The Last of Us Part II, Naughty Dog'un İlk Çıplaklık ve Cinsellik İçeren Oyunu Olacak

Özgür Eroğlu

 
 
Bu yılın en çok beklenen yapımlarından olan The Last of Us Part II'nin yaş sınırı belli oldu. Belli olması ile birlikte de The Last of Us Part II, Naughty Dog'un ilk çıplaklık ve cinsel içerikli oyunu oldu.
 
Oyun derecelendirme kurulu olan ESRB, oyuna 17+ yaş sınırı getirdi. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken nokta bu değil. Serinin ikinci oyununda cinsel içerik ve çıplaklık olacak. Bu da akıllara ilk olarak şunu getiriyor, oyun ilk oyuna göre daha olgun bir oyun olacak.
 
Serinin ilk oyunu evrenin atmosferini yansıtmada başarılı olsa da cinsellik konusunu çok üstü kapalı bir şekilde aktarmıştı. Bunun sebebi elbette Ellie'nin yaşının küçük olmasıydı. Ancak bu oyun ile birlikte Ellie yaş olarak da büyüdü.
 
Bu derecelendirmeyi elbette farklı olarak yorumlayabiliriz. Birincisi, oyundaki insanların çirkinliğini daha çok yansıtacak olabilir. Yani ilk oyunda da görmüş olduğumuz taciz, tecavüz gibi olayları bu oyunda daha sert bir şekilde görebiliriz. Oyunun geçtiği evrendeki insanların çirkinliğini düşündüğümüz zaman, bu tarz bir olayı daha vurucu ve rahatsız edici şekilde işleyebilirler. Ya da Ellie'nin de yaşının büyümesi ile birlikte kendini tanıma evresini bize daha açık bir şekilde gösterebilirler. 
 
Her ne olursa olsun bizleri daha olgun bir oyunun beklediğini söyleyebiliriz. Yine psikolojik bunalımdan bunalıma gireceğiz gibi duruyor. The Last of Us Part II, 29 Mayıs 2020'de Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle PlayStation 4 için çıkacak.