Phil Spencer: Xbox One'ın Çıkışında Yaptığımız Hataları Project Scarlett'te Tekrarlamayacağız

Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, Xbox One'ın çıkışında yaptığı hataların farkında ve yeni nesilde bunları tekrar etmeyeceklerinin sözünü veriyor.
 
X019 etkinliğinde The Verge ile konuşan Xbox patronu Phil Spencer "Xbox One neslinden öğrendiğimiz kadarıyla, yeni nesilde güç veya fiyat konusunda yetersiz kalmayacağımızı söyleyebilirim." dedi.
 
"Bu neslin başlarını hatırlayacak olursanız, 100 dolar daha pahalı olarak çıkış yapmıştık ve daha güçsüzdük. Project Scarlett'i oyun pazarında başarılı olma hedefi ile başlattık."
 
"Bu yüzden Project Scarlett ile her şeyimizi ortaya koyacağız. Rekabet etmek istiyoruz ve doğru şekilde rekabet etmek istiyoruz ve bu yüzden de cross play ve geriye uyumluluk üzerine odaklandık." 
 
Phil Spencer'ın yanı sıra Xbox pazarlama yöneticisi Aaron Greenberg de kısaca Project Scarlett hakkında konuştu ve yeni nesilde hız, yüksek kare hızı ve daha güçlü CPU hedeflediklerini belirtti. Phil Spencer da daha önce gerçekleştirdiği bir röportajda, yeni nesilde ana odağın kare hızı ve oynanabilirlik olacağını söylemişti.

Project Scarlett 2020'nin sonlarında çıkış yapacak. Özel olarak tasarlanmış AMD işlemci, yüksek bant genişliği sunan GDDR6 bellek ve yeni nesil bir katı hal sürücüsü (SSD) ile Project Scarlett; geliştiricilere yaratıcı düşüncelerini hayata geçirmeleri için gereken gücü sunacak. Dört konsol neslinden binlerce oyun, Project Scarlett'te en iyi şekilde görünecek ve oynanacak.