Phil Spencer Daha Fazla Single Player Oyun Geleceği Konusunda Söz Verdi

Özgür Eroğlu

 
22 Kasım 2013 senesinde piyasaya sürülen Microsft'un yeni konsolu Xbox One hakkında en büyük eleştirilerden birisi de Xbox One'a özel "tek kişilik" oyunların çok az olması. Rakibi Sony ile girdiği bu yarışta, "Özel  Oyunlar" konusunda açık ara kaybettiğini kimse inkar edemez sanırım. İnsanlar Xbox Ona'a özel oyun gelmemesine tepki gösterirken, Xbox için özel yapılmış oyunların artık PC'de de oynanabileceği açıklanınca oyuncular iyice tepki göstermişti. Bir de bu kadar olayın üstüne 2 adet yeni konsol duyurunca insanlar Xbox'ın ne yapmaya çalıştığını anlayamamıştı. 
 
Bu olayların üstüne Xbox'ın CEO'su Phil Spencer, Twitter'dan gelen bir tweetin üstüne, takipçisine verdiği cevapla Xbox kullanıcılarının içlerini biraz rahatlattı.
 
Twitter kullanıcısının, "En azından, bize gelecek yıllarda daha fazla tek kişilik oyun göreceğimizi söyleyebilir misin?" sorusu üstüne Phil Spencer, "Evet söyleyebilirim. Tek kişilik oyunlarla ilgili sıkı çalışan çok fazla takımımız var ve buna devam edeceğiz." şeklinde cevap verdi.
 
Umarız Xbox Project Scarlett ile Xbox markası daha fazla tek kişilik oyun üretir.