"Çocukların %90'ı Online Oyun Bağımlısı"

Levent Polater


 
    Yeni nesil artık tek kişilik oyunlardan çok multiplayer seçeneğini tercih ediyor gibi görünüyor. Geçmiş nesil tek kişilik oyunların müptelasıyken artık önümüzdeki oyun döneminin online oyun çağı olduğu firmaların ve konsol yapımcılarının yaptığı yatırımları neticesinde netlik kazanıyor. Amerika'da yapılan bir ankette yeni-nesil oyuncuların çok yüksek bir kısmının online oyun bağımlısı olması da bu görüşü destekledi.
 
    8-11 yaş aralığındaki erkek çocukların %91'i, kız çocukların ise %93'ü online oyun oynamayı tercih ediyorlar. Bu kadarını beklemiyordum doğrusu... Bir diğer ankete göre ise 8-11 aralığındaki erkek çocukların ve 12-15 yaş aralığındaki kız çocukların favori sitesi şu anda dünyanın en çok kullanılan sosyal ağ sitesi olan Facebook. Facebook'un bu yaş gruplarına bile hitap etmesi neden Google'dan bile popüler olarak görüldüğünün en büyük göstergelerinden biri olarak görülebilir herhalde...
 
     Yapılan bu ankette çocuklar arasındaki favori el konsolunun PSP olduğu görülüyor. PSP'nin cinsiyet olarak kullanım alanına göz attığımızda Sony'nin avuçiçi konsolunu kızların % 17'sinin tercih ettiği, erkeklerin ise % 44'ünün severek kullandığı görülüyor.
 
     Hangi oyunların daha çok sevildiği ile ilgili bir ankette kız çocukların % 20'lik bir kısmı Mario serisine hayran. Erkek çocuklar ise az çok tahmin edileceği gibi % 36'lık bir oran ile Call of Duty: Modern Warfare bağımlısı.
 
    Amerika'da durum böyleyken, Türkiye'deki genç kesmin hangi oyunlar ile ilgilendiği çok merak ediyorum doğrusu, bir tahmini olan?


M2Research