Masquerada: Songs and Shadows Switch'e Geliyor

Gazali Çetinkaya

 
 
Yayıncı Ysbryd Games ve geliştirici Witching Hour Studios, Masquerada: Songs and Shadows'un 9 Mayıs'ta Switch'e geleceğini duyurdu.
 
Taktiksel rol yapma oyunu ilk Eylül 2016'da PC için; Temmuz 2017'de PlayStation 4 ve Xbox One için çıkmıştı.
 
Oyunun tanıtım yazısı:
 

Kargaşanın hüküm sürdüğü Citte della Ombre'de, din önemli bir unsur değil. Ombre halkının öldükten sonra mirasını sadece ölen kişiler hakkında yazılmış şarkılar taşıyor. Elinde ufacık bir güç unsuru bulunduran kişi bile şarkısının yüzyıllarca sürmesi için elinden geleni yapar. Maskerin'e Giriş: Kullanan kişiye elementleri yönlendirme ve yıkıcı büyüler yapmayı sağlayan maskelere Maskerin denir.
 
Maskerinler, çoğunluğu kafayı gücü elinde bulundurmaya takmış lonca üyeleri olan Masquerada ile halkın yoksul ve düşük sınıfını temsil eden Contadani arasındaki sınırdır. Mansquerada'nın elindeki Maskerinler'i çalan bazı Contadaniler yüzünden uzun süredir Citte'ye zarar vermekten başka bir işe yaramayan iç savaş yaşanıyor.
 
Ombre'nin acar dedektiflerinden Cicero Gavar beş yıl önce işlediği bir suçtan ötürü sürgüne yollanmıştı fakat diplomat Razitof Azrus'un kaçırılmasının ardındaki sır perdesini aralamak için geri çağrıldı. Masquerada'dan başkalarının da Cicero'nun soruşturmasına katılmasıyla birlikte bir yandan entrikalar baş gösterirken, diğer yandan ise Ombre'nin derinliklerinde yer alan gölgeler gün yüzüne çıkmaktaydı.
 
ÖZELLİKLER:

Dövüşü Sen Yönlendir: Dövüş esnasında taktiksel durdurmayı kullanarak takım arkadaşlarınızın konuşlanmalarını ve saldırmalarını ayarlayabilirsiniz.

Bağlar Oyunu: Düşmanlarınızın üstünde uygulayabileceğiniz elementsel büyüler belirir. Bunları etkin hale getirerek etraflıca saldırılar düzenleyebilirsiniz!

Çizgi Roman Tarzı Çizimler: Fransız çizgi roman sanatçılarından esinlenilen renkli, 3 Boyutlu ve estetik çizim tarzı ile göz zevkiniz için adeta bir şölen sunuluyor.

Tamamı Seslendirilmiş Bir Masal: Ombre'de yer alan hikaye, Matthew Mercer ve Jeniifer Hale gibi seslendirme sanaçılarının da yer almasıyla toplamda 12 saatlik sesli anlatıma sahip. 

 
Switch versiyonu duyuru fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.