MGS: Rising'i Kan Dökmeden de Bitirebilirsiniz

Levent Polater

    
     Ölüm makinesi Raiden ile hiç kan dökmeden de oyunu bitirebilme seçeneğine sahip olacağımız aklımızın ucundan geçer miydi hiç? Görünüşe göre gerçekten böyle bir şey mümkün. "Her şeyi kes" sloganı ile tanıtılan Metal Gear Solid: Rising'de isterseniz kan revan içinde oyunu bitirebilirsiniz, ya da hiç bir cana kıymadan...
 
    Oyunun yapımcılarından Shigenobu Matsuyama, Kotaku için konuştu: " Metal Gear Solid'in her zaman kimseyi öldürmeye çalışmadan gizlenmeye dayalı kilit bir seçeneği vardır. İsterseniz Rising'de de kimseyi öldürmeden oyunu tamamlayabilirsiniz." 
 
    “Önünüze bir çok mech ve cyborg çıkacak, ancak onları kestiğinizde bunlar öldürülmüş olarak sayılmaz. İnsanları öldürüp öldürmemek tamamen sizin elinizde, oyunda mech ve cyborg kesebilirken insan öldürmeden oyunu bitirmek mümkün."
 
    "Oyuna getirilen keskin kesme kontrolü sayesinde düşmanlarınızın silahlarını kesip onların savaşma cesaretini de ortadan kaldırabilirsiniz. "
 
    Matsumaya insan öldürmeden oyunu bitirebilenlere oyun içinde güzel bir ödülün onları beklediğini söyledi. Ancak bunun çok zor olacağını da sözlerine ekledi.