2020 Yılında En Çok Beklediğimiz 5 Oyun

Özgür Eroğlu

2020 yılı ile birlikte yeni bir 10 yıla girdik ve gerçekten bu yıl dolu dolu geçecek. Yeni nesile çıkacak olan konsollar, henüz duyurulmamış bu yeni konsolların çıkış oyunları ve multi platform olarak çıkacak olan diğer büyük şirketlerin yapımları bulunuyor. Bunlara dair henüz elimizde çok fazla bilgi olmasa bile bu yıl için heyecanlanmamak elde değil. Çoktan duyurulmuş olan ve bu yıl çıkacak olan oyunlar bile heyecanlanmak için fazlasıyla yeterli.

Biz de bu yıl yayınlanacak olan oyunlardan beş tanesini sizler için listeledik. Bu tarz listeleri oluştururken genel olarak beklenen oyunların arasından kendi görüşlerimiz ve beklentilerimizi göz önünde bulundurarak seçtiğimizi bir kez daha hatırlatalım. Genel olarak oyuncular tarafından beklenen oyunlardan beş tanesini seçtik.

5 – Dying Light 2

 
 
 
Temel olarak “zombi oyunu” diyebileceğimiz yapımın içerisine parkur mekanikleri de eklenerek gayet başarılı bir iş çıkarmış oyundur Dying Light. İnsanların çok fazla beklentisi olmadan çıktığı için oynayanları oldukça şaşırtmıştı. Ancak ikinci oyun ile beklentileri ne kadar yükseltseler de yine bizi şaşırtacak gibiler.

Zaten kaliteli olan oynanış mekaniğinin üzerine bir de RPG mekanikleri ekleyecekler. Eğer RPG mekanikleri konusunda kolaya kaçmayıp üzerinde uğraşırlarsa, bizleri gerçekten kaliteli ve oynanış açısından çeşitli bir oyun bekliyor. Dying Light 2; İlkbahar 2020'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak.

4 – Marvel’s Avengers
 
 
 
İtiraf etmekte fayda var. Bu oyun ilk duyurulduğunda galiba kimse bir şey beklemiyordu. Klasik bir film oyunu gözüyle bakılmıştı. Ancak oynanış videolarının çıkmasının ardından, gelen ilk yorumlar ile birlikte değerlendirildiğinde gerçekten üzerine durulmuş kaliteli bir yapım geliyor gibi.

Kaliteli bir hikâye ve co-op oynanış, uzun yıllar boyunca içerik desteği ve her karakter için ayrıca uğraşılmış oynanış mekanikleri ve özelleştirme. Bu söylenen şeyler gerçekten ütopik şeyler. Ama ütopik olduğunu düşünmemizin sebebi, oyun dünyasının bu kadar paragöz ve emek harcanmayan döneminin bir getirisi. Eğer gerçekten iyi şeyler başarmak istiyorlarsa söyledikleri şeyleri gayet de yapabilirler. O yüzden burada beklentimiz oyundan değil, geliştirici stüdyodan. Oyunun ertelenmesi de umarız bundan dolayıdır. Marvel’s Avengers 4 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One, PC ve Stadia için çıkacak.

3 – Ghost of Tsushima
 
 
 
PlayStation 4’ün son özel oyunu olacak büyük ihtimalle. Şu ana kadar net bir çıkış tarihi öğrenemedik ancak yenil konsollar çıkmadan oyunun yayınlanacağını biliyoruz. Oynanış videolarına baktığımız zaman çok bir şey söylemek zor. Gerçekten kaliteli duruyor ve büyük ihtimalle kaliteli de olacaktır ancak en çok heyecanlandıran nokta, geçtiği evren ve açık dünyası.

Gezerken herhangi bir şekilde waypoint koyulmayacak haritaya. Bu da biz gezerken istediğimiz yere “Aa burası ne kadar güzel gideyim buraya.” gibi tepkiler vermemize yol açacak. Yani en azından geliştiriciler böyle söylüyor. Eğer dönemine ve tarzına uygun bir şekilde haritayı doldururlarsa, gerçekten bambu ormanlarının içinde kaybolma hissi ve kaliteli savaş mekanikleri insanı çok heyecanlandırıyor. Ghost of Tsushima Yaz 2020'de PlayStation 4 için çıkacak.

2 - The Last of Us Part II
 
 
 
İlk oyunu ile çoğu kişiyi zaten kendine hayran bırakmıştır. Kaliteli oynanış mekanikleri, etkileyici bir atmosfer ve muazzam işlenen hikaye. Atmosferi sizi öylesine içine çekiyor ki karakter ile birlikte siz de rahatlıyorsunuz, özellikle zürafa bölümünde.

İkinci oyundan da beklentilerimiz tam olarak budur. Oynanış zaten kaliteli olacaktır, grafikler de etkileyici duruyor. Ama yine güzel bir hikaye işleyişi ve atmosfer ile adını en iyilere yazdırabilir. The Last of Us Part II, 29 Mayıs 2020'de PlayStation 4 için çıkacak.

1 – Cyberpunk 2077
 
 
 
Bu oyun için şunu söylemek lazım. Cyberpunk 2077 gerçekten saf bir RPG olacak. The Witcher bir RPG oyunu değil, sadece RPG mekanikleri taşıyor. Bu yüzden bu oyundan Witcher gibi şeyler beklemeyin. Evet, CD Projekt Red’e olan güvenimiz ve söyledikleri şeyler yüzünden oyunu çoğu kişi heyecanla bekliyor. Ancak daha öncesinde saf bir RPG oynamadıysanız bu oyunu almadan önce biraz izleyin.

Oyunun çok kaliteli olacağı konusunda ise çoğu kişi şüphe duymuyordur, haklı olarak. İçine çeken ve keşfetme isteği uyandıran Cyberpunk evreni, tamamen keyfimize göre şekillendirebileceğimiz oynanış mekanikleri ve büyük ihtimalle mükemmel bir hikaye. Tabii bir de Keanu Reeves. Bu oyunun iyi olmasına şüphe yok ancak dediğimiz gibi herkese göre olmayabilir. Almadan önce bir göz gezdirmeyi unutmayın. Daha önce de yapıldığı gibi Deus Ex benzetmesi yapabiliriz. Cyberpunk 2077; PlayStation 4, Xbox One ve PC için 16 Nisan'da yayınlanacak.
 
Göz Atmanız Gereken Yapımlar 
 
 
 
Bu oyunlar dışında da mutlaka çıkışında göz atmanız gereken ve büyük heyecanla beklenen diğer yapımlar da şöyle: Resident Evil 3 Remake, Half Life: Alyx, Final Fantasy 7 Remake, Doom Eternal, Halo Infinite.