Middle-earth: Shadow of War Yapımcısından Mikro Ödemelere Cevap

Gökhan Yılmaz

 
      Geçtiğimiz ay Middle-earth: Shadow of War'da açılabilen sandıklar sayesinde gerçek para karşılığı XP kazanma, yetenekler ve Perk'ler alınabildiği ortaya çıktığında oldukça tepki çekmişti. Yapımcıdan bu konu hakkında açıklama geldi.
 
      Oyunun tasarım yönetmeni Bob Roberts, oyunda bulunan mikro ödeme sisteminin bir ilüzyon olduğunu, tüm ödeme içeriklerini ve sistemi oyun dışında bırakarak testler yaptıklarını ve dengeleri ona göre ayarladıklarını söyledi.
 
     Ayrıca oyunu oynamak için internet gereksinimi olduğu haberlerini yalanlayan yapımcı, oyunun mikro ödemeli eşyalar olmadan ilerlenebilmesi için tasarladıklarını belirtiyor. 
 
     İsterse yapımcı sonuna kadar haklı olduğunu düşünsün ama ne yazık ki böyle bir tutum oyun dünyasının bu yöne evrilmesi için verilmiş dev bir oy demektir. Hadi diyelim ki siz para için yapmadınız ve oyununuz mükemmel dengeli, yarın öbür gün bunu daha çok firma görüp de yapmaya başladığında aralarında mutlaka istismar edenler olacak. Bu da oyun dünyasının kötü yöne gitmesinde rol oynadınız anlamına geliyor (En iyi ihtimalle).