Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Activision'a Call of Duty Karakteri Üzerinden Telif Hakkı Davası Açıldı

Activision bir telif hakkı davası ile daha karşı karşıya.

Fotoğrafçı, videografiker ve yazar Clayton Haugen, Call of Duty: Modern Warfare'daki Mara karakteri üzerinden Activision'a telif hakkı davası açtı.

Clayton Haugen, 2017'de streamer Alex Zedra'yı işe alarak film olmasını umduğu kısa hikaye November Renaissance'da başrol olarak kullanmak için Cade Janus adında bir kadın karakter tasarlamış. Karakterin fotoğrafları çekilip film stüdyolarına gönderilmiş.
 
Clayton Haugen, Mara'nın Cade Janus'tan kopyalandığını iddia ediyor ve Activision'ın bunun için Alex Zedra ile anlaşıp yüzünü tarattığını belirtiyor.
 
Yazdığı hikayenin telif hakkı kaydı 2012 ve 2013'te yapılmış. Alex Zedra'nın canlandırdığı Cade Janus karakterinin fotoğraflarının kaydı ise Aralık 2020'de. Muhtemelen dava açmak için. Mara, Call of Duty: Modern Warfare'a 2019'da birinci sezonda operatör olarak eklendi.
 
Clayton Haugen tazminat talep ediyor. Daha fazla detayı buradaki dosyada bulabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer
Werewolf: The Apocalypse – Earthblood ve Destruction AllStars İnceleme Puanları Ori'nin Yönetmeni, Yalanlar ile Oyun Tanıtan Geliştiricileri Sert Eleştirdi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

overactive

5.2.2021 10:36:31

0
benim bildiğim alex zedra bu karakterin gerçeği. varsa yanlışım düzeltin.

Zooe

5.2.2021 08:13:59

0
Bu kız YPG li

BSC Misafiri

4.2.2021 18:10:49

+1
Alex zedra bu fotoğrafları instagramında paylaşıyordu, activision oyuncuyu çağırıp oyuna koymak istediklerini ve kıyafetleri referans olarak alabilirmiyiz diye sormuşlardır kesin, filmden bir haber olduklarına eminim, bana biraz oyuncunun bok yemesi gibi geldi

BSC Misafiri

4.2.2021 17:43:52

0
Keşke tipi benzeseydi bari de dediğini destekleyen bir şey olsaydı, tek benzerlikleri yarı çıplak esmer bir asker kadın olması ve onun dışında gözlerinden ağzına kadar oyundaki karakter başka birinden alınmış. Ama ben olsam bende dava açardım ne olacağı belli olmaz sonuçta

TheMuyu

4.2.2021 17:13:24

0
görünen o ki hem oynayan kişiyi hem konsepti olduğu gibi almışlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız