Söylenti: PlayStation 5'in Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Çıkış Oyunu

Özgür Eroğlu

 
 
Sony'nin 9. nesil için geliştirdiği ve önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan konsolu geçtiğimiz ay resmi olarak duyurulmuştu. Konsola dair neredeyse hiçbir bilgimiz yok. Haliyle çok fazla söylenti haber ortaya çıkıyor ancak bunlardan bazıları gözardı edilebilecek dedikodular değil.
 
Bu seferki söylenti ise daha önce Last of Us 2'nin çıkış tarihini açıklayan bir hesap tarafından paylaşıldı. Twitter'da PSErobus adlı bir kullanıcıya göre; PlayStation 5, 20 Kasım 2020'de Kuzey Amerika dahil olmak üzere daha önce de olduğu gibi birkaç ülkede piyasaya sürülecek. Sonrasında ise tüm dünyada piyasaya sürülecek. Her iki konsolun da yani Project Scarlett ve PlayStation 5'in de fiyatı 499 $ olacak. Ayrıca daha önce alınan patentlerde de gördüğümüz gibi PlayStation 5'in içerisinde 2 TB'lık bir SSD bulunacak. 
 
Ayrıca PlayStation konsollarının popüler yarış oyunu Gran Turismo'nun yeni oyununun ise 20 Kasım 2020'de geleceğini yani konsolun çıkış oyunu olacağını da belirtti. PlayStation sahipleri tarafından uzun zamandır beklenen bir yapımdı ve bu söylentinin doğru çıkması kimseyi şaşırtmaz galiba.
 
Yeni konsolun geriye uyumluluk sistemi olacağına dair de söylemleri bulunuyor. Son olarak ise "Her zaman en iyisi sakla. Yarın görüşürüz." tweetiyle tweetlerini sonlandıran kullanıcı PS konsollarının toplamda 500 milyon sattığı ile ilgili bir videoyu tweetine eklemiş. Gün içerisinde yeni bir bilgi görecek miyiz gerçekten merak ediyoruz. 
 
Bahsi geçen tweetleri aşağıda bulabilirsiniz.