Dying Light Beşinci Yıl Dönümünü Kutluyor

Gazali Çetinkaya

 
Techland, 26 Ocak 2015'te çıkan açık dünya aksiyon zombi oyunu Dying Light'ın beşinci yıl dönümünü kutluyor.
 
Bu sürede 18 milyondan fazla kişi oyunu oynadı. Tüm oyuncular oyuna 584 milyon saat harcadı ve 36 milyar zombi öldürüldü. 

Bu hafta sonu boyunca oyun Steam üzerinden oynaması ücretsiz. Şu anda itibaren indirip oynamaya başlayabilirsiniz. PC versiyonunda resmi Türkçe dil desteği de mevcut.
 
Oyunun satın almayı düşünenler için Dying Light Enhanced Edition 5th Anniversary Steam'de %67 indirimle 32,67 TL. Ayrıca PlayStation Store'da Dying Light: The Following - Gelişmiş Sürüm 84,00 TL ve Xbox Store'da 52,00 TL olarak indirimde.
 
Techland oyunun beşinci yıl dönümünü yeni içeriklerle ve etkinliklerle de kutlayacak.
 
"Dying Light'ı beş yıl boyunca canlı ve heyecanlı tutmayı siz olmadan asla başaramazdık; bitmek tükenmek bilmeyen desteğinden dolayı topluluğumuza minnettarız. Size teşekkür etme istediğimizle ayın anlam ve önemine binaen 5. yıldönümümüzde her afetzedenin keyif alabileceği büyük kapsamlı bir kutlama yapmamız gerektiğini düşündük! Tek bir etkinlik düzenlemek yerine çok çeşitli birden fazla aktiviteden oluşan kutlama programımızı bütün bir aya yaydık (19 Mart'a kadar)."

"Dying Light ile tıka basa dolu her hafta için, oyunun renkli geçmişinde popüler olan farklı bir küresel etkinliği geri getiriyoruz; ayrıca bu etkinliklerde hayranların en sevdiği karakterlerle ilişkili kişisel prim görevleri de olacak."

"Jeff ve Süper Crane ile başlıyoruz. 5. Yıldönümü Ayı'nın ilk haftasında Ecelleri avlayarak Jefferson Kalesi'nin korkusuz komutanı tarafından çizilen gıcır gıcır bir C4 Patlayıcı şeması kazanacaksınız ve geliştirilmiş tırmanma kancasını kuşanıp Harran'ın süper kahramanları olarak zombileri çatılardan aşağıya şutlayabileceksiniz. Sonrasında sizi ne gibi sürprizlerin beklediğini henüz söylemek istemiyoruz ama bir sürü eğlenceli şeyin ve birbirinden havalı ödüllerin bunların arasında olacağını söylememiz sürprizi bozmak olarak sayılmaz herhalde? Bir de görmenizi sabırsızlıkla beklediğimiz manyak bir kıyafet var tabii. 5. Yıldönümü Ayı'nda gelecek etkinlikleri kaçırmamak için gözünüzü dört açın."
 
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan güncelleme ile hikayenin keyfini çıkarmak isteyen oyuncular için "Story Mode" adlı bir kolay mod, yeni silahlar ve taslaklar, yeni bir patlayıcı cihaz, yeni kıyafetler, yeni canlı etkinlikler eklendi ve çeşitli hata düzeltmeleri ile iyileştirmeler yapıldı.  
 
Steam sayfası: store.steampowered.com/app/239140/Dying_Light