Mikami'nin Korku Oyunu 15 Eylül'de Gösterilecek

Alkan Adakaner

 
 
     Resident Evil'ın yaratıcısı Shinji Mikami, Capcom ile yaşadığı sorunlar nedeniyle aynı firmadan ünlü bir kaç arkadaşıyla birlikte yeni bir stüdyo kurup Capcom ile bütün bağlarını kopartmıştı. Resident Evil serisini başka yönetmenlerin eline bırakan Mikami, başta serinin hayranları olmak üzere korku oyunu sevenleri üzmüştü. 
 
     Bir yandan Vanquish'i geliştiren Mikami'nin Electronic Arts'ın yayınlayacağı bir korku oyunu üzerinde 2 yıldır çalıştığını biliyorduk. Hakkında en küçük bir bilgi sızmayan oyunu No More Heroes ve Fatal Frame 4'ten tandığımız Goichi Suda ile birlikte tasarlayan Mikami, diğer yandan da Hideo Kojima ile iletişim halinde bulunuyor.
 
     Özellikle Resident Evil'ın eski hayranlarının uzun zamandır hakkında küçük bir haber beklediği bu yeni korku oyunu projesi 1 hafta sonra ortaya çıkıyor. EA, bugün Japonya'da yaptığı açıklamada Tokyo Game Show'dan 1 gün önce oyunu gösterimini yapacağını açıkladı.
 
    Peki siz nasıl bir oyun bekliyorsunuz? Aksiyon öğelerinin ağırlıkta olduğu bir korku oyunu mu, yoksa ilk Resident Evil'larda olduğu gibi bulmaca ve korkunun ağırlıkta olduğu bir oyun mu?
 
kaynak