Red Dead Redemption 2 Bilgilerini Sızdıran Oyun Sitesi 1 Milyon Sterlin Ceza Ödeyecek

Gazali Çetinkaya

 
İngiliz dergici ve dijital yayıncı TI Media'nın sahip olduğu video oyun sitesi Trusted Reviews, Red Dead Redemption 2 bilgilerini sızdırdığı gerekçesiyle 1.000.000 Sterlin ceza ödeyecek.
 
Bu yılın başlarında Trusted Reviews Red Dead Redemption 2 ile ilgili birçok bilginin bulunduğu bir haber sızdırmıştı. Şu anda o haber kaldırıldı ve yerine Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two'dan özür diledikleri bir mesaj yayınlandı.
 
"6 Şubat 2018'de, gizli kurumsal dokümandan kaynak alınan bir makale yayınlamıştık. Bu bilginin gizli olduğunu bilmeliydik ve yayınlamamalıydık. Take-Two Games'ten özür diliyoruz ve bir daha bu tür eylemler sergilemeyeceğimizin sözünü veriyoruz."
 
Take-Two'nun Variety'e yaptığı açıklama:
 
"Take-Two güvenliği ciddiye alır ve gizli bilgileri sızdıran kişi veya yayınlara karşı yasal işlem başlatır. Bu durum, Red Dead Redemption 2 hakkında bilgiler içeriyordu."
 
Özür dilemek tek başına yeterli olmamış olacak ki Variety'nin haberine göre, Trusted Reviews 1.000.000 Sterlin ceza ödeyecek. Ancak Trusted Reviews 1.000.000 Sterlin'i direkt olarak Take-Two ya da Rockstar Games'e ödemeyecek. Para Take-Two'nun seçmiş olduğu yardım kuruluşlarına paylaştırılacak.