Epic Games Store'da İade Sistemi Başladı

Gazali Çetinkaya

 
Epic Games, mağazasında oyun iade sisteminin başladığını duyurdu.

Tüm detaylar şu şekilde:
 

Ne tür ürünleri iade edebilirim?
 
Epic Games mağazasından aldığın oyunların hepsi iade edilebilir. Epic, Epic Games mağazasının dışından satın alınan şeyler için geri ödeme işlemi uygulayamaz.
 
Bir oyun için yaptığın iade talebin kabul edilirse, o oyun için Epic Games mağazasından satın aldığın ve kullanmadığın, değiştirmediğin veya transfer etmediğin indirilebilir içerikler için de geri ödeme yapılır. Ayrıca oyunun geliştiricileri dilerse uygulama içi satın alımları da geri ödeyebilir.
 
Ürünlerin iade süresi nedir?

2 saatten fazla oynanmamış her oyun, 14 gün içerisinde herhangi bir sebepten dolayı iade edilebilir. Uzaklaştırma aldığın veya kullanım şartlarını ihlal ettiğin oyunları iade edemezsin.
 
Nasıl iade talebinde bulunabilirim?
 
Epic Games mağazası ve başlatıcısı yardım sayfamızdaki “Bize Ulaş” seçeneğine tıklayarak iade talebinde bulunabilirsin.
 
Nasıl geri ödeme alacağım?
 
Varsayılan ayarlara göre, satın alma işlemi yapmak için kullanılan ödeme yöntemine geri ödeme yapılır; ancak ödeme yöntemine bağlı olarak bu her zaman mümkün olmayabilir. Epic ile anlaşarak geri ödemenin alternatif bir yolla yapılmasını da kararlaştırabilirsin. Lütfen iadenin gerçekleşme süresinin satın alırken kullandığın ödeme yöntemine bağlı olduğunu unutma.
 
Peki ya ön siparişler?
 
Oyun çıkmadan önce istediğin zaman ön siparişini iptal ederek geri ödeme alabilirsin. Oyun çıktıktan sonra, oyunu 2 saatten fazla oynamadıysan ilk 14 gün içerisinde iade talebinde bulunabilirsin. Bu politikaya göre “oyunun çıkması” demek oyunun beta sürümleri de dahil olmak üzere herhangi bir oynanılabilir sürümünün yayınlanması demek.
 
Peki ya yakın zamanda satın aldığım bir ürün indirime girerse?
 
Yukarıda belirtilen şartlara uyduğun sürece iade talebinde bulunup geri ödeme alabilirsin. Sonra da ürünü hemen indirimli fiyatıyla yeniden satın alabilirsin. Bunun geri ödeme sisteminin kötüye kullanılması olduğunu düşünmüyoruz.
 
Epic, iade politikasını kötüye kullandığına karar verirse ürün iade etme hakkını kaybedebilirsin. İade politikası, rahat rahat oyun satın alabilmen ve gerçekten oynamak istediğin oyunlara para harcaman için var!