ESL Pro Lig Sezon 10 Finalinin Adı: fnatic - mousesports!

Hamit Can Sayılgan

 
     ESL'in bu yıl onuncusunu düzenlediği ESL Pro Lig Sezon 10, Counter Strike: Global Offensive finallerinde yarı final karşılaşmaları tamamlandı. 3 maçlık seri formatında oynanan karşılaşmalar sonucunda; fnatic ve mousesports finale yükseldi. 
 
 
 
     Yarı finalde Natus Vincere - fnatic ve Astralis - mousesports karşı karşıya geldi. Yarı finalin ilk karşılaşması Natus Vincere ile fnatic arasında oynandı. Karşılaşmada Inferno, Nuke ve Overpass haritaları seçildi. Karşılaşmanın sonucunda; Inferno haritası 16-14 Natus Vincere galibiyetiyle, Nuke haritası 11-16, Overpass haritası 6-16 fnatic galibiyetiyle sonuçlandı ve seride toplam 2-1 galibiyet elde eden fnatic, turnuvanın ilk finalisti oldu. Karşılaşmanın oyuncusu Natus Vincere takımından Denis 'electronic' Sharipov seçildi. Electronic oynanan 3 haritada da 1.23 KDA oranına sahipti.
 
 
 
     Astralis ile mousesports arasında oynanan yarı finalin ikinci karşılaşmasında Train, Overpass ve Dust2 haritaları seçildi. Train haritası 15-15 tamamlandı ve uzatmalara geçildi. Uzatmalarda 4-7 toplamda 19-22 skorla kazanan taraf mousesports oldu. Overpass haritasında oynanan ikinci karşılaşmada ilk yarı 7-8 ikinci yarı ise 9-1 toplamda 16-9 skorla kazanan taraf Astralis oldu. Son karşılaşma Dust2 haritasında oynandı. Karşılaşmanın sonucunda ilk yarı 10-5 ikinci yarı 4-11 geri dönüş yapan mousesports toplam 14-16 skorla seride Astalis'i 2-1 mağlup etmeyi başardı ve finalde fnatic takımının rakibi oldu. Karşılaşmanın oyuncusu mousesports takımının Türk AWP oyuncusu Özgür 'woxic' Eker
seçildi. Woxic oynanan 3 haritada da 1.22 KDA oranına sahipti.      
 
     Büyük final; fnatic ve mousesports arasında bugün oynanacak. Kazanan takım ESL Pro Lig Sezon 10 şampiyonu olurken 250.000 dolar para ödülü ve IEM Katowice 2020 turnuvasına katılma hakkı elde edecek.