Star Wars Jedi: Fallen Order Electonic Arts'ın Satış Beklentilerini Aşmış

Gazali Çetinkaya

 
Titanfall serisinin arkasındaki stüdyo Respawn Entertainment'ın hikaye odaklı tek oyunculu üçüncü şahıs aksiyon macera oyunu Star Wars Jedi: Fallen Order'ın satışları Electonic Arts'ı oldukça memnun etmişe benziyor.

Electonic Arts, 2020 mali yılı üçüncü çeyrek raporlarını açıkladığı konferans esnasında, Star Wars Jedi: Fallen Order'ın satış anlamında beklentilerin üstüne çıktığını belirtti.
 
Electonic Arts daha Star Wars Jedi: Fallen Order piyasaya sunulmadan oyunun 31 Mart 2020'ye kadar 6 - 8 milyon satmasını beklediklerini söylemişti. Şirket bu beklentisini yükseltti ve artık oyunun 31 Mart 2020'ye kadar 10 milyon satışa ulaşmasını bekliyor.
 
Oyunun çıkışıyla birlikte de büyük bir başarı yakaladı. Star Wars Jedi: Fallen Order dijitalde en hızlı satan Star Wars oyunu ve aynı zamanda ilk iki haftasında Electronic Arts'ın PC'de en çok satan Star Wars oyunu oldu.
 
Electonic Arts CEO'su Andrew Wilson, ileride Star Wars IP'sine derinlik ve genişlik katarak devam ettirmeyi planladıklarını ve Respawn Entertainment ile birlikte bu IP'yi nereye taşıyabileceklerini düşündüklerini belirtti. 
 
Ortaya çıkan söylentiler, iş ilanları ve raporlar da Star Wars Jedi: Fallen Order'ın devam oyununun geleceğini işaret ediyor.
 
Andrew Wilson son olarak, bazı büyük oyunları ile birlikte yeni nesle girmeye hazır olduklarını ekledi.