Sony Interactive Entertainment, Güneydoğu Asya'daki İlk Geliştirme Stüdyosunu 2020'de Açıyor

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, Güneydoğu Asya bölgesindeki ilk geliştirme stüdyosunu gelecek sene içinde Malezya'da açacaklarını duyurdu.
 
Malezya stüdyosu Guerrilla Games, Insomniac, Naughty Dog, Sucker Punch ve diğer Sony Interactive Entertainment Dünya Geneli Stüdyolarına özel oyunlarda sanat ve animasyon yönünde yardımcı olacak.
 
Malezya İletişim ve Multimedya Bakanı Gobind Singh Deo konu ile ilgili olarak "Stüdyonun kuruluşu ile birlikte, Malezya, yerel ve bölgesel oyun endüstrisinde daha fazla olanak yaratmak için Sony Interactive Entertainment Dünya Geneli Stüdyoları ile yakın bir şekilde çalışacak. Hep birlikte, Malezya'daki yaratıcı yetenekleri daha iyi bir duruma getirmek için çalışacağız ve yerel eğitim tarafındaki dostlarımızla yeni ortaklıklar kuracağız. Ülkemizdeki endüstrinin hızla büyümesine katkıda bulunacak." dedi.
 
Sony Interactive Entertainment başkan ve CEO'su Jim Ryan konu ile ilgili olarak "Etkileyici yetenekler, enerjik bir oyun ekosistemi ve hükümetin desteği; Malezya ile ortaklığımızı bir üst seviyeye taşımaya karar vermemizin ana nedenlerini oluşturuyor." dedi.