Microsoft'un Polonyalı Bir Oyun Stüdyosunu Bünyesine Katmayı Planladığı Söyleniyor

Gazali Çetinkaya

 
Microsoft son birkaç yılda inXile Entertainment, Ninja Theory, Obsidian Entertainment ve Double Fine'ı bünyesine katarak birinci parti oyun stüdyoları sayısını 15'e çıkardı ve daha fazla stüdyo ile ilgileniyorlar.

'We're Alright' adında bağımsız oyun yapımı hakkında bir belgesel çeken Polonyalı yönetmen Borys Niespielak, katıldığı bir podcast sırasında, Microsoft temsilcilerinin Polonya'da olduklarını ve burada bir oyun stüdyosunu satın almak için çalıştıklarını belirtti.
 
Hangi stüdyo olduğu ile ilgili bir bilgi vermedi.
Polonya'da iyi bilinen, bağımsız oyun geliştiricileri şu anda People Can Fly (Painkiller Gears of War: Judgment, Bulletstorm), Techland (Dying Light, Dead Island) The Astronauts (The Vanishing of Ethan Carter) ve The Farm 51 (Get Even, Chernobylite).

Bunların dışında 11 bit studios (Frostpunk), Blooper Team (Layers of Fear, Observer, Blair Witch) ve CI Games (Sniper Ghost Warrior) stüdyoları da var fakat bunlar halka açık şirketler. O yüzden satın alınmaları pek mümkün değil ve Microsoft da daha önce halka açık bir şirketi satın almadı. The Witcher 3: Wild Hunt ve Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt Red'de ihtimal dışı. CD Projekt'e bağlılar ve CD Projekt de halka açık bir şirket. Flying Wild Dog (Hard Reset, Shadow Warrior) daha önce alındı.
 
Microsoft tarafından resmi bir açıklamada gelmedi.