Çin'de Dota 2 Hile Yazılımı Geliştirip, Satan 4 Kişi Tutuklandı!

Hamit Can Sayılgan

 
     Çin'de Dota 2 oyununa hile yazılımı geliştirip, satan 4 kişi polis tarafından tutuklandı. Çin'in Shenzhen şehrinde gerçekleşen olayda Çinli 4 bilgisayar korsanının Dota 2 hile yazılımı geliştirip farklı internet siteleri üzerinden satış gerçekleştirdiği ve toplamda 140.000 dolar değerinde kazanç elde edildiği bildirildi.
 
 
 
     Dota 2 oyunu için hile yazılımı geliştiren 4 bilgisayar korsanının Shenzhen siber polisi tarafından tespit edildiği ve tutuklandığı, Çin'in sosyal ağ sitesi Weibo aracılığı ile paylaşıldı. Dota 2'nin dağıtımcısı olan Perfect World'un tutuklanan 4 kişinin bilgisayarlarından 5 adet hile yazılımı çıktığını, bunların otomatik koridor saldırısı, otomatik kombo yapma, otomatik karakter kullanımı içeren hile yazılımları olduğunu açıkladı.
 
     Geçtiğimiz yıl, Çin polisi PUBG hile yazılımı satışını gerçekleştiren birkaç kişiyi tutuklamıştı. Öte yandan oyun hile yazılımlarının kullanımı ve satışı daha önce diğer yerel kanun ve yönetmelikler uyarınca bir suç olarak tanımlanmasına rağmen bu yazılımların üretimi ve kullanımını yasaklayan bir yasa bulunmuyor.