The Sims 4 İslam'dan Esinlenen İçerikle 5. Yılını Kutluyor!

Özgür Eroğlu


Bu hafta The Sims 4’e, Müslümanlara yönelik bir içerik güncellemesi geliyor. İnşaat modunda başlıklar, giysiler ve haberler bulunmakta. Yaratıcılar ayrıca, diğer şeylerin yanı sıra merdivenleri ayarlamak için yeni seçenekleri de önemli ölçüde genişletti.
 
Son güncellemeyi yükleyerek bu içeriği ücretsiz bir şekilde edinebilirsiniz. Yaratıcılar tüm yenilikleri söylemeseler de aralarında merdivenleri ve teras mobilyalarını uyarlamanın yanı sıra İslam kültüründen ve sanatından ilham alan dekorasyon ve giyim unsurları gibi yeni seçenekleri bulabileceğiz.
 
Yenilenmiş Sims gardırobunda Müslümanlara özgü kıyafetler ve renkleri özelleştirebileceğiz. Başka giysilerle de birleştirebileceğimiz geleneksel başörtüsü ve kufi başlıkları yer alacak. Bu değişiklikler inşaat modunda da bulunacak. Maxis daha fazla kültürün oyunla özdeşleşmesini istiyor. En son güncelleme bunu daha kolay hale getirecek. Yapımcılardan biri olan Graham Nardone şöyle diyor:
 
“Daha fazla oyuncumuzun kendilerini ifade etmesini ve oyunda kendilerine daha yakın eşyalara sahip olma şansını elde etmesini seviyorum. Bu çok güzel.”