Stadia Sahipleri Oyun Konusunda Hayal Kırıklığına Uğramış Durumda

Özgür Eroğlu

 
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılın sonlarında Stadia erişime açıldı. Temel olarak Stadia'dan bahsetmek gerekirse, oyunları stream ederek oynuyorsunuz. Yani güçlü bir sisteme gerek duymadan, sadece kaliteli bir internet bağlantısıyla her türlü oyunu rahatça oynayabiliyorsunuz.
 
Ancak ne yazık ki Stadia, çıkışında istenileni tam anlamıyla veremedi. Her ne kadar teknoloji ve gelecekte vaat ettikleri şeyler çok güzel olsa da şu an için çok iyi bir seçim olmadığını söyleyebiliriz. Reddit'teki kullanıcılar da bu konuda mutsuz olduklarını dile getirdi.
 
Stadia dördüncü ayının içerisinde ve şu anda sadece 22 oyun mevcut ancak en başta çok daha fazlası vaat edilmişti. Teknoloji anlamında da istenileni veremediğini söyleyebiliriz. Stadia'nın çıkışındaki sorunların birçoğu hala devam ediyor. 
 
Her ne kadar Google, bu yıl içerisinde 120 yeni oyunun geleceğini söylese de neredeyse 40 gündür Stadia'ya yeni bir oyun gelmiyor. 2020'nin ilk yarısında çıkması beklenen oyunların da ertelenmesiyle Stadia'nın oyunsuz kaldığını söyleyebiliriz. Bu durum da Mart ayındaki Doom: Eternal'ın çıkışına kadar çözülecek gibi durmuyor. 
 
Genel olarak toparlamak gerekirse henüz ülkemizde kullanılamayan bu teknolojinin dünyada da tam anlamıyla kullanıldığı söylenemez. Bu yüzden Google'ın bu yıl içerisinde Stadia için yapacağı şeyler çok önemli. Umuyoruz ki vaat edilen oyunlar ve teknoloji ile birlikte dünyada da tam olarak kullanılmaya başlar ve ülkemizde de erişime açılır. Gerçekten önemli bir teknoloji.