Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

3DS Nintendo'nun Oyuncu Kitlesini Genişletecek


 
     Nintendo denilince özellikle ülkemizde küçük yaş kitlesine veya sıkı oyunculara göre olmayan  konsollar ve oyunlar akla gelir ki bu önyargı pek de doğru değildir. Sıkı oyuncu (hardcore) kavramını da hiç anlamam, sıkı oyuncu olmak için kanlı ve şiddet içeren oyunlar mı oynamak gerekiyor?
 
     Her neyse bu önyargıyı kırmak için bir çok girişimde bulunan Nintendo'nun başkanı Satoru Iwata da 3DS döneminde geliştiricilerle yakın ilişkiler kurup ciddi oyunculara daha fazla hitap etmek istediklerini söyledi.
 
     Iwata'nın ciddi oyunculardan kastettiği şey ise oyunlarla kısa süreliğine ve çok yakından ilgilenmeyen kitlenin dışında oyun dünyasını yakından takip edip özellikle kanlı ve şiddet içeren oyunları oynayan kitle.
 
     Nintendo DS ve Wii döneminde oyuncu olmayan kitleyi konsollarına çekmeyi başarmıştı, bu defa da amacı hardcore kitleyi kendisine çekmek ki Resident Evil: Revelations ve Metal Gear Solid adları bile bunun için yeterli.
 
     Bunun yanı sıra Sega'dan Mike Hayes da Nintendo başkanı ile aynı düşünceyi paylaşıyor. 3DS sayesinde Nintendo'nun oyuncu kitlesinin sınırdaki ve yaşça büyük kısmı da kapsayacağını düşünen Hayes, Saint's Row gibi oyunların 3DS için duyurulmasının ilginç olduğu görüşünde.
 
     Belki kendilerinin de Alien ve House of the Dead gibi oyunları 3DS için piyasaya sürebileceklerini söyleyen Hayes'tan özellikle House of the Dead'i istiyoruz çünkü zombilerin nasıl üzerimize doğru koştuğunu 3D olarak görmek oldukça hoş olacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Nintendo 3DS Nintendo 3DS Satoru Iwata Mike Hayes Alien House of the Dead
Final Fantasy Tactics, iPhone Yolunda Super Mario Galaxy 2'nin Satışları İyi Gidiyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız