Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

ASUS, Reflex Özellikli ROG Swift 500Hz NVIDIA G-SYNC E-spor Oyun Monitörünü Duyur

 
 
ASUS Republic of Gamers (ROG), dünyanın 500 Hz yenileme hızına sahip ilk e-spor oyun monitörü ROG Swift 500Hz’i duyurdu. Swift 500Hz modeli, Esports-TN (E-TN) teknolojisini kullanan 24,1 inç FHD (1920 x 1080) FHD ekranıyla standart TN LCD ekranlardan %60 daha kısa tepki süresi sunarak oyunculara bugüne kadarki en hızlı LCD ekranından yararlanma fırsatı veriyor. Swift 500Hz’de NVIDIA® G-SYNC® teknolojisinin yanı sıra gelişmiş Esports Vibrance modu bulunuyor.
 
Monitörün aygıt yazılımına doğrudan eklenmiş olan bu mod e-spor oyunları için özel ayarlar içeriyor. LCD kristallerinin içinden daha fazla ışık geçmesini sağlayan bu mod renkleri çok daha canlı hale getiriyor. Gecikme süresi e-spor oyunlarında çok önemli bir etken olduğu için, Swift 500Hz’de ayrıca NVIDIA Reflex Analyzer teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde oyuncular gecikme süresini tek tıklamayla ölçebiliyor.
 
 
 
ASUS ROG her zaman olduğu gibi ekran teknolojisinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. ASUS on yıl önce dünyanın ilk 144 Hz 1080p oyuncu monitörünü piyasaya çıkarmıştı. 2017’de ROG ilk NVIDIA G-SYNC 240 Hz oyuncu monitörünü tanıtmıştı. 2020’de ise ROG ilk 360 Hz oyuncu monitörünü kullanıma sundu.
 
Ekran teknolojilerinin sınırlarını zorlamak
 
“2012’de dünyanın ilk 144 Hz monitörünü tanıttığımızda bize insan gözünün saniyede yalnızca 60 kareyi algılayabildiğini söylemişlerdi.” diyen ASUS Ekran Ürün Müdürü Gavin Tsai, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından 240 Hz monitörümüzü çıkardık, o zaman da insanların aradaki farkı hissedemeyeceği iddia edildi. Bugün 144 Hz ve 240 Hz oyuncu monitörleri piyasasında sıkça rastlanan ve standart hale gelen özellikler oldu. İnanılmaz hızlı ROG Swift 500 ise teknolojiyi tamamen yepyeni bir seviyeye çıkarıyor.”
 
 
 
Daha az hareket bulanıklığı, iyileştirilmiş görüntüler ve daha kısa giriş gecikmesi ile ROG Swift 500 Hz, profesyonel e-spor oyuncularına turnuvalarda avantaj sağlamak için tasarlandı. Bu etkileyici özelliklerden biri olan son derece kısa gecikme süresi, NVIDIA ile yapılan önemli iş birliğinin sonucunda elde edildi.  “NVIDIA G-SYNC teknolojili ROG Swift 500Hz oyunculara piyasadaki en kısa gecikme süresini sunuyor.” diyen NVIDIA E-spor Ürün Müdürü Seth Schneider, sözlerini şöyle sürdürdü: “NVIDIA Reflex Analyzer ile de oyuncular gecikme süresini tek tıklamayla ölçebiliyor böylece en heyecanlı oyunlarda en hızlı tepki süresine ulaştıklarından emin olabiliyor.”
basın bülteni 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyuncu ekipman monitör ASUS ROG Swift 500Hz NVIDIA G-SYNC
CoD: Mobile 5. Sezon: Tropik Fırtına ile Kanunsuz Ormanlarda Savaş Başlıyor Hikaye Odaklı Psikolojik Korku Oyunu Homebody Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

25.5.2022 20:49:38

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Merak ettiğim iki nokta var. İlki, güncel oyunlarda 500 fps verecek donanım var mı? İkincisi, 240 FPS ile 500 FPS'i insan gözü ayırt eder mi? Bu 30 FPS 60 FPS farkı gibi bir şey değil. Her bir karenin göründüğü zaman aralığı çok daha kısa.
Bu monitörleri öyle hikayeli, Yada hayvan gibi grafikte oyun oynayan adamlar için çıkarmıyorlar..Bu tür monitörleri kullanan adamların tek beklentisi hız...Şuanki ekran kartlarıyla rahatlıkla rekabetçi oyunlarda 500 fps alınır, Adam gider oyunu en low'a alır, Üstünede Dlss gibi teknolojileri çaktımı 500 Fps üstü almamak elde değil.. Ben insan gözünün daha ayırt edemediği birşey göremedim..İnsan gözü nelere alışıyor...

BSC Misafiri

25.5.2022 10:40:42

0
Merak ettiğim iki nokta var. İlki, güncel oyunlarda 500 fps verecek donanım var mı? İkincisi, 240 FPS ile 500 FPS'i insan gözü ayırt eder mi? Bu 30 FPS 60 FPS farkı gibi bir şey değil. Her bir karenin göründüğü zaman aralığı çok daha kısa.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız