Steam Kullanıcılarının Sadece %5'i Mac Sahibi

Samet Konuksal


 
 
     Görünüşe göre; yayınlanması şerefine indirimler yapılan Steam'in Mac versiyonu, sadece indirimden faydalananlara yaradı. Valve, büyük beklenti içerisinde yayınladığı Steam'in Mac versiyonu, Steam kullanıcılarının sadece %5'i tarafından kullanıldığını açıkladı. 
 
     Valve tarafından yapılan açıklamanın detaylarına inecek olursak Steam kullanıcılarının %4.3'ü MacOS'ın 10.6.3 sürümünü kullanırken, %0.77'si MacOS'ın 10.5.8 sürümünü kullanıyor. Ayrıca yapılan açıklamada, Steam kullanıcılarının %72.37'sinin Intel işlemci kullandığı belirtilirken, kullanıcıların %27.63'ünün ise AMD işlemci sahibi olduğu açıklandı.
 
     Ekran kartına gelecek olursak, açıklamaya göre Steam kullanıcılarının %59'u NVidia kart kullanırken, %33'lük kesimin tercihinin ATI'den yana olduğu açıklandı. Bunların yanı sıra açıklamada, Steam kullanıcılarının en çok ilgi gösterdiği işletim sisteminin %32.73 ile Windows XP 32 bit olduğu görüldü. Windows XP'yi takip eden işletim sistemleri ise %28.24 ile Windows 7 64 bit, %13.71'lik oranla Windows Vista 32 bit oldu.
 
     Anlaşılan Valve, Steam'in Linux'a uyarlanmayacağını açıklamasında haklı gözüküyor. Zira, sanıyorumki Valve'nin yaptığı o kadar Mac yatırımı boşa gitti. 
 
Kaynak