Epic Games Özel Oyun Anlaşmaları Yapmaya Devam Edecek, Steam için Duyurulan Oyunlar da Buna Dahil

Gazali Çetinkaya

 
Metro Exodus'un son dakikada Steam'den Epic Games Store'a geçmesinden sonra Epic Games Store patronu Steve Allison Mart ayında Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda "Böyle bir şeyi bir daha asla yapmak istemiyoruz." demişti fakat görünüşe planlar değişmiş.

Şirketin CEO'su Tim Sweeney geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Oyun Geliştiricileri Konferansı'ndan bu yana birçok görüşme yaptık. Epic, daha önceki planları veya duyuruları Steam için olsun veya olmasın istekli geliştiriciler ve yayıncılar ile fon ve özel oyun anlaşmaları yapmaya devam edecek."

Bunun son örnekleri Observation ve Anno 1800 oldu. İki oyun da daha önce PC'de Steam için duyurulmuş ve Steam sayfaları açılmıştı. Şu anda Observation Steam sayfası kapatıldı ve Epic Games Store üzerinde ön siparişte. Anno 1800 ise çıkış yapana kadar Steam'de de ön siparişe açık olacak çıktıktan sonra sadece Epic Games Store üzerinden alınabilecek. 
 
Steve Allison yine Mart ayında yaptığı açıklamada, sonsuza kadar böyle devam etmeyeceklerini nihayetinde özel oyun anlaşmaları yapmaya bırakacaklarını veya bu sayının çok az olacağını belirtmişti. Tabii bu planlarının değişip değişmediğini de bilmiyoruz.