Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2010 Yılında İngiltere Oyun Pazarı %7.8 Küçüldü

 
 
     2010 yılında mükemmel oyunların çıkması ile birlikte yıllık bazda satış rekorları beklerken en azından şu an için İngiltere'de tam tersi bir durum söz konusu. Avrupa'da oyun satışlarının yüksek oranda olduğu ülkede 2010 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre %7.8 küçülme yaşandı.
 
      İlk çeyrekteki bu büyük düşüşe rağmen İngiltere'de 14 milyon oyun satılmış ve oyunlara harcanan para 303 milyon sterlin'e ulaşmış. 2009 yılında ise 15.38 milyon oyun satılarak 329 milyon sterlin gelir elde edilmişti.
 
     Bu düşüş gerçekten de şaşırtıcı, çünkü herkesin ortak kanısı 2010 yılının oyun tarihinin en önemli dönemlerinden birisi olacağı yönündeydi. Mass Effect 2, BioShock 2, Aliens vs Predator, Battlefield: Bad Company 2, Heavy Rain, Final Fantasy III gibi önemli oyunlara ve DSi XL'in piyasaya çıkmasına rağmen bu düşüşün yaşanması düşündürücü.

     Nintendo Wii'nin yılın ilk çeyreğinde düşük performans sergilemesinin de bu sonuçta etkili olduğu söyleniyor. HMV’den Tim Ellis ise bu düşüşün nedenini küresel ekonomik krize bağlıyor.

     İlk çeyrekteki bu düşüşe rağmen özellikle yıl sonuna doğru Move, Natal ve 3DS gibi cihazların piyasaya büyük hareket getirmesi bekleniyor. Muhtemelen de asıl şov 2010 yılı sonlarında başlayacak.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak İngiltere Oyun pazarı 2010 satışlar ilk çeyrek
RB: Green Day'in Şarkı Listesi Belli Oldu Yeni Bleach ve Dragon Ball Oyunları Yolda

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız