Hideo Kojima Bile Death Stranding'i Anlamamış

Gazali Çetinkaya

 
Death Stranding duyurulduğundan bu yana gerek oynanış gerekse hikaye kısmında oyuncuların aklında soru işareti olmaya devam ediyor ve neyse ki bu konuda yalnız değiliz.

Kojima Productions'ın patronu Hideo Kojima, Financial Times ile gerçekleştirdiği röportajda, kendisinin dahi oyunu tam olarak kavrayamadığını belirtti.
 
"Death Stranding… şu anda bile, oyunu anlamıyorum. Dünya görüşü, oynanışı, hepsi yeni. Burada benim görevim şu anda oyun sektöründe mevcut olmayan ve herkesi şaşırtacak bir tür yaratmak ve bu da herkesi şaşırtıyor. Doğal olarak, bunun da bir riski var."
 
Hideo Kojima röportajda ayrıca video oyunlarının işçiliğin nihai ifadesi olduğunu belirtti ve yaptığı işin sanattan çok zanaat hizmeti olduğunu belirtti. "Suşi ustasının çok güzel bir sunumla yemeği hazırlamasına rağmen asıl amacının insanı doyurmak olması gibi."
 
"Sinemada benim neslimin şaşırtıcı bulabileceği fakat oyuncu neslinin hiç de şaşırtıcı bulmayacağı hikayeler var. Muz gibi görünen bir şeyi alıp ona elma derseniz, bu sanat olarak kabul edilebilir. Fakat bu oyuncular için geçerli değildir. Biz etkileşimli içerikler yapıyoruz. Kabuğu soyulduğunda o muzun yenilebilir olması gerekir. Arabaların sürülebilir olması gerekir. Oyunların etkileşimli ve eğlenceli olması için bir gerçeklik payının olması gerekir." 
 
Death Stranding 8 Kasım'da Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte PlayStation 4 için çıkacak.