Catherine Classic PC için Çıktı

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Sega ve geliştirici Atlus, orijinali 2011'de PlayStation 3 ve Xbox 360 için çıkan Catherine'in gelişmiş port versiyonu Catherine Classic'i Steam üzerinden PC için çıkardı. 60,00 TL fiyattan satışta.

Catherine Classic Batıda ilk defa Japonca seslendirme, 4K çözünürlük. sınırsız kare saniye oranı, özelleştirilebilir klavye ve fare kontrolleri özellikleri sunuyor.

Oyunun tanıtım yazısı:
 

Eşsiz bir aksiyonun harmanlanmasıyla oluşan bu macera ve bulmaca oyununda, aşkın korkusunu ve zevkini keşfederek, onun uğruna kararlar verin.
 
Hikaye 
 
Birkaç gencin açıklanamayan ölümünden sonra tüm şehir diken üstünde. Gençlerden her biri yatağında, yüzünde dehşet verici, acı çekiyormuş gibi bir ifadeyle bulundu. Vincent ve birkaç yıldır kız arkadaşı olan Katherine de bu şehirde yaşıyor. Vincent ilişkilerinin bu şekilde kalmasından memnun da olsa, Katherine sürekli daha fazlası için zorluyor ve Vincent'ı en çok korkutan evlilik konusunu açıp duruyor.
 
Bu arada etrafta, rüyalarında ölen insanların gerçek hayatlarında da öldüğü şeklinde bir dedikodu da dolaşmakta. Vincent sokağındaki barda karşı konulmaz Catherine ile karşılaşıncaya kadar buna aldırış etmiyordu. Ancak çok geçmeden, Vincent yanında bu gizemli güzel kadınla uyanmaya ve ondan kurtulamamaya başladı.
 
Ardından kabuslar başladıkça, Vincent için bu dedikoduların etkisi de arttı... Acaba Vincent gerçekten korkunç bir lanetin kurbanı mı?
 
Sunum
 
Catherine ile tanık olduğumuz iki dünya var: gerçek dünya ve Vincent'ın düş dünyası. Vincent uyanıkken uzun süredir beraber olduğu kız arkadaşı ve gizemli yeni bir kadın arasında seçim yapmak için debelenip duruyor. Uykuya daldığındaysa kendini rahatsız edici kabuslarla dolu çarpık bir dünyada buluyor.
 
Rahatsız edici düşlerden kaçabildiğiniz yegane mekan olan gerçek dünyada, Vincent'in hayatını keşfedebilir ve öyküye son şeklini verebilirsiniz. Hangi kararları alacağı sizin elinizde. Sokağınızdaki bardan bu sabah yalnız uyanma ümidiyle erken mi çıkacaksınız, yoksa korkunuzu birkaç ekstra kadehle gömüp sonuçları hakkında endişe etmeyi yarına mı bırakacaksınız?
 
Düş dünyasıysa aksiyonun gerçekleştiği yer. Aşılması imkansız gibi duran yükseklikte bloklardan oluşan duvarlar ve kayıp ruhların kol gezdiği ürkütücü platformlar yer alıyor. Bunların her biri kuzu şeklinde (neticede bu bir rüya) gözüküyor ve bazıları bu kadar uzun mesafeyi tırmandıktan sonra aklını yitirmişken, diğerleri bu işkence illüzyonundan nasıl kaçacağınıza dair tavsiyeler verebiliyor.
 
Boşta kalan bloklar bilinmeyene doğru düşüyor, kilise çanlarının sesi yükseliyor ve ensenizdeki canavarlar korkunç çığlıklar atıyor. Kalbi zayıf olanlara uygun bir yer olduğu söylenemez. Her kulenin en tepesine ulaşabilecek misiniz?
 
Bu ürkütücü kabusa adım atın ve Vincent'ı korkunç rüyalarından kurtarıp kurtaramayacağınızı görün. 
 
Oynanış 
 
Her gece, Vincent için rahatsız edici kabuslarla dolu saatler demek. Bu tüyler ürperten rüyalar peşini bırakmıyor ve uzun süredir kız arkadaşı olan Katherine ile ilişkisini her geçen gün mahvediiyor.

Bu korkutucu rüyalarda yüzlerce büyük blok yer alıyor ve Vincent, rüyasını istila eden ruhlardan kaçmak için bunları tırmanmak zorunda. Dağlar kadar yüksek bulmacaları çözmeye çabalarken her bir blok, Vincent'ın tırmanabileceği yeni bir platform oluşturmak üzere çekilip itilebiliyor. Bulmacalar başlangıçta nispeten kolay da olsa, Vincent'in rüyaları kötüleşmeye başladıkça içinden çıkılması daha zor bir hal alıyor.
 
Her bulmacadan geçerken adımlarınıza mutlaka dikkat edin. Bir blok, içinde ölümcül bir tuzak bulundurabilir veya altındaki desteği yerinden oynatırsanız ve çok uzun süreyle asılı kalırsanız aniden düşüp sizi ezebilir. Canavarsız kabus olmaz... Bu illüzyonlarda en büyük korkuları Vincent'ın peşini bırakmıyor, ister baskın bir kadının devasa eli olsun, ister bakmaya hazır hissetmediği bir bebeğin kulak tırmalayan ağlamaları olsun, onu kulesinin en tepesine kadar kovalıyor. Ezildiğinizde, bir korku tarafından yok edildiğinizde ve bir bloğun kenarından düştüğünüzde ölürsünüz. Ayrıca bunun, Vincent'ı gerçek dünyada da öldüreceği söyleniyor.
 
Bu düş labirentinden kaçmanıza yardımcı olacak şeyler de var. Topladığınız paraları güç satın almak için kullanabilir ve diğer kayıp ruhların tavsiyelerine kulak verebilirsiniz. Ancak Vincent'ın yakasını bu lanetten kurtarmanın tek yolu, bu korkunç öyküyü sonuna kadar oynamak.
 
Uyumadığı zamanlarda hareketleri, telefon aramaları ve diğer karakterlerle diyaloglarına yön vererek Vincent'ın hayatını şekillendirebilirsiniz. Yaptıklarınızın sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olun, yeter.

 
PC versiyonu çıkış fragmanını ve oynanış videosunu aşağıdaki oynatıcılardan izleyebilirsiniz.