Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

100 TL Altı Oyun Önerileri: Steam Yaz İndirimleri 2023

 
 
Dönem dönem indirimleri ile karşımıza çıkan Steam şu anda yaz indirimleri kapsamında bulunuyor ve bildiğiniz üzere bu yaz indirimleri kapsamında yüzlerce oyun indirime giriyor. Yaz indirimleri geçtiğimiz günlerde başladı ve 13 Temmuz tarihine kadar sürüyor. Bu kapsamda oyuncular biriktirdikleri paraları harcıyor ve yeni oyunları kütüphanesine dahil etmeyi istiyor.

Yine bu indirim döneminde istek listenizde yer alan oyunları alabilir ve bunun dışında ise yeni oyunlar almak isteyenler de çeşitli tavsiye listelerine bakabilir. Bu listemizde sizlere 100 Türk Lirası altında bulunan oyunlara bakacağız ve kısa kısa oyun detaylarını da sizlere aktaracağız. Şimdi geçelim listemize;

- The Long Dark (28.5 TL)
 
 

Hinterland Ekibi tarafından geliştirilen ve hayatta kalma unsurlarıyla beraber karşımıza çıkan The Long Dark oyuncular tarafından sevilen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde karlı ve soğuk bölgelere doğru atılıyor, burada kar fırtınaları ile beraber karşılaşabiliyor ve hayatta kalmanın o soğukluğunu oyun içerisinde hissedebiliyoruz. Elbette oyuncular burada istediği şekilde etrafı keşfedebiliyor ve keşiflerle beraber de arka planda anlatılan hikaye kapsamında çeşitli detayları öğrenebiliyor.
 

The Long Dark ilk olarak 2014 yılında piyasaya sürüldü ve daha sonraki yıllarda ise yeni bölümleri ile beraber karşımıza çıktı. Yakın zamanda yeni bir genişleme paketi oyuna dahil edildi ve bu genişleme paketi ile beraber yeni bölgeler ve yeni hikaye içerikleri bizlere sunuldu. Elbette bu yenilikler oyunu seven oyuncuları çekmeyi başardı ve bu kapsamda oyuncu sayısı sürekli olarak artış gösterdi. Oyun şu anda halen oynanmaya devam ediyor ve Steam üzerinde olumlu geri dönüşler bulunuyor. Oyunun şu anda 85.000'den fazla Steam kullanıcı incelemesi yer alıyor ve çoğunlukla olumlu etiketine sahip. Dolayısıyla buradan bile oyunun ne kadar çok sevildiğini anlayabiliyoruz.
 
 

Oyun şu anda 28.5 Türk lirasından satışta bulunuyor ve bu sadece standart fiyatı olarak karşımıza geliyor. Elbette oyunun ek paketleri ve içerikleri ile beraber daha yüksek fiyata alabilirsiniz ancak oyun standart fiyatı bu fiyattan başlıyor ve oyunu deneyimlemek isteyenler ve bu yapıma adım atmak isteyenler için gerçekten de ucuz bir fiyat diyebiliriz. Elbette bu tarz indirimlerde bu tür oyunları kaçırmamak gerekiyor çünkü bu hayatta kalma oyunları gerçekten de uzun vakitleri bizlere sunan bir yapıyı aktarıyor. Bu oyunu satın alıp o karlı bölgelere doğru adım atarak içiniz üşüye eşeğe etrafı keşfedebilir ve bu kapsamda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise arka plandaki hikayenin sırlarını açığa çıkarabilirsiniz.
 
 

Oyundan biraz daha bahsetmek gerekirsek; Çeşitli zorluk modları ile beraber karşımıza çıkan hayatta kalma türünde bir yapım. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde zorluğu ayarlayabiliyor ve kalıcı ölümlerle beraber de oyunu daha zorlu hale getirebiliyorsunuz. The Long Dark içerisinde ilk etapta istediğiniz bölgeden başlayabiliyor ve bu bölgeyi keşfetmeye çalışıyorsunuz. Elbette gitmeniz gereken bir bölge bulunuyor ve bunu harita yardımıyla ve gözlem aracılığı ile beraber sağlayabiliyorsunuz. Oyunda istediğiniz şekilde etrafı keşfedebiliyor, hayatta kalmak için gerekli eşyaları bulabiliyor, eşyaları ve kaynakları bularak çantanıza atabiliyor ve bu kaynakları İstediğiniz şekilde birleştirebiliyorsunuz. Yani oyun içerisindeki zanaatkarlık mekanikleriyle beraber istediğiniz şekilde parçaları birleştirerek yeni nesneler oluşturabiliyor ve hasar görmüş nesneleri de çeşitli bu şekilde onarabiliyorsunuz. Yine oyun içerisinde farklı farklı giysiler ve kıyafetler bulabiliyor, bunlara da soğuktan korunmak için üzerinize alabiliyor ve giyebiliyorsunuz. Botundan şapkasına kadar çok çeşitli özelleştirmelerin bulunduğu yapım içerisinde tam bir hayatta kalma deneyimi bizlere aktarılıyor.

- Untitled Goose Game (16 TL)
 
 

Eğlenceli bir yapı ile karşımıza çıkan Untitled Goose Game şu anda Steam indirimleri kapsamında 16 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oyun içerisinde bir kasabadaki kaz rolünü üstleniyor ve burada çeşitli yaramazlıklar yapabiliyoruz. Elbette kaz doğası gereği ile hem vahşi olabiliyor hem de etrafı dağıtma özelliğine sahip olarak karşımıza çıkıyor. İşte biz de burada tam olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Oyun içerisinde yer alan insanları rahatsız ediyor, arkalarından çekiştirebiliyor, etraftaki nesneleri düşürebiliyor ve onları dikkatini dağıtabiliyoruz.
 

Farklı içerikleriyle ve unsurlarıyla beraber karşımıza çıkan bu oyunda açık uçlu bir yapı benimsenmiş durumda. Yani oyun içerisinde istediğimiz kısımdan başlayabiliyor, farklı farklı bölgelere adım atabiliyor ve buralardaki bulmacalara çözmeye çalışıyoruz. Elbette oyun içerisinde bir kurgu mevcut ve bu kurgu içerisinde biz de kendi rolümüzü oynamaya çalışıyor ve yapmamız gereken belli başlı görevler bulunuyor. Bu görevleri yapmak için de elbette insanların gününü mahvetmeye başlıyoruz ve buradaki sinir kat sayısını arttırmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde birçok karakter bulunuyor ve bu karakterlerle beraber haşır neşir oluyoruz ve onları sürekli olarak rahatsız ediyoruz. Oyunda arka bahçelere dalabiliyor, şezlong üzerine çıkabiliyor, şezlongu dağıtabiliyor, akan suyun vanasını kapatarak suyu kesebiliyor, şapkaları çalabiliyor ve çıkardığımız sesle beraber insanları istediğimiz gibi rahatsız edebiliyoruz ve üzerimize doğru çekebiliyoruz. Elbette rahatsız olan bazı insanlar bizleri koşturmaya çalışıyor ve biz de bu koşturmacada elbette yakalanmamaya çalışıyoruz. Tabii ki bu koşturmacalar bizim lehimize yarıyor çünkü yapmak istediğimiz bir şey varsa bu şekilde üzerimize çekerek ve dikkatini dağıtarak yapabiliyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak farklı şeyler yapabiliyor ve yeni şeyler bulmak işte etrafı keşfetmeye çalışıyoruz.

2019 yılında piyasaya sürülen bu yapım şu anda farklı güncellemelerle beraber karşımızda. Oyun içerisinde son güncelleme ile beraber artık iş birliği modu yer alıyor ve bu eğlenceli deneyimi arkadaşımızla beraber çıkarabiliyoruz. Elbette yanımıza bir arkadaş alabiliyor ve bu şekilde insanların gününü mahvetmeye çalışıyoruz. Yanımıza arkadaşımız çağırdığımız zaman istediğimiz şekilde planlar yapabiliyor, bir insanı çevreleyebiliyor, onu sürekli olarak rahatsız edebiliyor ve eğlencenin dibine vurabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda iş birliği modu bulunuyorsa muhakkak o modu oynamalı ve yanımıza arkadaşımız veya arkadaşlarımıza davet etmeliyiz. Yanımızı davet ettiğimiz arkadaşımız yeni bir kaz olarak yanımıza geliyor ve iki kaz bu kasabayı alt üst etmeye çalışıyor diyebilirim. Yeni kızın kendine özgü sesi ,yapısı ve çeşitli özellikleri bulunuyor. Bu kapsamda yanınıza arkadaşınız çağırarak bu eğlenceye siz de ortak olabiliyorsunuz.
 
 

Bir kaz olarak atıldığımız bu eğlenceli macerada etrafı dağıtmak, bu kasabada bulunan insanları rahatsız etmek ve çeşitli görevler yapmak temel amacımız. Oyunda farklı farklı alanlar bulunuyor ve her alanda farklı insanların olduğunu görebiliyor ve kendimize göre buralarda yaramazlıklar yapmaya çalışıyoruz. Örneğin bir dükkan içine doğru dalabiliyor, dükkandaki eşyaları devirebiliyor ve dükkan sahibinin bizi koşturmasını seyredebiliyoruz. Hem eğlenceli hem de bol  koşturmacalı bir yapım olarak karşımıza çıkan Untitled Goose Game 16 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Elbette siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve biraz da olsa kafa dağıtmak ve eğlenmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda gerçekten de ucuz bir şekilde karşımıza geliyor. Dolayısıyla almanızda ve kütüphanenize eklemenizde fayda var.

- Dying Light (17.70 TL - Tüm DLC’lerle beraber 19.80)
 
 

Techland tarafından geliştirilen ve 2015 yılında yayınlanan kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğumuz zombi temalı hayatta kalma aksiyon macera oyunu gerçekten de bizlere güzel bir deneyimi aktarıyor. Oyun çıkış yaptığı gündem bu yana oynanmaya devam ediyor ve oyuncular tarafından sevilen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde ıtopik bir Harran şehri bulunuyor ve bu kapsamda ise buraya ulaşmaya çalışıyoruz.
 

Şu anda yaz indirimleri kapsamında 17.70 Türk lirasından satışta olan bu yapımın tüm ek paketleri içeren Definitive Edition sürümü ise 19.80 Türk Lirasından satışta bulunuyor.. Elbette Definitive Edition sürümünü almak daha mantıklı olarak karşında çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde birden fazla genişleme paketi bulunuyor ve bu genişleme paketi ve silah paketleri ile beraber oyunda daha fazla vakit geçirebiliyor ve daha fazla hikaye içeriğine ve göreve erişebiliyoruz. Elbette bu paketle beraber oyunda uzun süreler vakit geçirebiliyor, kendimizi zombilere karşı daha güçlü bir şekilde savunabiliyor ve elde ettiğimiz içerik paketleri ile beraber de kısa sürede daha güçlü konuma gelebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde atıldığımız bu hayatta kalma macerasında zombilerin etrafta olduğunu ve bu zombi türlerinin kendine özgü farklı türlere ayrıldığını görebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde hem gece hem de gündüz döngüsü bulunuyor ve bu döngüyle beraber de günümüzü geçirmeye ve görevleri yapmaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca gündüzleri zombilerin daha sakin bir halde olduğunu görebiliyor ancak geceleri ise zombilerin daha fazla agresif hale geldiğini ve bizi koşturduklarını hissedebiliyoruz. Oyunda genel olarak görevleri gündüz yapmaya koyuluyor ve gece ise uyuyarak vaktimizi geçirmeye başlıyoruz. Bu oyun içerisinde hayatta kalmanın anahtarlarından birkaç tanesi diyebilirim.

Oyunda yemel amacımız burada da bulunan bu zombi virüsünün tedavisini bulmak. Elbette bu kapsamda çeşitli bilim adamları ile beraber çalışabiliyor ve onların görevlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda istediği malzemeleri bu bilim adamına getirebiliyor, çalışmasında ona yardımcı olabiliyor ve diğer topluluk grupları ve hayatta kalan gruplarla beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette her karşılaştığımız gruplar bizlere dostça yaklaşmıyor ve bu kapsamda bizden belirli isteklerde bulunabiliyor. Bu topluluklara yaklaşımlarımız değişkenlik gösterebiliyor ve çeşitli görevlerle beraber de bu değişkenliği hissedebiliyoruz. Yaptığımız bu görevlerle beraber farklı silahlar elimize alabiliyor ve istediğimiz şekilde zanaatkarlık mekaniği ile beraber  yeni silahlar elde edebiliyoruz. Oyunda etrafı keşfetmek, etrafı yağmalamak elbette hayatta kalmadan en önemli unsurlarından biri. Çünkü etrafı ne kadar keşfedersek ve ne kadar eşya yağmalarsak o kadar çok kaynağa sahip olabilir ve bu kapsamda ise kendimizi geliştirebilir ve yeni yeteneklerim ve becerilerin de kilidini açabiliriz.
 
 

Dying Light içerisinde bir parkur koşucusu olarak yer alıyor ve çeşitli parkuru atlamaları ile beraber de farklı zorlukların üstesinden gelebiliyoruz. Sürekli olarak sağa sola atlayabildiğimiz ve çatıdan çatıya zıpladığımız oyun içerisinde görevleri yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor ve istediğimiz şekilde bu görevlerden ilerleyebiliyoruz. Elbette yapım içerisinde zorlu bir deneyim bizleri bekliyor ve bu kapsamda sürekli olarak kendimizi koşarken bulabiliyor ve zombi sürülerini alt ederken de zorlanabiliyoruz. Geniş bir maceraya atılabileceğiniz bu yapın oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu oyunu muhakkak oynamanızı tavsiye ediyorum. Oyun içerisinde uzunca vakitler geçirebiliyor hatta yanınıza bir arkadaşınızı davet ederek ana hikaye boyunca ikiniz beraber oynayabiliyorsunuz.

- Hellblade: Senua's Sacrifice (7.35 TL)
 
 

Ninja Theory tarafından geliştirilen ve 2017 yılında piyasaya sürülen bu yapım gerçekten atmosferi ve içeriği ile beraber dikkatleri üzerine çekiyor. Oyun içerisinde karanlık bir atmosfer, sürekli olarak fısıldamalar ve arka planda yer alan konuşmalar bulunuyor. Bu içeriklerle beraber oyunda çeşitli bulmacaları çözebiliyor, yeni bölgelere doğru adam atabiliyor ve aksiyon macera unsurları ile beraber de oyundan gerçekten de güzel bir deneyim elde edebiliyoruz.
 

Oyunu ilk denediğim zamanlarda atmosferine sürekli olarak takılı kaldım ve etrafa hayranlıkla bakmaya başladım. Elbette oyun gerçekten de hem atmosfer hem de o gerilimi bizlere hissettiriyor ve çaresizlik duygularını oyun içerisinde gerçekten de hissedebiliyoruz. Oyunda elbette karanlık bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye kapsamında ise ilerlemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde açık bir dünya bulunmuyor, çizgisel bir şekilde ilerleyebileceğimiz kısımlar bulunuyor ve bu kapsamda ise çeşitli korkunç düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Ek olarak elimizde bir kılıç bulunuyor ve bu kılıçla beraber düşmanlar ortadan kaldırabiliyor ve düşmanlardan kaçınmak için de çeşitli hamleler yapabiliyoruz. Oyunda bir kız karakteri kontrol ediyor ve bu kız karakterin sürekli olarak fısıldamalarıyla ve olaylara verdiği tepkileri ile beraber karşılaşabiliyoruz. Karakterimizin mimikleri, verdiği tepkiler oldukça gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkıyor ve şimdi ise bu oyunun yeni bir devam oyunu gelmeye hazırlanıyor.
 
 

Oynayabileceğiniz ve oldukça ucuza kütüphanenizi ekleyebileceğiniz bu yapımı muhakkak kütüphanenizi eklemeniz gerekiyor. Zaten 7.35 Türk Lirası ile beraber karşımızda bulunuyor ve oyun oldukça ucuz. Bu oyunu kütüphanenizi ekleyerek güzel bir aksiyon macera ve gerilim dolu hikayeyi deneyebilir ve çeşitli bulmacaları da bu kapsamda çözebilirsiniz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelerde çeşitli zorluklarda bulmacalar bulunuyor ve elbette bu bulmacalar bazen zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve yansımalarla beraber farklı bakış açılarıyla bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Oyunda çevre, ortam ve tema gerçekten de çok güzel bir şekilde karşımıza geliyor ve oyunda ilerledikçe daha fazla ilerlemek istiyor ve oyunu bir an önce bitirmeye çalışıyoruz.

Hellblade içerisinde yer alan hikayeye kısaca göz atmak gerekirsek; Viking çağında kalbi kırılmış bir kelt savaşçı olarak yer alıyor ve bu kapsamda ise ölü sevgilimizin ruhu için savaşmaya kendimize adıyoruz. Viking cehennemine atıldığımız bu macerada zorlu bir mücadeleye giriş yapıyor ve çeşitli görevleri yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde elbette zorlu bir deneyim bizleri bekliyor ve her bölgede farklı zorluklarla ve düşmanlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette onlardan kaçınmak ve onlara karşı durmak için elimizdeki kılıcı sallayabiliyor, onların saldırılarından kaçınmak için kılıcımızı savunma pozisyonuna çekebiliyor ve savunmaya geçebiliyoruz. Akabinde ise karşı saldırıya geçerek onları alt etmeye çalışıyoruz. Yani oyun içerisinde saldırma ve savunma mekanikleri karşımıza çıkıyor diyebilirim.
 
 

Viking cehennemine adımı attığımız ve korkutucu düşmanlarla beraber karşılaştığımız oyunda ara ara karşımıza sürekli olarak düşmanların geldiğini görebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırdıkça yeni düşmanların da oraya ışınlandığını deneyimleyebiliyoruz. Elbette bu düşmanlara sonu bulunuyor ve düşmanları alt edince yavaş yavaş ortadan kayboluyor. Yapım içerisinde temel amacımız ölü sevgilinizin ruhunu aydınlığa kavuşturmak ve bu kapsamda ise çeşitli fedakarlıklarda bulunmak.

Bu tarz karanlık yapılı atmosferlerden hoşlanıyorsanız ve gerçekten de güzel bir hikayeyi derinlemesine yaşamak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten fiyatı nedeniyle de muhakkak alınması gereken oyunlar arasında yer alıyor.

- Disco Elysium - The Final Cut (15.25 TL)
 
 

ZA/UM ekibi tarafından geliştirilen Disco Elysium - The Final Cut şu anda yaz indirimleri kapsamında oldukça ucuza alınabiliyor. Oyun bizlere izometrik kamera bakış açısı ile beraber rol yapma deneyimini sunuyor ve bu kapsamda ise geniş ve detaylı bir içerik bizleri bekliyor.
Oyun içerisinde daha çok sorgulama yapabileceğimiz ve cinayetleri çözebileceğimiz bir içerik bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda farklı cinayetleri ele alabiliyor, bu cinayetleri istediğimiz şekilde soruşturabiliyor, farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve ipuçlarını doğru bir şekilde birleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde türlü türlü cinayetler ve karmaşık olaylar zinciri bizleri bekliyor. Elbette bunların çözmek de tamamen bizim işimiz oluyor.
 

Oyunda oldukça fazla diyalog karşımıza çıkıyor ve bu diyaloglarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde kontrol ettiğimiz karakterle beraber farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor, etrafta bulunan karakterlerle beraber diyaloglara girebiliyor, onlara soru sorabiliyor, soruşturabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Oyun içerisinde kendimizi sık sık diyalog okurken bulabiliyor ve bu da belki de bizleri yoran unsurlardan biri. Çünkü o kadar çok fazla diyalog bulunuyor ki bunları sürekli olarak okumak belki de bir yerden sonra sıkabiliyor. Ancak okumayı seven ve olayları merak eden oyuncular için bu yapımıoldukça ideal bir seçim olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Disco Elysium'da karşımıza çıkan olayları çözmek için birden fazla yol sunuluyor. Geliştirici ekip bu konuda herhangi bir özgürlükten kaçırmamış durumda ve dolayısıyla bir olayı çözmek için karakterlere rüşvet verebiliyor, onların ağzından laf almaya çalışıyor, onları kandırabiliyor, sorgulayabiliyor ve daha fazla seçenekle beraber bu olayları nihayetine erdirebiliyoruz. Oyunda kullandığımız karakterimizin eşsiz beceri sistemi yer alıyor ve bu beceri sistemiyle beraber elbette gidişatı dilediğimiz gibi değiştirebiliyor ve seçimlerimiz tamamen gidişatı etki ediyor. Bu seçimlerimizle beraber kahraman olabiliyor veya sefil bir hayat sürmeye yelken açabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda her bir oyuncu farklı seçimle beraber karşılaşabiliyor ve o seçimlerin sonuçları ile beraber yüzleşebiliyor.

Seçim özgürlüğünün bizlere aktarıldığı ve istediğimiz şekilde ilerleyebildiğimiz yapım içerisinde 24 farklı beceri bulunuyor. Bu becerilerden istediğimizi seçebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Yine oyun içerisinde kullanabileceğiniz silahlar ve nesneler bulunuyor. Bu silahlarla beraber hem kendimizi koruyabiliyor hem de olayların gidişatını değiştirebiliyoruz. Oyunda yine kullanabileceğimiz el fenerleri ve teyp gibi aksesuarlar farklı durumlarda kullanabiliyor ve yolumuzu açabiliyoruz. Oyun içerisinde bizleri açık bir dünya sunuluyor ve bu açık dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve şehri dolanabiliyoruz. Şehrin sokaklarından merkezine kadar istediğimiz şekilde burayı gezebiliyor ve farklı bölgelere doğru adım atarak buraları dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Bir yandan keşfederken bir yandan ise bizlere verilen görevleri yapmaya koyuluyoruz. Oyunda rotayı tamamen biz belirliyoruz.
 
 

Oyundaki gidişat tamamen bize ait. Yani oyunda ne olmak istiyorsak ona göre hamle yapabiliyor ve seçimlerimiz tamamen gidişata yön veriyoruz. Örneğin oyun içerisinde bir şişe toplayıcısı olarak kendimizi bulabiliyor veya bir milyarder olarak da bu oyun içerisinde yükselebiliyoruz. Yani oyunda gerçekten de geniş kapsamlı bir sistem bizleri bekliyor. Steam yaz indirimleri kapsamında 15.25 Türk lirasından satışta bulunan Disco Elysium oldukça ideal bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde uzunca vakitler geçirebileceğimiz bir yapı ve sağlam rol yapma unsurları bulunuyor. Dolayısıyla indirim fırsatında bu oyunu kaçırmamanız gerekiyor. Bu oyunu alarak uzun vakitler oynayabilir ve dilediğiniz gibi suyunu çıkartabilirsiniz.

- The Witcher Trilogy (74.99 TL)
 
 

CD Projekt RED Tarafından oyunculara sunulan The Witcher üçlemesi Steam indirim fırsatlarında alınabilecek en güzel paketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Üçleme şu anda 74.99 Türk lirasından satışta ve paketle beraber uzunca vakitler geçirmeniz mümkün. Oyun içerisinde açık bir dünya yer alıyor ve rol yapma deneyimini dibine kadar hissedebiliyorsunuz. Oyuncular tarafından sevilen bu yapım her oyuncunun kütüphanesinde yer alması gereken yapımlardan biri.
 

Oyun içerisinde Rivialı Geralt rolünü üstleniyor ve bir Witcher olarak bu yapımda yer alıyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere Witcher'lar bir yaratık ve ucube olarak görülüyor ve bu yüzden insanlar tarafından pek sevilmiyor ve haz edilmiyor. Dolayısıyla oyunda biz de kendimizi insandan saymaya ve duygularımızın olduğunu göstermek için büyük bir maceraya atılıyoruz. Ancak tabii ki bu macera dallanıp odaklanarak çok zorlu bir yöne doğru ilerliyor. Birinci oyundan üçüncü oyuna kadar güzel bir hikaye bizleri bekliyor ve istediğiniz şekilde bu hikayede yer alıyor ve açık dünyayı dilediğiniz gibi keşfedebiliyorsunuz.
 
 

Serinin şu anda üçüncü oyunu yeni nesil bir güncelleme ve ek içeriklerle beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda yeni nesil güncellemenin yanı sıra Netflix içerikleri yer alıyor ve bu kapsamda farklı görevler ve hikaye içeriği bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla özellikle üçüncü oyunda daha gelişmiş ve iyileştirilmiş oyun içeriğini, genişletilmiş görevleri ve daha fazlasını bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde seçimlerimiz bizleri bir yöne doğru götürüyor ve bu kapsamda farklı farklı bölgeleri keşfederek bizlere verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette Geralt karakterimizin birden fazla yeteneği bulunuyor ve bu yeteneklerle beraber karşımıza çıkan düşmanları ve yaratıkları ortadan kaldırabiliyoruz. O yüzden nerede bir yaratık vakası olursa biz  bir Witcher olarak buna el atıyor ve o yaratığı ortadan kaldırıyoruz ve paramızı alıyoruz.

Oyun içerisinde saldırı ve savunma mekanikleri bulunuyor. Dolayısıyla zamanlamayı tutturmamız ve oyundaki bu mekaniği düzgün şekilde kullanmamız gerekiyor. Yeri geldiği zaman büyülerle de rakibi şaşırtabiliyor ve kılıcımızı göğsüne doğru saplayabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette ustalaşmanız gereken birden fazla büyü stili bulunuyor ve bu farklı büyülerle beraber oyun içerisinde yerimizi alabiliyoruz. Elbette istediğimiz büyü üzerinde ustalaşabiliyor ve bir büyü üzerine yoğunlaşabilirsiniz, bu tamamen sizin seçiminiz veya hiçbir şekilde büyü kullanmayabilir ve kılıç yeteneğiyle kendinizi geliştirebilirsiniz. Ancak tabii ki büyüler oyundaki yaratıkları alt etmek için bizlere yardımcı olacak unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu büyüleri kullanmak büyük önem arz ediyor.
 
 

Yapım içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu kapsamda ise hikayenin nereye gittiğini merak ediyoruz ve farklı bölgelere doğru adım atarak açık dünyayı keşfediyoruz. Farklı yerlere doğru gidebileceğimiz ve burada tanıdığımız ve yeni karakterlerle tanışabileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor. Oyunda farklı farklı olaylar meydana geliyor ve bu olayları tabii ki açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Her bir olaya biz el atıyoruz ve ciddi olaylarla beraber karşılaşabiliyoruz. Ancak olayların düğünü üçüncü oyunda son buluyor ve burada gerçekten de güzel bir deneyim bizleri bekliyor. Steam indirimleri kapsamında alınabilecek güzel paketlerden biri olarak karşımıza çıkan The Witcher Trilogy sizlere güzel bir deneyimin kapısını aralıyor diyebilirim. Dolayısıyla kütüphanenizi eklemeniz gereken paketlerden biri.

- Fallout 4 (59.07 TL)
 
 

Bethesda tarafından 2015 yılında oyuncuları sunulan bu açık dünya rol yapma oyunu şu anda Steam indirimleri kapsamında alınabilecek güzel seçimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyun 59 Türk lirasından satışla ve kütüphanenize eklemeniz gereken oyunlardan biri. Oyun içerisinde kıyamet sonrası bir yapı bizleri bekliyor ve açık dünya içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve rol yapma unsurlarıyla beraber de oyunu dilediğimiz gibi şekillendirebiliyoruz.
 

Fallout 3 ve The Elder Scrolls V: Skyrim'in ödüllü geliştiricileri Bethesda Game Studios tarafından bizlere sunulan bu yapım güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor. Oyun içerisinde geniş bir özgürlük ve içerik bizleri bekliyor. Oyunda istediğimiz şekilde gidişatımızı yön verebileceğimiz seçimler yapabiliyor, karakterimizi geliştirebiliyor, farklı beceriler üzerinde ustalaşabiliyor, elimize farklı silahları alabiliyoruz, dilediğimiz şekilde ilerleyebileceğimiz ve açık dünyayı istediğimiz şekilde keşfedebileceğimiz yapıyla beraber buralarda neler olup bittiğini deneyimleyebiliyoruz. Kıyamet sonrası bir dünyada yer aldığımız oyunda etrafın ne kadar çorak olduğunu görebiliyor, farklı yaşayanlarla beraber karşılaşabiliyor, bu yaşayanlarla beraber diyaloglara girebiliyor ve çeşitli anlaşmalar yapabiliyoruz. Elbette oyunda farklı farklı yaşayan grupları bulunuyor ve bu gruplarla beraber aramızdaki ilişkiyi tamamen biz belirliyoruz. İstersek bir gruba doğru yönelebiliyor istersek de bu grupla beraber tamamen düşman olabiliyoruz. Bu seçimler de tamamen bize ait oluyor.
 
 

Nükleer savaşın yok ettiği bir dünyaya atıldığımız yapım içerisinde her seçim  gidişatımızı değiştirebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı sonuçlara doğru yol alabiliyor. Oyunda farklı sonlar yer alıyor ve istediğiniz şekilde bu sorunlara ulaşabiliyor ve oyunu tekrardan deneyimleyebiliyorsunuz. Oyun içerisinde hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor ve istediğiniz şekilde bu görevlere adım atabiliyorsunuz. Oyunda isterseniz birden fazla gruba katılabiliyor isterseniz de tek başınıza ilerleyebiliyorsunuz. Bir yandan hayatta kalmaya çalıştığımız diğer yandan da kendimizi geliştirdiğimiz ve bu çorak toprakları canlı hale getirmek için uğraştığımız oyunda geniş bir dünya bizleri bekliyor. Buraları istediğimiz gibi keşfedebiliyor, farklı atmosferlere doğru adım atabiliyor, farklı bölgelere doğru giderek buradaki karakterlerle tanışabiliyor ve istediğimiz şekilde oyunu deneyimleyebiliyoruz.

Oyunda karakterimizin birden fazla becerisi yer alıyor ve bu becerilerle beraber gücümüzü arttırabiliyor, üzerimize istediğimiziz zırhları alabiliyor, silahlar donanabiliyor ve mühimmatları sırt çantamıza atabiliyoruz. Oyunda geniş bir yetenek ağacımız bulunuyor ve bu geniş yetenek ağacı ile beraber istediğiniz şekilde oyundaki becerilerinizi geliştirebiliyorsunuz ve hangi becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız ona göre seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Karakterinizi dilediğiniz gibi geliştirmek tamamen sizin elinizde yer alıyor ve seviye atladıkça da yeni beceri puanları elde ediyorsunuz ve bu beceri puanlarını istediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz.
 
 

Bir yandan görevleri yaparken diğer yandan ise etrafı keşfederek yeni kaynaklar toplayabiliyor, bu kaynakları da zanaatkarlık mekaniği sayesinde birleştirebiliyor ve kendinize yeni silahlar ve nesneler oluşturabiliyorsunuz. Bunlarla beraber de kendinize çeşitli avantajlar sağlayabiliyor ve canınızı tazeleyebiliyorsunuz. Oyunda elbette yağmalayabileceğiniz çok farklı kaynaklar bulunuyor ve hangisinin işe yarayacağını hangisini işe yaramayacağını tamamen siz belirliyorsunuz ve envanter yönetiminizi de tamamen siz yapıyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki bu kaynakları elde etmek ve toplamak oldukça önemli.

Steam indirimleri kapsamında bulunan bu yapım alınabilecek güzel oyunlardan biri. Oyuncular tarafından sevilen ve açık bir dünyayı bizlere sunulan Fallout 4'ü muhakkak oynamanız ve kütüphanenize eklemeniz gerekiyor. Oyun içerisinde uzunca vakitler geçirebilir ve bu sayede farklı seçimlerle beraber farklı sonlara doğru yol alabilirsiniz. Oyun birden fazla oynanma potansiyeline sahip. Dolayısıyla zaman zaman bu oyuna geri dönüş yapacağınızı da hesaba katabilirsiniz.
 
- Metro üçlemesi (Sırasıyla 3.10 TL, 4.65 TL, 37.40 TL)
 
 

Metro üçlemesi alınabilecek en güzel paketler içerisinde yer alıyor. Bu paket içerisinde Metro 2033 Redux, Metro: Last Light Redux ve Metro Exodus yer alıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi Metro 2033 Redux 3.10 Türk lirası, Metro: Last Light Redux 4.65 Türk lirası, Metro Exodus ise 37.40 Türk lirasından satışta bulunuyor. Üçlemeyi tek bir pakette toplayan herhangi bir sürüm bulunmuyor dolayısıyla u oyunları tek tek almanız gerekiyor. Elbette tek tek almak da oldukça avantajlı bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 

Seri içerisinde kıyamet sonrası bir yapı bulunuyor ve hem hayatta kalma hem de nişancı aksiyon unsurları yer alıyor. Oyun içerisinde atıldığınız bu macerada farklı farklı yaratıklarla beraber karşılaşabiliyoruz ve kıyamet sonrası ortamda korkunç yaratıkların karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Gergin atmosferi ile beraber karşımıza çıkan yapımda Artyom adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber burada yaşayanlarla beraber ilerlemeye koyluoyuroz. Oyun içerisinde nişancı aksiyon unsurları ile beraber elimize farklı silahlar alabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, burada karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve onlarla konuşabiliyor, alım satım yapabiliyor, yeni silahları üzerimize alabiliyor ve tam teçhizatlı bir şekilde yüzeye doğru çıkmaya hazırlanıyoruz.
 
 

Kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğumuz oyunda yer altında yani metrolarda yaşayabiliyor yukarılarda ise radyasyonun bulunduğu noktalar bulunuyor. Dolayısıyla yüzeye çıktığımız anda radyasyonun yüzümüze vurduğunu ve maskesiz bir şekilde ilerleyemeyeceğimizi anlıyoruz. Dolayısıyla yer altında kendimizi tam teçhizatlı bir şekilde donatabiliyor ve bu şekilde yüzeye doğru çıkabiliyoruz. Yüzeyde geçirdiğimiz vakitler sınırlı oluyor ve bu kapsamında etrafı keşfetmeye ve zamanla yarışmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla kullanabileceğimiz maskeler sınırlı bir şekilde karşına çıkıyor  ve maskenin oksijen tüpünü de belirli zamanlarda değiştirmemiz gerekiyor. Eğer değiştirmezsek karakterimiz nefessiz kalabiliyor.

Zorlu ve gergin bir atmosferin bizlere sunulduğu oyunda bir yandan görevleri yapmaya çalışıyor diğer yandan ise diğer kurtulanlara ulaşmaya başlıyoruz. Güzel hikaye öyküsüyle ve oyun içeriği ile beraber karşına çıkan bu üçleme muhakkak kütüphanemizi eklemeniz gereken paketlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu oyunları alabilir ve üçlemeyi dilediğiniz bir  şekilde tek solukta oynayabilirsiniz. Dolayısıyla bir oturuşta bitirmenizle beraber hikayeyi daha iyi anlayabilir ve aralardaki detayları da gözden kaçırmazsınız.
 
 

Soğuk ortamlara atıldığınız ve tuhaf yaratıklarla beraber karşılaştığımız bu üçleme oyuncular tarafından sevilen üçlemelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İndirim kapsamında oldukça düşük fiyatla karşımıza çıkan bu yapımı muhakkak almanız gerekiyor. Özellikle üçüncü oyunla beraber çıtayı daha da yükseltmeyi başaran trilogy bu kapsamda bizlere daha derin oyun mekaniklerine aktarıyor. Yer yer korku unsurları ile beraber karşılaştığımız oyunda gerilim düzeyi yer yer artış gösteriyor. Oyunda bir yandan görevleri yaparken diğer yandan ise seçimlerimizin hikayeye ortak olduğunu görebiliyor ve seçimlerimizle beraber hikayenin gidişatınım değiştiğini hissedebiliyoruz. Oyun içerisinde hiçbir zaman ışık kaynağımızı tüketmemeli ve sürekli olarak elimizde bir ışık kaynağının olması gerekiyor. Eğer karanlıkta kalırsak bu bizim sonumuz olduğu anlamına geliyor. Hem atmosferi ile hem de hikayesiyle beraber oyuncuları etkileyen bu yapım güzel bir seri olarak karşımıza çıkıyor.

- HUMANKIND (47.80 TL)
 
 

İnsanlık tarihinin farklı noktalarını ele alan bu sıra tabanlı taktik oyna şu anda Steam indirimleri kapsamında 47.80 Türk lirasından satışta bulunuyor. Strateji ve sıra tabanlı taktik severler için gayet ideal bir seçim olan bu oyunu muhakkak kütüphanenize eklemeniz gerekiyor. Oyun içerisinde uygarlıkları tekrardan şekillendirebiliyor, tarihi yeniden yazabiliyor ve kendi imparatorluğumuzu kurarak bunu yükseltebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı çağlar bulunuyor ve çağdan çağa atlayarak daha modern çağlara ulaşabiliyor ve hem teknolojimizi hem de kendi imparatorluğumuzu yükseltebiliyoruz.
 

Oyun içerisinde 60 farklı kültür bulunuyor ve bu kültürler arasında hem etkileşim sağlanıyor hem de bu kültürleri birleştirebiliyoruz. Oyunda yine istediğimiz yapıyı inşa edebiliyor, farklı savaşlarda kendi de stratejimizi oluşturabiliyor, sıra tabanlı taktik savaşlarıyla beraber yaptığımız her hamle önem arz ediyor ve bu kapsamda ise kendi planınızı belirleyebiliyoruz. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde kendi stratejimizi oluşturabiliyor, bu kapsamda imparatorluğumuzu hangi yöne doğru yükseltmek istiyorsak ona göre hamleler yapabiliyor ve kendi hikayemizi burada yazabiliyoruz. Humankind içerisinde her oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve gidişata doğrudan yön verebiliyor. Çünkü oyun içerisinde yapılabilecek oldukça fazla içerik bulunuyor ve bu içerikleri de istediğimiz şekilde deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Kendi uygarlığımızı oluşturabileceğimiz oyunda elbette sıfırdan başlıyor daha sonra ise kalabalık bir imparatorluğa doğru geçiş yapabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi çağlar arası geçiş yapabiliyor ve antik çağdan modern çağa doğru imparatorluğumuzu yükseltebiliyoruz. Siz de biliyorsunuz ki "Çağlar Boyu Savaş" adlı bir oyun bulunuyor, bu oyunda bir çağ atlamak için belli başlı gereksinimler bulunuyor. İşte bu oyunda da aynı şekilde hem belli başlı gereksinimler bulunuyor hem de çağ atlayarak daha yüksek teknolojiye ulaşabiliyor ve böylece düşmanlara ve rakiplere karşı daha güçlü konuma gelebiliyoruz.

Steam indirimleri kapsamında ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapım farklı kavimleri de bünyesinde barındırıyor. Yine oyun içerisinde Babillerin ve mayalıların bulunduğunu görebiliyor ayrıca klasik çağdan orta Çağ'a kadar çok çeşitli uygarlıkların yer aldığını deneyimleyebiliyoruz. Oyunda bu uygarlıklarla beraber ilerleyebiliyor, istediğimiz şekilde kendimize uygun oynanışı belirleyebiliyor ve belli başlı gereksinimleri bu oyun içerisinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Oyunda kendi tarihimizi ve kendi hikayemizi tamamen biz yazıyoruz ve bizim hamlelerimize göre bu geçişler değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Oyunda bir yandan kendisi stratejimizi belirlerken diğer yandan ise tarihi olaylarla beraber de karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla burada çeşitli kararlar vermek durumunda kalıyoruz hem ahlaki kararlar hem de bilimsel buluşlarla beraber ilerleyeceğimiz oyunda elbette yapabileceğimiz seçimler oyunun gidişatını değiştirebiliyor ve bu da tarihi olayları etki ediyor diyebilirim. Oyun içerisinde temel amacımız imparatorluğumuzu yükseltmek ve bu dünya içerisinde kendi izimizi bırakmak. Dolayısıyla oyunda buna göre hamleler yapıyor ve sürekli olarak yukarılara doğru çıkmaya çalışıyoruz. Ek olarak oyun içerisinde bir liderimiz bulunuyor ve bu liderimizi istediğimiz şekilde özelleştirilebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz.

Humankind'da farklı farklı alanlarda savaşabiliyor ve hem karada hem denizde hem de havada bu savaşları ilerletebiliyoruz. Farklı farklı alanlarda giriş yapabileceğimiz bu savaşlar elbette güzel bir deneyimin parçası olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla imparatorluğumuzu bu üç unsur içerisinde büyütebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Siz de bu tarz sıra tabanlı taktik oyunlarından hoşlanıyorsanız ve medeniyetler arası geçiş yapmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Steam indirimleri kapsamında da alınabilecek güzel oyunlardan bir tanesi diyebilirim.

- LIMBO (6.50 TL)
 
 

Playdead ekibi tarafından biz oyunculara sunulan Limbo 2011 yılında piyasaya sürüldü. Oyun bizlere karanlık bir atmosferi sunuyor ve bu oyun içerisinde farklı farklı bulmacalarla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde kız kardeşimizin kaderinden endişeli bir oğlanı kontrol ediyor ve bu kapsamda ise farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Her gittiğimiz bölge farklı alanlarla beraber bizleri karşılıyor ve burada farklı bulmacalarla beraber karşılaşabiliyoruz. Elbette bu bulmacaları aşmak da oyundaki temel amacımız oluyor.
 

Playdead ekibi karşımda Danimarkalı bağımsız bir oyun geliştiricisi ve yayıncısı olarak çıkıyor. 2006 yılında kurulan bu ekip o zamandan beri hem bu oyunu hem de INSIDE adlı oyunu bizlere sunmuş durumda. Dolayısıyla iki oyunda birbirine benzerlik gösteriyor ve her ikisinde de hem platform hem de bulmaca içerikleri bulunuyor. İki oyunun birbirine karşı gösterdiği benzerlikle beraber farklı farklı içeriklerin olduğunu görebiliyor ve biz de bu içerikleri deneyimleyebiliyoruz. Ekibin şu anda 70'ten fazla çalışanı bulunuyor ve bu kapsamda ise bağımsız bir ekip olarak varlıklarını sürdüremeye devam ediyor. Bu doğrultuda yeni oyunları üzerinde sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor ve farklı bulmaca ve platform içerikleriyle beraber de karşımıza çıkmayı hedefliyor.
 
 

LIMBO oyunu içerisinde bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber ilerleyebiliyoruz. Karşımıza sürekli olarak karanlık bir arka plan ve atmosfer çıkıyor, bu karanlık atmosfer içerisinde yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyunda farklı platform unsurları ve bulmaca unsurları bulunuyor ve bunları çözmek elbette oyun içerisindeki mekaniklere alışmakla beraber daha kolay bir hale gelebiliyor. oyun içerisinde ne kadar çok vakit geçirebilirsek bulmacaları o kadar hızlı bir şekilde çözebiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Elbette basit bir hikayenin bulunduğu ve basit bir platform ve bulmaca unsurlarının yer aldığı oyunda kısa bir deneyim elde etmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda Steam indirimleri kapsamında 6.50 Türk lirasından satışta bulunuyor ve oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kısa bir serüvene çıkmak isteyenler ve farklı bir deneyim elde etmek isteyenler bu oyuna bir bakabilir.

Elbet oyun içerisinde karşımıza çıkan bulmacalar çok kolay bir şekilde gelmiyor ve bazı bulmacalar gerçekten de bizleri zorluyor. Oyunda yaklaşık olarak 2 saatlik bir deneyim elde edebiliyor ve bu kapsamda oyunu tamamlayabiliyorsunuz. Kısa bir deneyimle beraber karşımıza çıkan bu yapım elbette farklı bir hava isteyenler için oldukça ideal bir seçim olarak karşımıza çıkıyor. Limbo içerisinde sık sık karakterimizle beraber ölüyor ve yeniden diriliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ölmek ve yeniden dirilmek oyunun temel mekaniği diyebilirim. Böyle bir ortamda oyun içerisinde bu iki unsurla beraber ilerleyebilecek ve sürekli olarak bir bölümü tekrar tekrar oynamak durumunda kalacaksınız.
 
 

Oyun şu anda yüksek incelemeler ile beraber karşımıza çıkıyor ve yaklaşık olarak 27.000 kullanıcı incelemesi bulunuyor. Bu kullanıcı incelemelerin çoğunlukla olumlu olduğunu ve oyuncular tarafından sevildiğini görebiliyoruz. Limbo aynı zamanda Türkçe dilini destekliyor ve bu kapsamda oyunu dilediğiniz gibi ve rahat bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu tarz platformu bulmaca oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu muhakkak kütüphanenize almanız gerekiyor. Oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan yapımı Steam indirimleri kapsamında elde edebilirsiniz.

- The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition ( 87.25 TL)
 
 

Bethesda tarafından biz oyun severlere sunulan ve yıllara meydan okuyan bu açık dünya aksiyon rol yapma oyunu bizlere geniş bir evreni sunuyor diyebilirim. Muhakkak oynamanız gereken ve kütüphanenizde bulunması gereken yapımlardan biri olan oyun içerisinde uçsuz bucaksız bir dünyaya atılıyor, buraları istediğimiz gibi keşfedebiliyor, yan görevlere dalabiliyor, ana görevlerden ilerleyebiliyor, yankesicilik yapabiliyor ,kendimize ait bir ev inşa edebiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Gerçekten de geniş bir özgürlüğü ve içeriği bizlere sunan Skyrim, 2011 yılında yayınlanmasına rağmen günümüzde de hala oynanmaya devam ediyor. Geniş mod desteği ile beraber de şu anda sayısız mod bulunuyor ve bu desteklerle beraber de oyunu dilediğiniz gibi deneyimleyebiliyorsunuz.
 

Aksiyon rol yapma oyunu şu anda Steam indirimleri kapsamında 87.25 Türk lirasından satışta bulunuyor. Bu sürüm içerisinde oyunun ek paketleri bulunuyor ve dilediğiniz gibi ek paketlere de geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda istediğiniz gibi açık dünyayı keşfedebiliyor, buralarda mevcut görevleri elde edebiliyor, farklı zindanlara doğru geçiş yapabiliyor ve elinize farklı silahları alarak saldırı stilinizi değiştirebiliyorsunuz. Kılıçlardan kalkanlara topuzlardan yay ve oka kadar çok çeşitli silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silahlardan istediğinizi seçebiliyor ve bu kapsamında kendi stilinizi belirleyebiliyorsunuz. Oyunda farklı farklı silahları ve büyüleri kullanabiliyor ve bunlar üzerinde istediğiniz şekilde ustalaşabiliyorsunuz. Hangi tarafa doğru güçleneceğinizi tamamen siz belirleyebiliyor ve hikayenin gidişatını da tamamen siz dokunabiliyorsunuz. Oyunda belli başlı seçimler bulunuyor ve bu seçimlerle beraber hikayenin gidişatını değiştirebiliyor ve gideceğiniz yolu da bu kapsamda tamamen farklı yöne doğru çekebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bizleri geniş özgürlük sunuyor ve bu özgürlüklerle beraber ilerleyebiliyoruz.
 
 

Skyrim'de farklı farklı ırklar bulunuyor ve bu ırklardan istediğimizi seçebiliyor ve karakterimizi buna göre şekillendirebiliyoruz. Her ırkın elbette kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunuyor ve bu kapsamda ise bunlar arasında seçim yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde seviye atlayabiliyor, farklı yetenekler elde edebiliyor ve yeni becerilerin de kilidini istediğimiz şekilde açabiliyoruz. Bu kapsamda hem karakterimizi geliştirebiliyor hem de yeni becerilerle beraber oyundaki farklı içerikleri deneyimleyebiliyoruz. Oyunda belli başlı görevler bulunuyor ve istersek bu görevlerden ilerleyebiliyor istersek de istediğimiz şekilde bu görevleri yön verebiliyoruz. Dolayısıyla oyundaki her bir hamle ve her bir seçim tamamen bize ait oluyor ve oyun buna göre şekillenebiliyor. Geniş kapsamlı içeriği ile beraber karşımıza çıkan bu yapım mod destekleri ile beraber daha eğlenceli bir hale gelebiliyor ve bu kapsamda ise daha geniş bir oyun deneyimi yaşayabiliyoruz.

Oyun şu anda orijinal sürümü ile karşımıza çıkmıyor 2016 yılında çıkan Special Edition ile beraber karşımızda bulunuyor. Bu sürümle beraber karşımıza gelen oyunun elbette grafikleri daha iyileştirilmiş bir durumda bulunuyor ancak çok yüksek bir grafik beklentiniz bulunmasın. Elbette eski bir yapıya sahip olan Skyrim sadece cilalanmış bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu şekilde oyunu deneyimleyebiliyoruz. Ek olarak oyunu çeşitli modalarla beraber daha da değiştirebilir ve geliştirebilirsiniz.
 
 

Steam indirimleri kapsamında karşımıza çıkan bu aksiyon rol yapma oyununu eğer oynamadıysanız muhakkak oynamanız ve  kütüphanenize eklemeniz gerekiyor. Oyun geniş kapsamlı bir içeriği bünyesinde barındırıyor ve birden fazla sonu da bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyuna bir kez değil birden fazla kez oynayabilecek ve bu kapsamda ise farklı farklı sonlara ve farklı gidişata doğru kendinizi çekebileceksiniz. Uzun süreler vakit geçirmek ve bu evren içerisinde kendisini kaybetmek isteyen oyuncular için gayet ideal bir seçim diyebilirim.

- Kingdom Come: Deliverance (12.50 TL - Tüm DLC’lerle beraber 15.25 TL)
 
 

Warhorse Studios tarafından 2018 yılında bizlere sunulan bu açık dünya orta çağ temalı aksiyon rol yapma oyunu şu anda Steam indirimleri kapsamında 12.50 Türk lirasına satışta bulunuyor. Oyunun standart sürümünün yanı sıra bir de tüm ek paketleri ile beraber farklı bir sürümü bulunuyor. Bu sürüm ise 15.25 Türk lirasında satışta bulunuyor. Elbette tüm ek paketleri ile beraber almak daha mantıklı hale geliyor ve oyun içerisinde daha fazla ek içeriğe ve görevlere ulaşabiliyoruz. Ek paketler gayet güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve yeni bir hikayeyi ve genişletilmiş kısımları bizlere sunuyor. Bu ek paketlerle beraber oyun içerisinde tanıştığımız karakterlerin daha öncesinde neler yaşadığını öğrenebiliyor ve nasıl bu duruma geldiklerini deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla ek paketler gayet güzel bir içeriği bizlere sunuyor diyebilirim.
 

Açık bir dünyayı bizlere sunan ve dilediğimiz gibi bu açık dünyada gezebileceğimiz yapım içerisinde hikayenin gidişatına tamamen biz yön verebiliyoruz. Oyunda yaptığımız seçimlerle beraber ilerleyebiliyor, bu seçimlerin sonucunu görebiliyor ve bu kapsamda ise farklı sonlara doğru gidebiliyoruz. Oyunda oldukça güzel bir içerik bizleri bekliyor ve bu kapsamda farklı görevlerle tehlikeli maceraları adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde uzunca vakitler geçirebiliyor ve görevler yaparak da oyundaki ortama alışabiliyoruz. Oyunun grafikleri oldukça güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor ve gerçekten de tam bir aksiyon rol yapma deneyimini oyunda hissedebiliyoruz. Steam indirimleri kapsamında oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapımı muhakkak almanız ve oynamanız gerekiyor. Eğer oynamadıysanız da kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.
 
 

Oyunun bir eksiği bulunuyor o da savaş sistemi. Savaş sistemi gayet zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyun oynadığım zamanlarda da en çok şikayet ettiğim konu bu savaş sistemiydi. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynadığımız oyunda kılıcı tam olarak istediğimiz gibi savuramıyor, ilk etapta oldukça güçsüz bir şekilde bulunuyor ve tüm düşmanların ve rakiplerin bizi alt etmesini izleyebiliyoruz. Elbette oyunun ilerleyen kısımlarında çok daha güçlü konuma gelerek rakiplere karşı durabiliyoruz ancak oyunun ortalarına kadar bu zorluğu ne yazık ki çekiyoruz ve sürekli olarak rakiplerden ve düşmanlardan kaçmak durumunda kalıyoruz veya uzaktan yay ve okla beraber düşmanları indirmeye çalışıyoruz. Bu da oyunu zorlu yapan kısımlardan bir tanesi ve bu savaş sisteminden de oldukça fazla çekeceksiniz diyebilirim. Ancak tabii ki bu durumdan hoşnut olanlar oyuncular da bulunuyor yine de genel olarak bu savaş sisteminden birçok oyuncu rahatsız durumda.
 
 

Savaş sistemini bir kenara bırakırsak oyundaki hikaye oldukça ilgi çekiyor ve farklı savaşlara geçiş yapabiliyoruz. Oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelere giderek farklı görevleri yapabiliyoruz, soruşturma görevlerinden savaş görevlerine hırsızlık görevlerinden daha farklı görevleri adım atarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda istediğimiz gibi etrafı keşfedebiliyor, çeşitli kaynaklar toplayabiliyor, farklı karakterlerle beraber tartışabiliyor, alışveriş yapabiliyor, farklı silahları elimize alabiliyor ve istediğimiz şekilde iksir hazırlayabiliyoruz. Çok geniş kapsamlı bir içeriği bizlere sunan bu yapımı muhakkak oynamanız gerekiyor ve Steam indirimleri kapsamında da kütüphanenize ekleyerek oyunda uzunca vakitler geçirebilirsiniz. Kendinizi bu dünyaya kaptırmak istiyorsanız oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun ayrıca Türkçe dilini destekliyor ve rahatlıkla bu oyunu oynayabilir ve deneyimleyebilirsiniz.
 
- Frostpunk (56 TL)
 
 

11 bit studios tarafından geliştirilen ve oyuncuları sunulan şehir kurma hayatta kalma oyunu Frostpunk şu anda Steam indirimleri kapsamında 56 Türk Lrasından satışta bulunuyor. Oyun içerisinde temel amacımız kendi toplumumuzu oluşturmak, nüfusu artırmak ve istediğimiz şekilde bu bireyleri yönetmek. Bir yandan bu topluluğu hayatta tutmaya çalışırken diğer yandan ise şehrimizi yükseltebiliyor, yeni geliştirmelerle beraber şehrimizi daha yüksek bir konuma çıkarmaya çalışıyoruz.
 

Oyunda soğuk bir ortam yer alıyor ve bu karlı ortamda hem kendimizi ısıtmaya çalışıyor hem de şehrimizi yükseltmeye odaklanıyoruz. Şehir ve toplum yönetiminin tamamen bize ait olduğu yapım içerisinde aldığımız kararlarla beraber gidişata yön verebiliyor ve toplum üzerindeki baskıyı azaltabiliyor veya yükseltebiliyoruz. Aldığımız kararlar oldukça önem arz ediyor çünkü bu kararlarla beraber toplumun gidişatı değişebiliyor, toplum bize karşı kin gidebiliyor veya toplum yok olmanın eşiğine gelebiliyor. Dolayısıyla yapacağımız seçimlere oldukça önem göstermemiz gerekiyor.
 
 

Şehrin yöneticisi olduğumuz oyun This War of Mine geliştiricileri tarafından bizlere sunulmuş durumda. Oyun içerisinde ısının tamamen yaşam kaynağı olduğunu görebiliyor ve bu soğuktan korunmanın tek çaresi ise sıcaklığın olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ısı kaynağını sürekli olarak sabit tutmalı ve toplumumuzu bu şekilde korumamız gerekiyor. Oyun içerisinde bize düşen görev topluma istediğimiz şekilde hayatta tutmak, halkımızın hayatta kalması için de elimizdeki aletleri ve araçları düzgün bir şekilde kullanmak ve diğer taraftan ise dış dünyaya keşfetmek. Elbette toplumumuz çeşitli kaynaklar için keşiflere çıkabiliyor ve istediğimiz grupları da bu keşiflere gönderebiliyoruz. Bunların bazı riskleri olabiliyor ve her bir insanı bu şekilde dışarıya yollayabiliyor ve çeşitli kaynakları elde etmek için birtakım görevler verebiliyoruz.

Toplumu şekillendirebileceğimiz ve gelişmekte olan bir şehri inşa edebileceğimiz yapım içerisinde her bir insana çeşitli çalışma rutinleri verebiliyor ve bu çalışma rutinleriyle beraber de toplumu bir düzene sokabiliyoruz. Elbette çok fazla çalıştırırsak toplum bize karşı kin gidebiliyor veya hayatta kalma olasılığı azalıyor, az çalıştırırsak da elimizdeki kaynaklar giderek azalıyor ve bu da yetmeyebiliyor. Dolayısıyla kararında çalıştırmak ve sabit kararlar vermek bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Birçok yönetim unsurunun bizim elimizde olduğu yapımda bu ince detaylara dikkat etmemiz gerekiyor ve buna göre de hamle yapmamız şart.
 
 

Frostpunk içerisinde Eebette toplumumuzun temel ihtiyaçları bulunuyor ve bu temel ihtiyaçlarını karşılamak için de dış dünyayı keşfetmemiz gerekiyor. Elimizde bulunan grupları dış dünyaya gönderebiliyor istediğimiz şekilde risk alabiliyor ve dış dünyadan çeşitli kaynaklar elde edebiliyoruz. Dış dünyayı keşfederek yeni kaynakların kilidini açabiliyor ve bu sayede buralara yönelebiliyoruz. Oyunda yine toplumumuzun yani halkımızın morali bulunabiliyor ve bu morali daima yüksek tutmamız gerekiyor. Bu sayede geleceğe ışıkla bakabiliyor. Eğer moralleri düşük olursa veya  u dünyada yaşamayı umutsuz bir vaka olarak görürse elbette toplum kendi içerisinde kıyıma gidebiliyor.

Oyunda yapabileceğimiz oldukça fazla iş bulunuyor ve ince detaylara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu ince detaylar arasında çalışma rutinim ayarlama, sağlık hizmetlerine önem gösterme, erzakları dağıtma ve daha fazlası yer alıyor. Bu detaylar karşımıza sürekli olarak geliyor ve bunları sabit bir şekilde ayarlamak oldukça önemli. Bunlardan herhangi birinin dozunu kaçırırsak veya eksik olarak sunarsak oyundaki toplum da bu durumdan oldukça fazla etkilenebiliyor.
 
 

Hayatta kalma deneyimini ve şehir kurma simülasyon unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapımı  kütüphanenize ekleyebilir ve dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Oyun ayrıca Türkçe dil desteğine sahip ve bu sayede istediğiniz şekilde oyunu oynayabilir ve hayatta kalmanın yollarını arayabilirsiniz.
 
- Batman: Arkham Collection (15.30 TL)
 
 
İçerisinde üç farklı Batman oyununu barındıran bu koleksiyon oldukça güzel bir paket olarak karşımıza çıkıyor ve muhakkak Steam indirimleri kapsamında alınması gereken sürümlerden biri. Paket içerisinde 3 farklı Batman ile beraber Batman'in hikayesine adım atabiliyor, ikonik kötü düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyerek buradaki düşmanları alt edebiliyor ve Batman'in o hikayesini deneyimleyebiliyoruz. 15.30 Türk lirasına satışta bulunan bu üçlü paket oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor, paket içerisinde Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition, Batman: Arkham City - Game of the Year Edition ve Batman: Arkham Knight yer alıyor. Bu oyunları bu paket kapsamında dilediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz.
 

Üçleme olarak karşımıza çıkan bu sürümle beraber Batman hayranları oldukça güzel bir deneyim elde edebiliyor. Yine oyun içerisindeki Batman'in ağırlığını hissedebiliyor, çatıdan çatıya atlayabiliyor ve farklı hikayelerle beraber karşımıza çıkabiliyor. Üçleme ile beraber Batman'in o karanlık hikayesine dönebiliyor, geçmişte yaşadıklarını görebiliyor ve Batman'in yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli kombolar yapabiliyor ve kombolarla beraber düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda üzerimize farklı farklı gruplar gelebiliyor ve bu grupları dilediğimiz gibi Batman'in atikliğinden faydalanarak alt edebiliyoruz. Üçleme içerisinde saldırma, savunma ve sersemletme becerilerimiz bulunuyor bu becerilerle beraber de düşmanlara kolayca ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 

Oyunda yine elimizde batarang bulunuyor, bu batarang ile beraber istediğimiz şekilde düşmanları sersemletebiliyor ve dikkatini dağıtabiliyoruz. Yine bu araçla beraber istediğimiz şekilde farklı bulmacaları çözebiliyoruz. Oyun içerisinde bir taraftan etrafı gezerken diğer taraftan ise çeşitli görevlere atılabiliyor ve burada bulunan kötülüğü azaltmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde bir yandan hikaye deneyimlerken diğer yandan ise çeşidi bulmacaları çözebiliyor ve bu bulmacalar da karşımıza zorlu bir şekilde çıkabiliyor. Elbette bu bulmacaları çözmek için uzunca vakitler geçirmek gerekiyor ve oyunda bir hayli fazla bulmaca bulunuyor. Tabii ki bu bulmacalar oyunu tamamen bitirmek isteyenler için gayet ideal bir seçim olarak karşımıza çıkıyor.

Üçlemede Batman'in yeteneklerinden faydalanabiliyor ve buradaki kötü gidişatı durdurmaya çalışıyoruz. Normal düşmanların haricinde bir de karşımıza patron savaşları çıkabiliyor ve patron savaşları da zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Elbette o patronlarla beraber istediğimiz şekilde kapışabiliyor, onları sersemletmek için yeteneklerimizi kullanabiliyor ve dilediğimiz şekilde Batman'in gücünden yararlanabiliyoruz. Patron savaşları gerçekten de oyun içerisinde güzel bir yer kaplıyor ve bunlarla beraber de eğlenceli ve aksiyon dolu bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
 

Eleştirmenler ve oyuncular tarafından beğenilen bu Batman üçlemesi içerisinde ana hikaye modunun haricinde bir de diğer modlarla beraber farklı bir deneyim elde edebiliyor ve mücadele modları da oyun içerisinde yer alıyor. Bu modlarda elbette çeşitli skorlar elde etmeye çalışıyoruz ve Batman'in çeşitli komboları üzerinde ustalaşmaya başlıyoruz. Batman burada isterse gizli ilerleyebiliyor ve isterse de doğrudan aksiyona dalabiliyor. Ek olarak belli başlı görevleri bu modlar içerisinde yapabiliyoruz.

Steam indirimleri kapsamında 15.30 Türk lirasından satışta bulunan bu paket oldukça güzel bir sürüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu paketi muhakkak almanız ve kütüphanenizi eklemeniz gerekiyor. Aynı zamanda Batman'in hikayesini denemek isteyenler için gayet güzel bir sürüm. Bu paketle beraber üçleme içerisinde uzunca vakitler geçirebilir ve gerçekten de paketin fiyatına değecek bir içerikle karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla bu paketi şiddetle tavsiye ediyorum.
 
- Sid Meier’s Civilization VI (21.90 TL)
 
 

Steam indirimleri kapsamında karşımıza çıkan Sid Meier’s Civilization VI strateji tabanlı bir yapıyı bizlere sunuyor. 21.90 Türk Lirasından satışta bulunan bu yapım strateji severlere hitap ediyor ve bu kapsamda güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor. Seri içerisinde güzel bir yere sahip olan ve oyuncular tarafından beğenilen bu yapımda etkileşimli bir dünya yer alıyor. Bu dünya içerisinde kendi imparatorluğumuzu kurabiliyor, genişletebiliyor ve büyütebiliyoruz. Hem kültürümüzü hem de uygarlığımızı geliştirebileceğimiz bu yapım içerisinde yeni teknolojilerle beraber de kendi toplumumuzu yükseltebiliyor ve bu kapsamında daha fazla alana doğru yayılabiliyoruz.
 

İmparatorluk kurmaya çalıştığımız sıra tabanlı strateji oyunu içerisinde elbette strateji severler için güzel bir deneyim sunuluyor. Oyunu isterseniz tek isterseniz de çevrimiçi olarak oynayabiliyor ve çeşitli modlar aracılığıyla da bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Geniş bir içeriği bizlere aktaran bu yapım içerisinde sıra tabanlı savaşlar yer alıyor ve taş devrinden yüksek teknolojili çağlara kadar çok çeşitli çağlar bulunuyor. Elbette oyunda ilk etapta düşük çağlardan başlayabiliyor ve düşük teknoloji ile beraber oyun ilerlemeye çalışıyoruz. Çağ atladıkça yeni teknolojilerin kilidini açabiliyoruz, toplumumuzu bu kapsamda geliştirebiliyoruz, kültürler arası etkileşim sağlayabiliyoruz ve imparatorumuzu bu kapsamında yükseltebiliyoruz. Bu tarz gelişmeleri severler için gayet güzel bir deneyim sunuyor diyebilirim.
 
 

Oyunda bir yandan imparatorluğumuzu yükseltirken diğer yandan ise elbette strateji oyunlarının olmazsa olmazı birçok küçük detay bulunuyor. Oyun içerisinde istediğimiz şekilde dünyaya hakim olmak için diplomatik savaşları girebiliyoruz, doğrudan savaşlara girebildiğimiz oyunda yine siyasi olarak farklı anlaşmalar yapabiliyoruz, kültürümüzü genişletebiliyoruz ve kendi kültürümüzü diğer gruplara doğru yaymaya çalışıyoruz. Yine oyun içerisinde tarihsel izleri bulmakta mümkün oluyor. Bu sayede farklı farklı olaylarla da karşılaşabiliyoruz.

Oyun içerisinde tarihte bulunan çeşitli liderler bulunuyor ve bu liderleri alt etmek için de elbette kendimize ait bir planlama yapmamız gerekiyor. Bu planlama ve strateji ile beraber istediğimiz şekilde imparatorumuzu yükseltebiliyor ve uygarlığımızı geliştirebiliyoruz. Oyundaki toplumu elbette büyütmek tamamen bizim işimiz oluyor ve bu kapsamda istediğimiz şekilde hamleler yapabiliyor ve gelişimimize en fazla katkı sağlayacak detayları oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Yeni araştırmalar yapabileceğimiz ve teknoloji ağacıyla beraber kendinizi güçlendirebileceğimiz oyunda farklı farklı yapılar inşa edebiliyor ve topluma en yarar sağlayacak yapıları bu yapım içerisinde yapabiliyoruz. Bu sayede hem uygarlığımız daha hızlı bir şekilde gelişiyor hem de çevreyi keşfederek çeşitli kaynakları elde edebiliyoruz. Çağlar boyu değişime ve gelişime açık bir oyun olarak karşımıza çıkan oyunda tüm haritaya hakim olmak temel amacımız oluyor ve bu kapsamda kendimizi sürekli olarak bir gelişim içerisinde bulabiliyoruz.
 
 

Şehir kurmak için atıldığımız bu strateji oyunu içerisinde elbette istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve kendi seçimlerinizle beraber bu uygarlığı yükseltebiliyorsunuz. Strateji oyunlarının temelleri zaten oyuncuların yaptığı hamleler oldukça önem arz ediyor ve bu oyunda da her biri oyuncu  farklı bir deneyim elde edebiliyor. Steam indirimleri kapsamında bulunan ve 21.90 Türk lirasından satışta yer alan bu oyun strateji severlere hitap ediyor ve eğer strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız ve çağ atlamak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de güzel bir deneyimin kapısını aralıyor ve Steam incelemeleri de gayet olumlu bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
- The Evil Within 1+2  (35.60 TL, 69.80 TL)
 
 

Tango Gameworks tarafından oyunculara sunulan gerilim ve korku odaklı The Evil Within iki farklı oyunla beraber karşımıza çıkıyor. İlk oyun 35.64 lirasından ikinci oyun ise 69.80 Türk lirasından satışta bulunuyor. Steam indirimleri kapsamında bulunan bu yapımlar korku ve gerilim türünü severler için gayet güzel bir deneyim sunuyor. Oyun içerisinde dedektif rolünü üstleniyor ve bu kapsamda ise ilginç olaylarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda şeytani düşmanlar, yaratıklar ve daha fazlası karşımıza çıkabiliyor ve dolayısıyla o gergin atmosferi ve korkuyu dibine kadar yaşayabiliyoruz.
 

Oyun içerisinde karakterimizle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, elimize farklı silahlar alabiliyor ve çeşitli patlayıcılarla beraber de yarattıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Karanlık bir atmosferi bünyesinde barındıran bu yapımda arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise olayların gidişatına tanık olabiliyoruz. Dramatik olayların bulunduğu oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bu karanlık atmosferi aydınlatmaya çalışıyor ve karşımıza çıkan tuzakları aşmaya koyuluyoruz. Oyunda bir yandan farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, etrafı istediğimiz gibi keşfedebiliyor, çeşitli kaynaklar toplayabiliyor, mühimmatlar elde edebiliyor ve farklı tuzaklarla beraber karşılaşabiliyoruz. İlerlerken oyun içerisinde çok dikkat etmek gerekiyor çünkü farklı tuzaklar karşısında çıkabiliyor ve bu da karakterimizin ölümüyle sonuçlanabiliyor. Oyun içerisinde rastgele bir yapı bulunuyor, bu rastgele yapı ile beraber etrafımızdaki dünya tamamen gerçek zamanlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Yani oyun içerisinde değişken bir dünya bizleri bekliyor diyebilirim. Yapımda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve koridorların, duvarların, kapıların ve binaların gerçek zamanlı olarak değiştiğini görebiliyor ve bu da gerçekten oyun içerisinde farklı bir yapının bizlere sunulduğunu hissettiriyor.
 
 

Çarpık oluşumların karşımıza çıktığı ve gerilimi dibine kadar hissettiğimiz bu yapımın ikinci oyununda ise hikayenin devamı karşında çıkıyor ve yine burada da dedektif Sebastian Castellanos rolünü üstleniyoruz. Kabuslar diyarına girdiğimiz oyunda burada hayatta kalmaya çalışıyor, oyunda her köşede farklı tehditler çıkıyor ve sürekli olarak  korku unsurları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda normal düşmanların haricinde bir de patron savaşları diyebileceğimiz yaratıklar çıkabiliyor ve bunları alt etmek için elbette bir süre vakit geçirebiliyoruz. Elimizdeki tüm mühimmatları bu patron yaratıklar üzerine atabiliyor ve bunları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde elbette bu vur kaç taktiği uygulayabiliyor ve yaratıklara vurup kaçarak daha fazla hayatta kalma şansı elde edebiliyor ve bu sayede yaratıklara çok yaklaşmamamız gerekiyor. Yapım içerisinde sağda soldan çeşitli yaratıklar çıkabiliyor ve sürekli olarak kendimizi diken üstünde hissedebiliyoruz. Dolayısıyla gerçekten de korku ve gerilim severler için güzel bir deneyimin kapısını aralıyor diyebilirim. Bir yandan korku unsurlarıyla beraber yüzleşebildiğimiz ve diğer yandan ise gizli sırları açığa çıkarabildiğimiz oyunda güzel bir hikayeyi deneyimleyebiliyor ve dramatik olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bu iki oyunu Steam indirimleri kapsamında oldukça ucuza satın alabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunlara bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Steam incelemeleri de oldukça olumlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyuncuların da bu oyunu beğendiğini görebiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam yaz indirimleri 2023 öneriler
Red Dead Redemption'ın Remaster Sürümünden Yeni Detaylar Ortaya Çıktı Oynaması Ücretsiz Just Cause Mobile İptal Edildi!

BSC Misafiri

11.7.2023 17:53:18

0
çkok teşekkür ederim
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız