Spider-Man Filmlerinin Geleceği

Özgür Eroğlu

 
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde, Disney'in ve Sony'nin Spider-man anlaşması son bulmuştu ve Spider-Man'i Marvel Sinematik Evreni'nde artık göremeyeceğimizi sizlere aktarmıştık. Sonrasında çıkan dedikodular ve bazı bilgiler ışığında Spider-Man filmleriyle ilgili gelecekte bizi neler beklediği konusunda sizlere birkaç bilgi vermek istedik.
 
Marvel'ın bazı karakterleri bildiğiniz gibi FOX'ta, Spider-Man ve kendi hikayesindeki yan karakterlerin hakkı ise Sony'deydi. Disney'in FOX'u satın almasından sonra hepimiz, artık tüm karakterleri bir arada görebileceğimiz için sevinmiştik. Ancak Sony ve Disney'in anlaşamaması üzerine bu hayallerimiz tekrar yerle bir oldu. Bu anlaşmaya göre Disney, Spider-Man'i kendi evreninde kullanıp karaktere özel filmler çekebilecekti ama Kanacın büyük bir kısmı Sony'e kalıyordu. Sony'nin Disney'den bir başka isteği ise, Spider-Man evreninde yakından tanıdığım Mary Jane, Venom, Green Goblin vb. gibi karakterleri Disney'in kullanamamasıydı. Bu yüzden Tom Hollan'ın oynadığı Spider-Man filmlerinde daha az bilinen karakterleri görmüştük. Anlaşmanın bozulmasından sonra ise gelecekte olabilecek durumlar şu şekilde:
 
- Tom Holland'ın kontratında 1 adet daha film bulunuyor. Ancak sözleşmenin maddesi gereği, Sony ve Disney'in anlaşmasının bitmesi durumunda Sony'e ait bir Spider-Man filminde oynamak tamamen Tom Holland'a kalmış durumda. İstemezse oynamayabilir. Bu olaylardan sonra Tom Holland'ın, sosyal medyadan Sony'i takipten çıkarmasından sonra Tom Holland'ın Sony'e ait bir filmde oynamayacağını söyleyebiliriz.
 
- Sony eğer Spider-Man filmi yaparsa, Disney'e ait hiçbir karakterin ismini filmlerinde kullanamaz. Şu an izlemiş olduğumuz Spider-Man'in temelleri tamamen Disney karakterlerinin üstüne yapılmış olduğunu düşünürsek, Sony'nin Tom Holland için bir devam filmi yapmayacağını söyleyebiliriz. 
 
- Büyük bir ihtimalle tekrardan bir Spider-Man seçilecek ve Spider-Man'in kendi evreninde geçen filmler izleyeceğiz. Venom'ın da şu sıralar devam ettiğini düşünürsek, ilerleyen yıllarda Spider-Man v Venom filmi görebiliriz. 
 
- Sony ve Disney'in anlaşmalarının bozulmasının tek sebebi ise kazanç payında iki tarafın da istediği sayıya ulaşamaması.