Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Amnesia Fortnight 2014 Başladı!


    Bağımsız yapımcı kanadının en önemli firmalarından Double Fine, diğer bağımsızlara da yardım etmeye devam ediyor. Double Fine'ın yıllardan beri kapalı kapılar ardında düzenlediği Amnesia Fortnight etkinliği, 2012 senesinde oyunculara açılmıştı. 2013'ü es geçen etkinlik, bu sene itibariyle geri dönüş yapıyor.  
 
    Amnesia Fortnight nedir?
    23 bağımsız oyun geliştiricisinin katıldığı etkinlikte oylamalar oyuncular tarafından yapılıyor. Oyuncular, etkinliğe 1 dolar ödeyerek oy hakkı kazanıyor. Her ödemede üç farklı oyuna oy kullanma şansına sahip oluyorsunuz.
 
    Etkinlik sırasında bütün Double Fine küçük takımlara ayrılıyor. Her takıma, bağımsız yapımcıların katılım yaptığı bir prototip veriliyor. Bu takımlara da tasarımları geliştirmeleri için iki hafta veriliyor. Her gün gelişmelerle ilgili film tadında videolar çekiliyor.
 
    Oylama sonrasında ne oluyor? 
   Ufak bir ücret ödeyerek yapılan oylamalar, iki haftalık dönemin sonrasında başlıyor. İki haftalık dönemde geliştirilen prototipler, 1 dolar veya daha fazlasını ödeyen oyuncuların hizmetine sunuluyor. Sonrasında ise etkinlikte en çok oy alan beş proje hayata geçiyor. Double Fine, etkinlik sırasında kazanılan bağışları da oyunların yapımında kullanıyor.
 
    Şimdiye kadar hangi oyunlar kazandı?
    Etkinlik en son 2012 senesinde düzenlenmişti. Bu etkinlikte Hack 'n' Slash, Spacebase DF-9, The White Birch, Autonomous ve Black Lake isimli prototipler lider gelmişti. Oyunlardan Hack 'n' Slash'ın 2014'ün birinci çeyreğinde çıkması bekleniyor. Spacebase DF-9 ise beta sürecinde. 
 
    Bundan öncesinde düzenlenen etkinliklerin ilk dönemlerinde Costume Quest de yer alıyordu. Yani Double Fine'ın piyasaya sunduğu Costume Quest, aslında bu etkinliğe katılan bağımsız bir yapımcının prototipiydi.
 
    Bu senenin etkinliğindeki prototiplerin tanıtımlarına buradan ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu sayfa üzerinden 1 dolarlık ödeme yaparak oylama hakkı kazanabilirsiniz. Ek olarak, ödeme yaptıktan sonra 2012 senesinin etkinliğindeki prototipleri de oynayabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
double fine amnesia fortnight bağımsız indie
Borderlands 2'yi Oynamak Bu Haftasonu Ücretsiz Eski Naughty Dog Yapımcılarından Sonic Oyunu!

Kilgrave1907

6.2.2014 22:15:22

0
Samet Konuksal gerçekten nitelikli yazılar yazmaya başladı.Faydalı bir haber.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız