Quantic Dream'in Artık Tüm Oyunları Multiplatform Olacak

Gazali Çetinkaya

 
Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human geliştiricisi Quantic Dream'in bundan sonra çıkacak tüm oyunları multiplatform olacak yani aynı anda birden fazla platforma çıkacak.
 
DualShockers ile röportaj gerçekleştiren stüdyo yönetmeni David Cage "Quantic Dream artık herhangi bir platforma özel değil." dedi ve "Yani evet, spesifik özel bir anlaşma olmadığı sürece, tüm oyunlarımız çıkışı itibarıyla tüm platformlarda yayınlanacak." diye ekledi.
 
"PlayStation ile 12 yıl boyunca birlikte çalıştıktan sonra artık kendi başımıza bir şeyler yapmanın zamanı geldiğini düşündük." diyen David Cage multiplatform oyunlar ile daha fazla oyuncuya ulaşabileceklerini belirtti.
 
2019'un başında Çinli internet şirketi ve video oyun yayıncısı NetEase Quantic Dream'den azınlık hissesi satın aldığını duyurmuş ve stüdyonun yeni nesle multiplatform oyunlar geliştireceğini açıklamıştı.

Bu duyurudan birkaç ay sonra da Detroit: Become Human, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls oyunlarının PC'ye geleceği açıklandı. Heavy Rain ve Beyond: Two Souls çıktı. Detroit: Become Human'ın da bu sonbaharda çıkması planlanıyor.