Netflix'in The Witcher Dizisinde Ciri Beyaz Olmayabilir

Gazali Çetinkaya

 
Netflix'in live-action The Witcher dizisinde Geralt of Rivia karakterini canlandıracak ismin Henry Cavill olarak açıklanmasından sonra gözler Yennefer, Triss ve Ciri gibi diğer önemli karakterlere çevrildi. Henüz bu karakterleri kimin canlandıracağı kesinleşmese de Ciri dizide beyaz olmayabilir.
 
Birleşik Krallık'taki National Youth Theatre (Ulusal Gençlik Tiyatrosu) üzerinde açılan ilana göre, Netflix Ciri'yi oynaması için 15-16 yaşlarında siyahi, Asyalı veya etnik azınlık bir kız oyuncu arıyor.
 
Ayrıca ilanda bu kişinin 18 yaşından küçük olması ve 13/14 yaşına kadar rol yapabilmesi not düşülmüş ve Ciri'nin çekim tarihleri 18 Ekim 2018 - Mayıs sonu 2019 olarak belirtilmiş.
 
Dizi / film sektöründe son zamanlarda bu tarz hamleleri zaman zaman görüyoruz. Hatta Netflix de Death Note film uyarlamasında "L" karakterini siyahi bir aktör olan Lakeith Stanfield'a oynatmıştı.
 
Ancak şöyle bir şey var ki The Witcher romanlarının yazarı Andrzej Sapkowski dizi ilk duyurulduğunda "30 yılımı harcadığım hikayelerimin temeline ve temalarına sadık kalan bir dizi olacak." demişti ve dizinin baş yazarı Lauren Schmidt Hissrich da kitaplara sadık kalacağını ve karakterlerde değişiklikler yapmayacağını belirtmişti. Bu açıkalamlar üzerine böyle bir haber çıkması biraz tuhaf.
 
Yine de Netflix'in konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadığını hatırlatalım.
 
Netflix'in The Witcher dizisi 2019'da yayınlanacak.