Sid Meier’s Civilization VI'nın PS4 ve Xbox One Versiyonu Yayınlandı

Özgür Eroğlu

 
Yayıncılığını 2K Games'in yaptığı, geliştiriciliğini ise Firaxis Games'in yaptığı Civilization VI'nın Xbox One ve PlayStation 4 sürümü bugün itibariyle erişilebilir durumda. Eylül ayında duyurulan oyunun inceleme puanları da paylaşıldı.
 
Puanlara bakılırsa Civilization VI, PC sürümünde olduğu gibi yine başarılı bir iş çıkarmış gibi duruyor. Oyunun metacritic ortalaması şu an için 88. Kullanıcıların verdiği puanların ortalaması ise 6.9. Verilen tüm puanları ve oyunun tanıtım yazısını aşağıda bulabilirsiniz.
 
Digitally Downloaded - 100
Multiplayer.it - 92
COGconnected - 92
PlayStation Universe - 90
Everyeye.it - 90
Metro GameCentral - 90
God is a Geek - 90
Push Square - 90
Hobby Consolas - 89
Gamersky - 87
4Players.de - 82
Eurogamer Italy - 80
CGMagazine - 80
 
Oyunun Tanıtım Yazısı:
 
İlk olarak efsanevi oyun tasarımcısı Sid Meier'in yarattığı Civilization, zamana meydan okuyan bir imparatorluk kurmaya çalıştığınız, sıra tabanlı bir strateji oyunudur. Taş Devri'nden Bilgi Çağı'na kadar uzanacak bir uygarlık kurup ona önderlik ederek Dünya'nın Hakimi olun. Savaşın, diplomasi yürütün, kültürünüzü geliştirin ve dünyanın görüp göreceği en büyük uygarlığı inşa etmeye çalışırken tarihin en büyük liderleriyle rekabet edin.

Civilization VI, dünyanızla ilgilenmeniz için yeni yollar sunuyor: şehirler artık haritada fiziksel olarak genişliyor, teknoloji ve kültüre dair etkin araştırma yeni ihtimaller ortaya çıkarıyor ve rakip liderler, siz oyunda zafer elde etmenin beş yolundan biri için yarışırken tarihsel izlerine dayalı kendi gündemlerinin peşinde koşuyor.