Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Almanya'da Çıkış Tarihi Belli Olmayan Ürünleri Ön Siparişe Açmak Yasaklandı

   Almanya çıkış tarihi kesin olmayan ürünlerin ön siparişe açılmasını yasakladı.
 
   Bu da demek oluyor ki Almanya'daki perakendeciler artık "pek yakında", "yakında gelecek" ya da yer tutucu tarih "31 Aralık 20??" olarak belirtilen ürünleri ön sipariş ile satamayacak. Perakendecilerin ürünü ön sipariş ile satabilmesi için çıkış tarihinin kesin olması ve ürünün teslim edileceği son tarihinin belirtilmesi gerekecek.
 
   Alman websitesi Heise ve Eurogamer.de tarafından doğrulanan bilgiye göre, tüketici koruma grubu sorunu Alman mahkemelerinde gündeme getirdi ve kabul edildi.
 
   Münih Yüksek Bölge Mahkemesi müşterilerin bir ürünü ön sipariş verdikten sonra teslim alacağı tarihi bilmesi gerektiğini söylüyor.

   Bu karar, ilk olarak Ağustos 2016'da Samsung Galaxy S6 akıllı telefon ön sipariş teklifi ile alakalı yaşanan bir sorundan dolayı Alman perakendeci Media Markt'a karşı yapılan tüketici koruma talebi ile başladı ancak şimdi video oyunları da dahil olmak üzere tüm ürünler için geçerli.
 
   Düsseldorf Tüketici CEO'su Wolfgang Schuldzinski "Tüketiciler internet üzerinden bir mal sipariş ettiğinde, tedarikçiler malın ne zaman teslim edileceğini kesin bir biçimde belirtmelidirler." diyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer pc bsc
Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (16 - 21 Temmuz) Far Cry 5 DLC'si ‘Lost on Mars’ Oynanış Fragmanı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BulaBaba

19.7.2018 15:27:42

0
Oğlum Alamanya ne kadar doğru bir ülkedir ya rab!

Dhalsim

18.7.2018 09:17:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Dhalsim Medeniyet başka şey. Umarım tüm dünya bu yolu tutar. Bizde ticaretle ilgili şu yapıldı sayın forumdaş..damatlar hazinenin başına geçti..Gerisini sen düşün.</blockquote> Damat dediğin kamyon şoförü değil adam okumuş adam. Damat deyip geçme. Ayrıca böyle yorumlar nasıl onay alıyor anlayamıyorum. Damat'ın eğitimi. Liseyi Özel Fatih Koleji'nde okudu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonraki yıllarda 2002 yılında New York'taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'te finans üzerine yüksek lisans yaptı. MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra enerji kaynaklarının finansmanı üzerine bir de doktora yaptı.
Damat

Antikaruh

17.7.2018 23:47:28

0
Hep mi doğru kararları alırlar arkadaş ya ! Bu nedir ya ... Birde sözde onlar bizi kıskanıyor demezler mi ... Her gün Almanya'da ki akrabalarımı çatır çatır çatlayarak kıskanıyorum :(

BSC Misafiri

17.7.2018 15:09:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: Dhalsim Medeniyet başka şey. Umarım tüm dünya bu yolu tutar. Bizde ticaretle ilgili şu yapıldı sayın forumdaş..damatlar hazinenin başına geçti..Gerisini sen düşün.
Damat dediğin kamyon şoförü değil adam okumuş adam. Damat deyip geçme. Ayrıca böyle yorumlar nasıl onay alıyor anlayamıyorum. Damat'ın eğitimi. Liseyi Özel Fatih Koleji'nde okudu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonraki yıllarda 2002 yılında New York'taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'te finans üzerine yüksek lisans yaptı. MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra enerji kaynaklarının finansmanı üzerine bir de doktora yaptı.

Dhalsim

17.7.2018 12:35:29

+1
Medeniyet başka şey. Umarım tüm dünya bu yolu tutar. Bizde ticaretle ilgili şu yapıldı sayın forumdaş..damatlar hazinenin başına geçti..Gerisini sen düşün.

bkaakco

16.7.2018 22:38:06

+4
Doğru bir karar. Önce tüketiciye tam bilgi verin, sonra sipariş alırsınız.

atsuma

16.7.2018 20:18:58

+4
Hukuk devleti olmak böyle birşey işte.

BSC Misafiri

16.7.2018 19:39:59

+4
Allahın izniyle gidiyorum en geç 2 sene içinde ülke artık daha da kötü yerlere gidiyor malesef...

BSC Misafiri

16.7.2018 18:12:51

+1
Bizdeki çıkan yasaları da takip ederseniz neler yapıldığını da görürsünüz ticaretle ilgili.

Dürüstİnsan

16.7.2018 17:41:28

+3
Biz cevabımızı 15 Temmuz'da verdik

Zebercet

16.7.2018 17:08:46

+13
Medeni ülkelerin gündem konularina bakın bir de bizimkine.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız