Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Anne Şefkati Video Oyunları Dünyasında !

     Ne derler bilirsiniz; "Ana gibi yar olmaz". Hatanız ne olursa olsun her daim affedelibileceğinizi bildiğiniz tek mabed. Siz bin defa kırsanızda o bir defa dahi size kıyamayacak, en hakiki aşka sahip varlıklar... Peki ya video oyun dünyasının anne karakterleri ? Onlarda bizim annelerimiz kadar şefkatli mi ? Geceleri başımızda bekler mi ? Bize ninni söyler mi ? Annelik güdüsü video oyun aleminde de değişmiyor...

Pokemon Anneleri / Pokemon Serisi
 
 
 
     Pokemon serisini oynamayan bilemez. Büyük macera başlamadan önce sıkı sıkı tembihler tüm ana karakter anneleri "Herkes bir gün gider. Ama arada ziyaret et, beni merakta bırakma emi?" Biz haritanın geniş çayırlarından mağaralarına, kumsallardan hayaletli kulelerine fellik fellik gezinip Pokedex'imizi doldurmaya çalışalım, evin yolunu unutalım; o biz yokken bize para biriktirsin, bizi hiç unutmayıp yolculuğumuzda bize yardımcı olacak eşyaları bulup buluştursun, bize ulaştırsın. Böyle anne baş tacı olur !

Sindel - Mortal Kombat 3
 

     Ürkütücü bir görünüme sahip olsada Mortal Kombat hikayesini çok iyi bilenler için Sindel, berbat geçmişe sahip olan bir anne. Huzur içinde krallığını yönetirken kocası gözü önünde öldürülen, krallığı elinden alınan Sindel, bunca hengame içinde kızı Kitanayı 10.000 yaşına kadar getirmiş. Kötü yürekli Sindel zaten oyun sonunda da hak yolunu buluyordu.

- E dövüş arenasında kızını tokatlıyordu bu ?
- Kızını dövmeyen dizini döver.

Anette Birkin - Resident Evil 2
 

     Zombiler kıyameti koparmış, kocan mutant olmuş sen hala kızını gırtlaklıyorsun ! Resident Evil 2'nin paranoyak annesi Anette bize asıl hikayesini Resident Evil : The Darkside Chronicles'ta anlatmıştı. Resident Evil 2'de yer alan farklı senaryo içeriğinde, Resident Evil 2'ye bağlı olarak yayınlanmış olan Resident Evil : City of the Dead kitabında ve Resident Evil : The Darkside Chronicles'da alternatif sonlara sahip olan Anette'in değişmeyen tek duygusu, pişmanlığıydı. Tüm bu alternatif sonlarda da Anette kızının içinde gizlenen ve çok yakında ölümüne sebep olacak embriyoya karşı panzehiri bizlere veriyor ve ekliyordu " İyi bir anne olamadığım için üzgünüm." Seni biz bile affettik !

Seth Balmore - Lost Odyssey

 
     Ölümsüz, cesur bir anneyi ne korkutabilir ki ? Sanırız ölümlü bir evlat. Bu yüzden Seth Balmore ve oğlu Sed'in ilginç bir hikayesi var. Fiziksel olarak annesinden bir hayli yaşlı görünen Sed sanırız 50'li yaşlarında; annesi Seth ise 1000. Her sabah oğlunun ölümüne şahit olacağına bile bile uyanan Seth bu listede olmayı hak ediyor.


Matriarch Benezia - Mass Effect
 

     Kaptan Shepard ve tayfasına ecel terleri döktüren Matriarch Benezia güçlüve kötü bir kadın olmanın yanısıra, bir anne. Kaderin cilvesi şu ki; Matriarch samanyolu galaksisini tehdit eden Saren'in yanında saf tutarken, yıllardır konuşmadığı kızı Liara T'Soni Shepard ile karşı cephede bulunacaktır. Kuşak çatışması mı ? Klasik anne - kız çekişmesi mi ? Anlamadık ! Aman samanyolu galaksisine zarar gelmesinde...

Amelia Croft - Tomb Raider
 


      Anasına bak kızını al misali, Lara'nın annesi Amelia'da tıpkı kızı gibi bir keşifciydi. Lara'nın annesi hakkında hatırladığı en son şey Himalaya dağlarında yaşanan uçak kazası ve Nepal 'de bir tapınakta annesinin aniden ortan kaybolmasıydı. Babasınında ölümünün ardından yetim büyüyen Lara yıllar sonra annesinin izini sürmek için yola çıktığında bir hilkat garibesi ile karşılaşmış "Sen benim annem değilsin! O yıllar önce öldü..." diyerek basmıştı tetiğe... Oysa Nepal'de ki tapınakta dokunulmaması gereken bir kılıca dokunan Lara birşeyleri aktive etmiş, kızının başına birşey gelebileceği kaygısıyla bayan Amelia öne atılmıştı. 1 dakika saygı duruşu lütfen.

Eva / The Boss - Metal Gear Solid serisi
 

     Metal Gear Solid 3'de karşımıza çıkan köstebek Eva ve efsane asker The Boss, sadece geleceğin efsane askerlerine değil ezeli düşmanlarına da gebeydi. Gerçi Eva'nın gebeliği bu açıklamamı tek başına bile tamamlıyor. Les Enfants Terribles projesi; Solid Snake ve Liquid Snake, The Boss'un oğlu Ocelot... Siz olmadan Metal Gear Solid olamazdı.

Jenova - Final Fantasy 7
 

     Teknik olarak konuşuyorum, nihayetinde Jenova'da bir anne. Hücreyse hücre, plazmaysa plazma canından can vermiş sonuçta. Hücrelerinden pekte hayırlı bir evlat veremeyen kudretli Sephiroth'un biyolojik annesi Jenova, kavanozunun içinde fazla bile durdu. Annelerin ne kadar sabırlı olduğuna harika bir örnek.

Martha Wayne - Batman : Arkham Asylum
 

     Gerek çizgi romanlarında gerekse filmlerinde Batman'ın ailesi hep O'nun en can yakan gizli yarası olarak lanse edilmişti. Oyun dünyasında da kendini kanıtlayan Batman : Arkham Asylum sonrasında Bruce'un annesini de listemize eklememek olmazdı. Zira hep hayal meyal hatırladığı ailesi ve katillerini Arkham Asylum'da Scarecrow'un korku gazıyla fazlasıyla anmıştık. Bir süper kahramanın bile en zayıf olduğu nokta, anne yokluğu;

Ana başta taç imiş,
Her derde ilaç imiş,
Bir evlat Batman olsa da,
Anaya muhtaç imiş...

Animal Crossing
 

     Ailesinden uzakta yeni bir hayata başlayan karakterin simulatif yaşamına dahil olduğumuz Animal Crossing'de içerdiği anne modellemesi ile anılmayı hak ediyor. Oyun boyunca hiç görmediğimiz annemiz biz ona yazmasak dahi bize sürekli mektuplar yazıyor, para gönderiyor, halimizi hatrımızı mutlaka soruyor, hayattan yakınıyor, babamızdan yakınıyor... Kısacası varlığını hissettiriyor. Bir simülasyon oyunu için hayli gerçekci bir anne!

* * *
 
     Elbette video oyun dünyasındaki anneleri bu liste ile sınırlamak doğru olmaz... F.E.A.R'ın Alma'sı, Earthbound'da yer alan anne karakterleri, Metroid serisinin Mother'ı... v.s. Amacım sadece bir kaçı üzerinden hepsini anmaktı. Tabii hepsindende öte; bizim belki de hiç bir zaman anlayamayacağımız o karşılıksız/çıkarsız sevgileriyle siz tüm oyun canavarlarının annelerinin ellerinden öperim.( Oyun oynamamız konusunda arıza çıkarsalar bile!)
 
Bolumsonucanavari.com
Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak anneler günü anne oyun dünyası oyun anneleri video oyun anneleri
Ninety Nine Nights II'den Yeni Görseller 3 Yeni Pokémon Silüeti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

cancan_burak

13.5.2013 10:20:35

0
shenmue ryo nun annesi diye hatırlıyorum

Alpins951

12.5.2013 22:36:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: Tazmania_TR

Bu nasıl bir mağaradır !?
Mağara ne alaka ben onu anlamadım yeni gördüğümü falan mı sandın?

NaneLimoni

12.5.2013 21:22:26

0
güzel makale olmuş.

dirty gangbanger

12.5.2013 20:03:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: avatar78 Dr. Tenenbaum'u da unutmamak gerek, bütün Little Sister'lara bir anne şefkatiyle baktı. Oyunun o bölümlerinde "gerçekten de little sister'ları bir anne gibi kollayan biri var, bu nasıl bir detay" falan diyordum.

avatar78

12.5.2013 19:20:53

0
Dr. Tenenbaum'u da unutmamak gerek, bütün Little Sister'lara bir anne şefkatiyle baktı. Oyunun o bölümlerinde "gerçekten de little sister'ları bir anne gibi kollayan biri var, bu nasıl bir detay" falan diyordum.

K.Dot

12.5.2013 18:20:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: Alpins951 Talha abi koymuycam dedim ama yapamadım koymam lazım Ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş
Bu nasıl bir mağaradır !?

Dr.Gonzo

12.5.2013 17:29:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: sethdrift2 Ni No Kuni
Aynen, atlanması hata olur.

S3thdrift

12.5.2013 16:33:04

0
Ni No Kuni

Alpins951

12.5.2013 12:23:18

-2
Talha abi koymuycam dedim ama yapamadım koymam lazım Ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş

cancanax

14.5.2010 19:07:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: AR-SE bence mgs deki big mama'yı da unutmamak lazım
O zaten Eva...

DaMN_Y0U

13.5.2010 17:29:16

0
Mgs olayını bilmiyordum çok şaşırdım

Efrâsiyab

13.5.2010 17:03:46

0
Mükemmel bi yazı olmuş duygulandım bak

baneful

9.5.2010 19:48:04

0
Çok güzel bir yazı, teşekkürler.

sawgiray

9.5.2010 17:53:14

0
Güzel bir yazı olmuş.Tüm Annelerin Anneler günü kutlu olsun.

Şen Pp

9.5.2010 17:16:44

0
bence mgs deki big mama'yı da unutmamak lazım

Frostmourne Hungers

9.5.2010 13:34:09

0
Tam anneler gününe yakışır bir yazı olmuş , elinize sağlık

Fatih S.A

9.5.2010 13:20:26

0
Çok güzel bir yazı dizisi olmuş ellerinize sağlık

HyDro-X-GEN

9.5.2010 08:50:52

0
Ellerinize sağlık

bykrm

9.5.2010 01:58:05

0
Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık..

LeVO

9.5.2010 01:35:02

0
muhteşem bir yazı dizisi olmuş. Anneler günü oyunculuk yönünden ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi. Eline sağlık talha :)

xbox=360

9.5.2010 01:30:16

0
guzel bi mazi olmus bu arada tum annelrin gunu kutlu olsun

paranoid_andr0id

9.5.2010 00:49:04

0
The Boss.. THE BOSS.. ühü ühü THE BOSS!! WARLORD!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız