3DS'in Tasarımı Aynı Kaldı

Ersin Kılıç


    
     Nintendo'nun yeni el konsolu olan 3DS'i ilk olarak E3 2010'da gerçekleşen Nintendo konferansında görmüştük. Konsol bir çok firmanın desteğini alarak karşımıza çıkmış ve duyurulan ilk oyunları ve özellikleri ile oyun severlerin bir hayli şaşırmasına neden olmuştu. Şaşırdığımız bir diğer nokta ise tabi ki konsolun tasarımı olmuştu.
 
     Tasarım olarak Nintendo DSi'a oldukça benzeyen 3DS'in tabi ki tasarımsal bazı farklılıkları vardı. Üst ekranı genişlemiş, kontrolü daha kolay hale getirmek için slide pad özelliği eklenmişti. Tabi bu özellikler dışında bir çok yönü de DSi'dan farklı olan 3DS için final tasarımı olmadığı ve ilerde bu tasarımın değişebileceği de belirtilmişti.
 
      Bu sabah saatlerinde Nintendo'nun 3DS için yaptığı özel sunumda ise tasarımın aynı kaldığını gördük. Açıkçası bu durum bazı oyuncularda hayal kırıklığı yaratsa da bazı oyuncular ise zaten DS tasarımını oldukça başarılı bulduğu için bu duruma sevinmiş olmalı. Bugün yapılan konferansta 3DS'in en büyük yeniliği ise konsolun ilk kez gösterilen Stylus kalemi oldu. Eski Stylus'lara göre farklı bir kaplaması bulunan bu yeni Stylus'un şekline bakacak olur ise bana sanki içeri doğru giriş özelliği de olacakmış gibi geldi. Yani muhtemelen Stylus kaleminin boyunu biz kendimiz ayarlayabileceğiz.
 
      Tasarımı değişmeyen fakat yeni oyunları ile konferansta yer alan Nintendo 3DS, Şubat ayı sonunda batı çıkışını gerçekleştirecek.