Fallout 76 Söylentiye Göre Bir Online Hayatta Kalma Rol Yapma Oyunu

Gazali Çetinkaya

 
   Kotaku'nun projeye yakın birkaç kaynaktan öğrendiği bilgilere göre, duyurusu yeni yapılan Fallout 76 DayZ ve Rust gibi oyunlardan esinlenen bir online hayatta kalma rol yapma oyunu.
 
   Kotaku'nun haberine göre, Fallout 76 aslında Fallout 4'ün multiplayer versiyonu prototipiydi ancak o zamandan bu yana gelişim gösterdi ve bir hikayeye, görevlere, üs kurma sistemine ve diğer hayatta kalma merkezli multiplayer mekaniklere sahip. Bir kaynak oyunun hızla değiştiği konusunda uyardı ancak bahsedilen bu özellikler oyunun özünü oluşturuyor.  
 
   Fallout 76 ismi nükleer savaştan 20 yıl sonra açılacak olan Vault 76'dan geliyor. Fallout 3 ve 4 oyunları savaştan 200 yıl sonra geçiyordu, Fallout 76'nın ise savaştan kısa bir süre sonraki zaman dilimde geçeceği ve çok farklı hissettireceği söyleniyor.
 
   Son olarak kaynakların söylediğine göre, Fallout 76 sadece The Elder Scrolls V: Skyrim ve Fallout 4 oyunlarından sorumlu olan Maryland'deki Bethesda Game Studios'un ana ofisi tarafından geliştirilmiyor. Yapım sürecine daha önceden BattleCry Studios olarak da bilinen Austin ofisi de dahil.
 
   Bethesda Softworks bu söylentiler karşısında henüz bir yorumda bulunmadı. Firma oyunu E3 2018'de tanıtmayı planlıyor.

   Fallout 76 PlayStation 4, Xbox One ve PC için geliştiriliyor. Çıkış tarihi belli değil.