PlayStation CEO'su Jim Ryan: PlayStation 5 Oyun Kodlaması En Kolay Sony Konsolu

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment CEO'su ve başkanı Jim Ryan, PlayStation 5'in oyun kodlaması en kolay Sony konsolu olduğunu söylüyor.
 
GamesIndustry.biz ile röportaj gerçekleştiren Jim Ryan konu ile ilgili olarak "Özellikle yayıncı ve geliştirici firmalardan duyduğum ve beni iyimser yapan bir şey var ki o da, PlayStation 5'te oyun kodlamanın kolaylığı, daha önceki PlayStation konsollarında yaşadıkları deneyimlerin ötesinde." dedi.
 
Jim Ryan ayrıca PlayStation 5'te pazarlamaya odaklı olarak Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Japonya bölümlerini daha tutarlı olarak bir araya getirmeyi planladıklarını belirtti. Marvel's Spider-Man oyununda bu yaklaşım kullanıldı ve oyun dünya genelinde başarılı satış miktarına ulaştı.
 
"Marvel's Spider-Man açık bir şekilde harika bir oyundu ve PlayStation'ın en çok satan birinci parti oyunu oldu. Üç farklı bölgesel tanıtım kampanyasının aksine, harika tasarlanan ve çok iyi yürütülen bir küresel tanıtım kampanyasına sahiptik."
 
Jim Ryan, Insomniac Games dışında yeni stüdyolar satın almayı düşündüklerini GamesIndustry.biz ile yaptığı röportajda da yineledi.

"Her zaman bünyemize yeni stüdyolar katmaya bakıyoruz. Bunun için yerimiz var fakat hangi stüdyolara baktığımız ve hangileriyle konuştuğumuz konusunda dikkatliyiz. Şu anda stüdyo satın almak çok pahalı bir girişim. Satıcının hakim olduğu bir piyasa var."
 
PlayStation 5, 2020'nin sonlarında satışa sunulacak.