Lords of the Fallen 2 Yayıncısı CI Games Geliştirici Defiant Studios ile Ortaklığını Sonlandırdı

Gazali Çetinkaya

 
Lords of the Fallen 2'nin yayıncısı CI Games, oyunu geliştiren ekip Defiant Studios ile olan anlaşmasını feshettiğini duyurdu.

Ağustos 2018'de CI Games, Lords of the Fallen 2'nin yapımını Deck 13'ten devralarak New York merkezli Defiant Studios'a oyunu sıfırdan geliştirmesi için vermişti. Defiant Studios oyuna "reset" atacaklarını ve "yeni bir başlangıç" yapacaklarını belirtmişti. Şimdi ise Deck 13'ten sonra Defiant Studios ile de yollar ayrıldı.

CI Games: "Anlaşmanın feshi, geliştirme sürecinin önemli bir aşamasında Defiant Studios'un yetersiz uygulaması sebebiyle gerçekleştirildi. Bu aşamadaki çalışmalarda kalitenin arttırılmasına yönelik üç çağrıya rağmen, iş kalitesi beklenenden daha düşüktü."

Defiant Studios: "CI Games tarafından Defiant Studios hakkında yapılan yorumlara katılmıyoruz. CI Games'in projesi üzerinde çalışan ekip son derece yetenekli geliştiricilerden oluşuyordu. Ekibimiz Just Cause 3, Call of Duty: Advanced Warfare, Far Cry 5, Devil May Cry (DmC) ve diğer birçok üst düzey projede önemli rollerde oynadı."
 
CI Games, oyunu şirket içinde dış kaynak yardımı ile bitirmeye karar verdi.