The Last of Us Part II Yönetmeni Oyundaki Düşmanlar Hakkında Konuştu

Özgür Eroğlu

Geçtiğimiz ay State of Play sunumunda yayınlanan videolarıyla oyun dünyasında tekrardan en çok konuşulan oyunlardan olan The Last of Us Part II'den yeni bilgiler paylaşıldı. Oyunun yönetmeni Neil Druckmann oyunda bulunacak olan düşmanlar hakkında bazı bilgiler paylaştı.
 
Neil Druckmann özellikle ikinci oyun ile birlikte oyuna eklenen yeni düşman Shambler türü hakkında yeni bilgiler verdi. Shambler türü tıpkı diğer düşmanları gibi yaklaşana kadar bir tehdit değiller ancak yaklaştığınızda sizi fark ettikleri zaman belirli bir alanı kapsayan asit salıyorlar ve bu sizin görüşünüzü kısıtlıyor aynı zamanda canınızı da götürüyor. 
 
Runners ve Clickers düşmanları yine oyunda bulunuyor. Geçtiğimiz oyunda olduğu gibi bu canavarlarla tek başına yüzleşmek kolay olsa da sayı veya tür olarak bir yerde fazla bulunduklarında işlerin gerçekten çok zorlaşacağını söyledi Druckmann.
 
Ayrıca geçtiğimiz oyunda bulunmayan bu yeni düşman türüyle ilgili Druckmann, önceden olmayan bu tür neden ve nasıl mutasyon geçirip yeni düşman türü oluşturduğunu oyunda öğreneceğimizi açıkladı. Evrene dair daha fazla bilgi edineceğiz. 
 
Belki de hikayenin ana büyük olayı bu mutasyondur. The Last of Us Part II 21 Şubat 2020'de Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleriyle PlayStation 4 için çıkacak.