StarCraft ve Warcraft III Remastered'tan Sonra Sırada Diablo II Var Gibi Görünüyor

Gazali Çetinkaya

 
Blizzard Entertainment, 2017'de resmi websitesi üzerinden aşağıdaki iş ilanın yayınlamış ve StarCraft, Warcraft III ve Diablo II oyunlarının remaster sürümlerini işaret etmişti.
 
"Kuvvetli hikayeler. Yoğun multiplayer. Sonsuz tekrarlanabilirlik. StarCraft, Warcraft III ve Diablo II'yi zamanında büyük birer oyun yapan niteliklerdi. Gelişen işletim sistemleri, donanım ve online hizmetler, sadık takipçilerinin oyunu oynamasını veya yeni nesillere ulaşmasını zorlaştırdı. Onları eski ihtişamlarına geri döndürüyoruz. Mühendislik yeteneğinize, tutkunuza ve zorlu işler yapma kabiliyetinize ihtiyacımız var."
 
Bu iş ilanından kısa bir süre sonra StarCraft: Remastered duyuruldu ve Temmuz 2017'de çıkışını gerçekleştirdi. Blizzard Entertainment geçtiğimiz günlerde de Warcraft III'ün remaster versiyonu Warcraft III: Reforged'u duyurdu ve o da önümüzdeki sene çıkacak.
  
Ayrıca Blizzard Entertainment Ağustos ayında yayınladığı bir video ile birden fazla Diablo projesi üzerinde çalıştıklarını doğrulamıştı. Bunlardan ilki Diablo Immortal iOS ve Android cihazlar için duyuruldu.

Geri kalanlar Diablo II'nin remaster sürümü ve Diablo IV gibi görünüyor.