Söylenti: Splinter Cell ve Assasin's Creed'in VR Versiyonu Geliyor

Nursema Emre

 
Ubisoft'un en köklü serilerinden Assassin's Creed varlığını artırarak sürdürse de, Blacklist sonrası sessizliğe gömülen Splinter Cell'den en son E3'te de haber alamayan oyuncuların morali hayli bozulmuştu.
 
The Information'da ortaya çıkan habere göre Facebook, Splinter Cell ve Assasin's Creed'in VR versiyonuyla Oculus Rift satışlarında ciddi bir yükseliş elde etmeyi planlıyor. Zaten düşününce VR gözlükler de Sam Fisher'ın gece görüş gözlükleriyle oldukça benzer gözüküyor, bu da şirketin PR için kullanabileceği bir detay.
 
Söylentiye göre; Facebook, Ubisoft ile gizli bir anlaşma yapmış durumda. Hatta bu durum Facebook'un oyunların geliştiricisi olan Ubisoft'un VR departmanlarını satın almış olabileceği anlamına bile geliyor olabilir. 
 
Düşününce Assasin's Creed'in tıpkı Mirror's Edge gibi daha parkura dayalı bir oynanışla bezenmiş bir sürümü VR için oldukça uygun geliyor. Buna karşın Splinter Cell ile ilgili nasıl bir plan var bilemiyoruz ama belki de bu sayede yıllardır beklediğimiz Sam Fisher'a böylece kavuşuruz.
 
Olayla alakalı makalenin tamamını okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Ancak maalesef makalenin tamamı için üye olmanız gerekiyor.