Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Annapurna Interactive'in Yeni Oyunu Open Roads Ertelendi

 
 
 
Yayıncı Annapurna Interactive ve geliştirici Open Roads Team, macera oyunu Open Roads'u daha önce planlanan 22 Şubat çıkış tarihinden 28 Mart'a erteledi. Oyun PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve Steam platformu üzerinden PC için çıkış yapacak.
 
Oyunun sanat tasarımı bir hayli dikkat çekiyor 
 
 
 
Annapurna Interactive erteleme durumu ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları aktardı: “Open Roads oyununu bir müddet ertelemek durumunda kalıyoruz. Arta kalan bu boş zamanda ise sizlere en iyi deneyimi sunmak için oyundaki hataları tamamen ortadan kaldırmak temel hedefimiz.”
 
Sonbahar günü ile beraber atıldığımız bu yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici ortamların ve atmosferlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bunun dışında oyunda karakter tasarımları ve sanat stili de dikkat çekecek türden. Oyunda bir yandan soruşturmalara geçerken diğer yandan açığa çıkarmamız gereken çeşitli gizemlerle baş başa kalıyoruz.
 
Sinematik bir deneyim sunmayı hedefleyen oyunda aynı zamanda çizgisel bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanıyoruz.
 

 
Oyun hakkında
 
Dikkat çekici karakter tasarımları ve ortamları ile karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyun, bir aydan fazla bir süre erteleme ile piyasaya sürülmeyi bekliyor. Oyun içerisinde haberimiz dahilinde ve Steam platformundan görebileceğiniz gibi ekran görüntüleri gerçekten de bir hayli ilgi çekici. Çünkü ortamların ve çizim kalitesinin gerçekten de farklı şekilde ele alındığını ve bizlere nostalji bir hissiyat yaşattığı aktarılıyor.

skilere uzanan aile sırlarını deşip yeni sırları açığa çıkarabileceğimiz bu sırlarla beraber karanlık bir gizeme doğru çekilebileceğimizi yapımda hikaye odaklı bir yapının bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette bu yapı ile beraber farklı şekillerde ve çizgisel bir yolla hikayenin gidişatına bakabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve karakterlerimizin burada neler yaşadığı konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Elbette sinemadaki sahnelerin bol bol yer aldığı bu yapımda oynanış kısımlarının da olduğundan bahsedebiliyor ve etrafı keşfedebileceğimiz ve macera içeriklerinin yer aldığı bir deneyim bizleri bekliyor.
 
 

Sonbahar teması ile beraber bizlere sunulmak istenen yapımda Tess Devine adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin annesi ile beraber çatı katındaki yaşayışları bizlere sunuluyor. Elbette sinematik anlatımla beraber bizlere aktarılan bu yapımda yaşadıkları evin çatı katındaki bir zula dikkatlerini çekiyor. Bu zulayı keşfettikten sonra elbette çok eski uzanan aile sırları bu kapsamda açığa çıkıyor ve yıllar önce gerçekleşen her türlü kötü olayların burada aslında bir tür örneği bulunuyor.

Hırsızlıkların ve daha farklı suçların yer aldığı bu yapımda kaybolmuş bir hazinenin bu zula ile beraber ortaya çıkması bekleniyor ve bu zulanın elbette çok önemli olduğu kendilerince nitelendiriliyor. Hazineyi bulma umuduyla beraber keşfettikleri bu zula daha sonrasında bu ikiliyi daha farklı ve karanlık bir yola itmeye hazırlanıyor. Tüm olayların gidişatı elbette burada belirleniyor ve bu ikilinin neler yapacak oldukları da bizlere bu şekilde aktarılıyor diyebiliriz.
Temelde böyle bir hikayenin yer aldığı yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve hatta karavan bölgesine doğru da adım atabiliyoruz. Her bölgenin burada kendine ait manzaraları, atmosferleri ve yapısı bulunuyor. Dolayısıyla burada gerçekten de ilgi çekici ekran görüntüleri ile beraber karşılaşabiliyor ve buranın canlı bir atmosferle bezendiğini deneyimleyebiliyoruz. Zaten oyunun ön plana çıkan yapısı, karakterleri, çizim kalitesi, animasyonları ve sanat stili. Bu özelliklerle beraber gerçekten de ilgi çekici bir yapıyı bünyesinde barındıran oyunda yapacağımız farklı farklı etkileşim seçenekleri bulunuyor.

Burada elbette dikkat çekici karakterlerle beraber tanışabiliyor, bu karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve burada her bir karakterin farklı duygular içerisinde olduğunu görebiliyoruz. Farklı harabeleri geçiş yapabileceğimiz, buraları araştırabileceğimiz, etraftaki notları, ipuçlarını ve daha fazlasını inceleyebileceğimizi yapımda huzur verici bir yolculuğun bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Keşif üzerine kurulu yapısı ile beraber yer aldığımız yapımda eskiye gömülü hatıraları burada ortaya çıkarmaya çalışıyor, yıllar boyunca unutulmaya çalışılan çeşitli hazineleri bulmaya başlıyor ve daha farklı terk edilmiş bölgeleri burada araştırabiliyoruz.
 
 

Eski notları inceleyebileceğimiz, anılarla dolu mekanlarda gezip tozabileceğimiz ve terk edilmiş bölgelere doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda ana karakterin annesiyle beraber yolculuğu burada konu alınıyor ve 16 yaşındaki Tess Devine karakterini burada kontrol ediyoruz. Elbette küçük bir karakter olarak karşımıza çıkan bu kişi, arabanın içerisinde bir sonraki varış noktasına doğru ilerlemeye çalışıyor ve oyunda aslında bir harita sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, varış bölgesine doğru varmadan önce arabanın radyosunu açabiliyor, çeşitli müzikler dinleyebiliyor ve sohbet edebiliyoruz.
 
Annemizle beraber sohbet etmeye çalıştığımız ve burada farklı şekillerde etkileşime girebildiğimiz yapımda sonbahar mevsiminin elbette tadına çıkarmaya çalışıyor ve etrafın ne kadar renkli olduğunu ve sanat stilinin de bir o kadar ilgi çekici olduğunu vurgulayabiliyoruz.
Bu özelliklerle beraber elbette arkanıza yaslanabileceğiniz ve huzur dolu bir yolculuğa başlayabileceğiniz yapımın bizlere sunulması isteniyor ve yol gezisi temeli ile beraber yer aldığımız yakında rahatlatıcı bir deneyim bizleri bekliyor. Aynı zamanda sanat stiliyle beraber birinci şahıs kamera bakışı ile de etrafı keşfetmeye çalışıyor ve bu keşif unsurlarını bizzat yakından görebiliyoruz.

Hikayesiyle beraber ön plana çıkmayı hazırlanan yapım içerisinde anılarla dolu bir dünyaya adım atıyor ve bu anılarla dolu dünya içerisinde sanat stilinden muhakkak bahsetmemiz gerekiyor. Yukarıda da sıkça bahsettiğimiz gibi oyunun karakter tasarımı ve atmosfer tasarımı gerçekten de güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve buralarda gezinirken ve tozarken güzel bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Oyunda sırlar ve gizemlerle dolu bir dünyada yer alıyor ve buralarda açığa çıkarılacak sorunları tamamen açığa çıkarmaya çalışıyor. Geliştirici ekibin belirtilerine göre burada yer alan hikayenin gerçekten de heyecan verici olduğu söyleniyor.
Zaten oyunun özünde sinematik bir deneyimle beraber hikaye bulunuyor.
 
 

Hikayenin özü elbette bizlere güzel bir şekilde aktarılırsa ve burada gerçekten güzel bir deneyim elde edebilirsek ve hatta ilgi çekici detaylarla beraber karşılaşırsak elbette biz de hikayeyi merak edebilir ve sonrasında neler olup biteceğini burada merak edebiliriz. Oyuncuların açısından merak duygusu bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü sinematik deneyimlerde zaten hikaye oldukça ön planda olduğundan dolayı bizleri içine çekecek olan da hikayenin özüdür. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca hikayenin merak edeceği unsurları bünyesinde barındırması oyuncuların sürekli olarak oyunu oynaması anlamına geliyor. Umuyoruz ki biz de güzel bir hikaye ile beraber karşılaşabilir ve burada gerçekten güzel bir deneyim elde edebiliriz.

Bir sonraki varış noktasına gideceğimiz esnada elbette farklı unsurlarla beraber karşılaştığımız yapımda yol boyunca arabanın radyosunu açabiliyor ve radyo ile beraber rahatlatıcı bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve kendimize o akıcı seyahat sistemine bırakabiliyoruz.
Klasik bir yol gezintisinin tadını çıkarabileceğimiz ve sanat stiliyle beraber aynı zamanda birinci şahıs kamera bakış açısıyla karakterimizi kontrol edebileceğimiz bu yapımda ortamları dilediğimiz şekilde keşfedebiliyor, etrafı dilediğiniz şekilde görebiliyor ve aynı zamanda ipuçlarını ortaya çıkarmaya çalışmak için burada keşif unsurlarını kullanabiliyoruz. Elbette oyunun özünde keşif unsurları da bulunuyor. Bu keşif unsurları ile beraber sağı solu keşfedebiliyor, aynı zamanda keşfederken etrafta ipuçlarını bulabiliyor ve diğer taraftan ise bu ipuçlarını bir araya getirerek bir şekilde anlamlandırmaya çalışıyoruz.
 
Kanada sınırının yakınlarında yer aldığımız bu yapımda elbette bu kasabayı dilediğimiz şekilde keşfetmeye çalışıyor, ortaya çıkarılacak unsurları çıkarmaya çalışıyor ve bazı noktalarda elbette gizemli unsurlarla beraber karşılaşırken burada yapacağımız etkileşim hamleleri bulunuyor.
Diğer taraftan oyun içerisinde etkileşime girebileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor. Bu karakterlerden elbette çeşitli detaylar öğrenmeye çalışıyoruz ve onları bir nevi sorgulayarak farklı detayların kilidini açabiliyoruz. Elbette oyunda ilerledikçe çeşitli hikaye betimlemeleriyle beraber karşılaşabiliyor ve bununla beraber de oyunda dilediğimiz şekilde ilerleyiş gösterebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ünlü isimlerin oyunculukları bulunuyor. Ve bu oyunculuklarla beraber de elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi güzel animasyonlarla ve seslendirmelerle karşılaşabiliyor ve bu oyunculuklarla beraber de oyunda kendimizi akışına bırakabiliyoruz. Oyun içerisinde diyalog sisteminden bahsedecek olursak, elbette burada etkileşimli bir diyalog sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve burada çeşitli şekillerde hikayenin akışına kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
 

Ek olarak burada maceraları hayat verebileceğimiz bir yapı ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve bu bölgelerde bulunan ipuçlarını ve karakterleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Ayrıntılı ortamlarda yer aldığımız süre boyunca ortamların çok hoş bir şekilde karşımıza çıktığını ve aynı zamanda sürekli olarak ekran görüntüleri almaya kalktığımız bir ortamla karşılaşabiliyor ve burada terk edilmiş bölgeleri keşfederken elbette o hazzı hissedebiliyoruz. Bir sonraki varış noktasının bizleri nereye götüreceği konusunda gerçekten de fikir sahibi olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Ek olarak hikaye anlatımıyla beraber de kendimizi kaptırarak burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
Yol gezisi ile beraber başladığımız yapım içerisinde ilgi çekici ve heyecan verici unsurların bulunduğunu aktarabiliyor ve hikaye anlatımına katkıda bulunarak burada karakterlerin sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Elbette burada yer aldığınız süre boyunca diğer karakterlerle beraber sürekli olarak etkileşime girebilir, onlarla beraber diyalog içerisine girdiğimiz zaman onların nasıl bir duygu içerisinde olduğunu anlayabilir ve olayların içine gire gire burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırız. Elbette diyaloglar ve konuşmalarla beraber burada sürekli olarak kendimizin nasıl bir durumda olduğunu görebilir ve aynı zamanda burada maceramıza kaldığımız yerden devam ederiz. Elbette bu tarz oyunlarda macera severlere hitap ediyor ve sinematik bir deneyimden hoşlanıyorsanız ve aynı zamanda gizem dolu unsurlarla beraber oyunda yer almak istiyorsanız, gerçekten bu oyun tam size göre diyebiliriz.

Ortaya çıkarılmaması gereken sırları açığa çıkarmaya çalıştığımız yapımda aradığımız gerçeği bulmaya çalıştığımız yapımda, dikkat çekici diyalog sisteminin dışında, başarılı hikaye oyunlarıyla beraber karşımıza çıkan bir geliştirici ekipten bahsedebiliyoruz. Daha önce Gone Home ve Tacoma gibi oyunların geliştiricisi olan Fullbright tarafından bizlere sunulmaya hazırlanan bu oyunda, elbette bir anne-kız macerası bizlere aktarılmak isteniyor. Diğer oyunlarda da hikaye tarzıyla beraber ön plana çıkan geliştirici ekip, şimdi ise yeni bir sanat tarzı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda ilgi çekici bu detayların bizlere aktarılmak istendiğini burada görebiliyoruz.
 
 

Oyunun şu anda, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, tüm özellikleri bunlardan ibaret. Ek olarak, oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Oyunları istek listenize eklediğiniz esnada elbette mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve burada oyunun çıkış yaptığından ve aynı zamanda indirime girdiğinden sizleri haberdar ediyor. Dolayısıyla merak ettiğiniz ve beklediğiniz oyunları her zaman istek listenize eklemenizde fayda var diyebiliriz.

Bu oyunda yer alan sanat stiliyle benzer birçok oyun bulunuyor. Ancak her oyun, elbette özünde farklı bir hikaye içeriğini ve mekanikleri bizlere sunmak ister. Burada da geliştirici ekip farklı bir hikaye içeriği ile beraber sinematik bir deneme bizlere sunmak istiyor ve gerçekten de ilgi çekici sanat stili ile beraber burada yer almamızı istiyor. Elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, muhakkak bu oyunu bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Çünkü oyun özünde hem ilgi çekici karakterlere ve çizimlere hem de ortamlara sahip durumda ve bu ortamları keşfederken kendimizi renkli ve dikkat çekici ortamlara bırakıyoruz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Open Roads
Eidos Montreal'den Kötü Haber: Yeni Deus Ex Oyunu İptal Edildi! Dragon Quest Builders PC Platformuna Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız