoruz. Hazineleri açarak elbette hem kendimize gelir kaynağı elde edebiliyor hem de yeni ekipmanların sahibi burada olabiliyoruz.
 
 

Üst düzey ekipmanlarla beraber yer aldığımız oyunda elbette güçlü olmanın bir yolu bu ekipmanları karakterlerimize dahil etmek olarak karşımıza çıkıyor. İlgi çekici detayları bünyesinde barındıran yapımda derin strateji ve sıra tabanlı taktik savaşları bizlere aktarılıyor ve burada yaptığımız her hamle oldukça önem arz ediyor. Farklı bakış açılarıyla beraber yer aldığımız oyunda sadece hedeflerimizin peşinde koşmuyor, aynı zamanda bu dünyanın ötesinde neler olup bittiğini öğrenmek için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Karakter odaklı ve grup odaklı yapı içerisinde klasik olarak rol yapma ve aksiyon deneyimi bizlere aktarılıyor ve bunlarla beraber de güzel bir deneyim bizlere sunulmak isteniyor. Arka plandaki hikayeyi keşfedebileceğiniz ve hikayedeki sırları açığa çıkarabildiğiniz yapımda kariyer tabanlı bir sistem bulunuyor ve oyunun şu anda Steam sayfası açık olduğunu belirtebiliyoruz.
 
 

Şu anda Steam sayfası açık olan bu yapım, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 5 Ocak tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsınız ve kendinizi yeni ve ilgi çekici bir rol yapma deneyimine ve aynı zamanda sıra tabanlı taktik savaşlarına atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda ön siparişleri kapalı durumda ve hangi fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkacağını bilemiyoruz. Bunun dışında oyunu şu anda istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyunlar çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu bildirimle beraber de oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyunu unutmanızın önüne geçebiliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Archaelund
GTA 5 Xbox Game Pass'ten Ayrılabilir Time Survivors Tarihsel Karakterlerle Zorlu Roguelike Deneyim Sunuyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.12.2023 12:41:57

0
beğenmedim

BSC Misafiri

26.12.2023 00:07:59

0
neden şu savaşları sıra tabanlı yapıyorlar ısrarla.. sevmiyorum işte bütün oyuna duyduğum ilgiyi öldürdü
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız