Sony Interactive Entertainment'ın Yeni Başkan ve CEO'su Jim Ryan

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment başkan vekili Jim Ryan 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla şirketin başkan ve CEO'su olacak.

Şu anda Sony Interactive Entertainment başkan ve CEO'su olan John (Tsuyoshi) Kodera ise Jim Ryan'ın rolünü alacak ve kendini "yenilikçi kullanıcı deneyimlerini ve ağ alanını daha da geliştirmeye" odaklayacak.
 
Jim Ryan ayrıca Sony Interactive Entertainment'ın Japonya merkezli tüzel kişiliği Sony Interactive Entertainment Inc.'in temsilci direktörlüğünü ve başkanlığını da üstlenecek. John Kodera da temsilci direktör ve başkan vekili olacak. Jim Ryan doğrudan Sony Corporation başkanı Kenichiro Yoshida'ya rapor verecek.
 
Jim Ryan ilk olarak 1994 yılında Sony Interactive Entertainment Avrupa'ya katıldı ve o zamandan bu yana şirket içinde birçok üst düzey pozisyonda yer aldı. 2011 yılında Sony Interactive Entertainment Avrupa başkanlığına atandı ve 100'den fazla ülkede PlayStation işlerini yönetti. Nisan 2016'dan Ocak 2018'e kadar Sony Interactive Entertainment'ın global satış ve pazarlama müdürü olarak görev yaptı ve Ocak 2018'de şirketin başkan yardımcılığına getirildi ve PlayStation işlerinin geliştirilmesinde John Kodera'yı destekledi. 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla da şirketin başkan ve CEO'su olacak.