EA'in Insomniac'tan Beklentisi Büyük

Alkan Adakaner


 
     Yaklaşık 16 yıldır sadece Sony'nin konsollarına oyun geliştiren Insomniac, Electronic Arts ile anlaşarak PS3'ün yanı sıra Xbox 360 için de geliştirdiği multiplatform bir projesinin olduğunu açıklamıştı. Bu projenin ne olduğu henüz ortaya çıkmasa da yayıncı EA'in beklentileri oldukça yüksek.
 
     EA patronu David DeMartini "Insomniac oyuncuların seveceği gerçekten yüksek kalitede oyunlar yapmıştır ve bunu tekrar yapıyorlar" sözlerinin yanı sıra geliştiricinin Metacritic ortalaması 90 civarında olan oyunlar yaptığını ve bu çıtayı daha da yükselteceğini düşündüğünü söyledi.
 
     Insomniac'ın PS3 ve Xbox 360 için geliştirdiği yeni oyunun özellikle oynanış mekaniklerinde sarsıcı özelliklere sahip olacağını söyleyen Demartini'nin iddialarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek.
 
     Şu sıralar North Carolina stüdyolarında Ratchet & Clank: All4One'ı, Burbank stüdyolarında ise Resistance 3'ü geliştiren Insomniac'ın bu oyunları 2011 yılında PS3'e özel olarak piyasaya çıkacak. Firmanın multiplatform projesi ise muhtemelen 2012'de raflardaki yerini alacak.

kaynak