Microsoft ve Razer Xbox One Klavye ve Fare Desteği için Birlikte Çalışıyor

Gazali Çetinkaya

 
   Microsoft uzun bir zamandır Xbox One'a klavye ve fare desteğini getireceğinden bahsediyor ve görünüşe göre bu yılın sonunda kullanıcılara sunulacak.
 
   İlk olarak Windows Central sitesi Microsoft'un bu yılın başlarında Xbox One klavye ve fare desteği ile alakalı geliştiricilere özel bir sunum düzenlendiğini ve bu sunumda Microsoft'un Razer ile bir partnerlik anlaşmasını duyurduğunu rapor etti. Windowscentral'ın eline geçen dokümanlar da Microsoft'un Xbox One klavye ve fare desteği için Razer ile birlikte çalıştığını gösteriyor.
 
   Windows Central'ın dışında The Verge sitesi de kendi kaynaklarından edindiği bilgiler sonucu bu haberi doğruladı.
 
   Klavye ve fare desteğinin en çok multiplayer'a etkisi merak ediliyor. The Verge'ün haberine göre, bir Xbox One oyununda klavye ve fare desteğinin olup olmamasına geliştiricinin kendisi karar verecek ve yine geliştiriciye bağlı olarak oyun içinde eşleştirme kullanıcıların donanımına göre yapılabilecek. 
 
   Ayrıca Microsoft'un kablosuz dongle dahil olmak üzere çeşitli USB farelerini destekleyeceği ancak en azından başlangıçta özel fare sürücülerinin desteklenmeyeceği belirtilmiş.
 
   Eğer her şey yolunda giderse Xbox One'a klavye ve fare desteği bu yılın sonunda Microsoft'un sonbahar güncellemesi ile gelecek.